ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

مثلث خبیثه ی استخباراتی ایکه افغانستان را به کام آتش…

نویسنده: مهرالدین مشید اقنوم سه گانه ی شرارت در نمادی از…

«
»

خلیلزاد_و_کشتی_غرق_شده

نبشته:سید عادل سادات

پس از طالبان کابل به دست اداره موقت تسلیم داده شد و بعد از سالها به فرودگاه کابل قدم گذاشتم ماموریتم فرستاده ویژه اداره بوش در افغانستان بود.
این را اسامه بن لادن پیش بینی کرده بود ، اسامه همراه با حامد میر خبرنگار پاکستانی گفته بود زلمی خلیلزاد افغان تبار آمریکایی در حکومت پسا طالبان رول عمده خواهد داشت که چنین شد.

شناخت خلیلزاد از افغانستان و سیاسیون سبب شد آقای خلیلزاد سیاست های آمریکا را درست سمت و سو دهد کرزی که از نفوذ آقا خلیلزاد  در اداره بوش آگاه با توسط او چهره های مخالف خود را زیر فشار گرفته حکومت مرکزی را گسترش داد.

آمریکا با اعلان سیاستش برای جنوب آسیا و افغانستان  ، در صورت پابرجاه  بودن پیمان همکاری استراتژیک آقای خلیلزاد را به کابل میفرستد.

کنار گیری ستون های اصلی و گرداننده های واقعی حکومت وحدت ملی صف مخالفین سیاسی تیم تحول و تداوم را گسترش داده است.
در نبود آقای اتمر و حکیمی ریس جمهور غنی در صحرا سیاست تنها شده است و فشار های آقای کرزی بالای حکومت و طرح برگزاری لویه جرگه به پریشانی های وی افزوده است.
آمدن معمار حکومت پسا طالبان و یاری رسانیدن به کشتی وحدت ملی الی ساحل انتخابات امر حتمی است.

آمریکایی ها در تلاش پایان بخشیدن جنگ 17 ساله ی خود است بنا معمار ویژه را میفرستند باید یاد آور شد که حضور چینی ها در مرز های افغانستان با گشایش پایگاه نظامی ، مخالفت های روسیه از حضور آمریکا و ناتو در حالی شکل میگیرد که روسیه زمینه حضور آمریکا را در افغانستان شکل داده بود و دهلیزها اکمالاتی را بروی شان باز نگهداشته بود.
حضور پاکستان در کنار تروریسم بین المللی  منافع آمریکا را شدیدا تهدید میکند.
خارج شدن آمریکا از برجام  و وضع تحریم ها علیه ایران یک چهار ضلعی خبیثه  را علیه منافع و حضور آمریکا در افغانستان شکل میدهد برای مهار و کنترل کردن این همه یک سیاست مدار که اوضاع خاورمیانه را بداند باید به افغانستان  باید.

آزمایش  بزرگ نظامی روسیه در نزدیکی افغانستان  پسا شوروی بزرگ یک سگنال  واضع به این است که روسیه پس از اوکراین به این باور رسیده است که توانایی زمین گیر ساخت آمریکا و ناتو را در افغانستان  دارد ، تبعید ژنرال دوست شکل گیری ایتلاف نجات در همسایه گی روسیه و اختلافات آمریکا و ترکیه نشانه میدهد که آمریکا متوجه خطر ایتلاف ها شده است که افغانستان را مرحله قوم گرایی میکشاند ، عدم همکاری سپیدار و ارگ همواره در محراق توجه آمریکایی ها بوده که به نگرانی های اداره ترامپ میافزاید.

طرف اصلی قضیه که طالبان هستند از گفتگو های صلح بین الافغانی ابا ورزیده و حکومت را دست نشانده آمریکا میخوانند در تلاش مذاکرات مستقیم با آمریکا هستند جنگ های چریکی طالبان حملات خورد و بزرگ چون سقوط غزنی ترور های هدف مند داخل شهر ها و اخیرا حملات راکتی بالای ارگ سبب خواهد شد تا طالبان بالای میز مذاکرات قوی جلوه کرده از امتیازات چشم گیر بهره مند شوند.
اگر اوضاع منطقه دیده شود روسیه پاکستان و ایران از طالبان به گونه اخفا  حمایت میکنند ، خارج شدن ترامپ  از برجام تحریم ها علیه ایران ، بعد از کشیدگی ها در سوریه و پاکستان که پدر طالبان است با تمام توان از طالب حمایت مالی کرده تجهیزات نظامی را نیز فراهم میکنند تا آمریکا به سرنوشت جنگ ویتنام مواجه شده افغانستان له دهه 70 برگردد و سرزمین آزمایش ها شود ، روسیه ایران و پاکستان حتا چین برای محافظت مرزهایش از حضور داعش  به طالبان دست یاری داده در تلاش شبکه سازی میان طالبان هستند با پرداخت پول و سلاح طالب را عملا حمایت میکنند.
این در حالی است که هندوستان از این طرح شبکه سازی روسیه و پاکستان ابراز نگرانی کرده است و روسیه از حضور داعش در افغانستان خبرداد است و در صورت ضرورت به هدف قراردادن پایگاه های داعش در افغانستان اقدام خواهد کرده.
در این حال آمدن خلیلزاد به افغانستان  پیامی دارد به منطقه که آمریکا با افغانستان  است و بالای تعهدات خویش ایستاده تا تروریسم را از بین ببرد.
با آن که عده از آمدن آقای خلیلزاد خورسند هستند و خوشبین عده از کارکرد های سابق خلیلزاد راضی نبوده در کمپاین هستند و در تلاش تا جلو آمدن خلیلزاد را بگیرند آقای خلیلزاد به قوم گرایی و تعصب متهم است. آمریکا میخواهد بن بست جنگ 17 سال را با ابتکار سیاسی بشکند ، خلیلزاد پرنفوذ ترین آمریکایی افغان است که چندین دهه روی روابط افغانستان  تاثیرگذار بوده.
بعد از فروپاشی شوروی سابق که آمریکا میتوانست در کنار حکومت ربانی جامعه مردم سالار و حکومت قوی را تشکیل بدهد بنا بر توصیه ی خلیلزاد افغانستان  را تنها ماند و چندین دهه جنگ.
در حالی که خلیلزاد در تلاش به رسمیت شناختن طالبان از سوی آمریکا بود حملات 11 ستبر همه را متعجب کرد و آمریکا بطرف ربانی رفت که این امر رویداد غم انگیز برای خلیلزاد بود که سال ها روی ساختن روایت های قوم گرایانه در آمریکا وقت صرف کرده بود.

با طرح نقشه راه قبیله گرایانه خلیلزاد آمریکا در جنگ پچیده مامور  شد که خون و خزانه خود را به امید شکست تروریسم هزینه کرد و حالا پس از دو دهه مجبور به میز مذاکرات میره.
آمریکا اینبار  با یک طرح جامعه و استراتیژی منطقوی  زیر سایه وزارت خارجه خلیلزاد را میفرستد تا اشتباهات قبلی را جبران کند.
ماموریت خلیلزاد در 4 مورد خلاصه میشود.
1.مذاکرات با طالبان در هماهنگی افغانستان
2.خنثی نمودن طرح لویه جرگه عنعنای  به رهبری کرزی.
3.مدیریت بحران سیاسی ، انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان.
4.رسانیدن کشتی وحدت ملی در نبود اتمر  و حکیمی تا ساحل انتخابات.