اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

من و هوش مصنوعی CHATGPT

دوستش‌ شوید… محمدعثمان نجیب بخش نخست از دیر زمانی می‌شنیدم که هوش‌مصنوعی ابداع…

دی‌دار آشنا، گزاره‌یی نکو از گزارنده‌گان نکو

لطفاً نامش را مگر تغییر بدهید. محمدعثمان نجیب برمقتضای نیاز، وظایف گونه‌‌گونی…

درک لنین از عدالت

ترجمه. رحیم کاکایی کازونوف الکساندر سرگیویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور دانشگاه دولتی…

افغانستان در یک ناگزیری

افغانستان که در یک ناگزیری ناشی از فشارهای آمریکا و…

کنګره څه شی ده؟

  نور محمد غفوری یادونه: له ټولو هغو ځوانانو څخه چې د فیسبوک او…

آدرنو؛- نابغه تئوری، ناتوان در عمل

Adorno, Theodor (1903-1969) آرام بختیاری نقش آدرنو، در مکتب فرانکفورت. تئودور-آدرنو(1969-1903.م)، فیلسوف،جامعه شناس،…

مرز بندی تخصصی: سیاست٬ ایمان و دولتداری...!

·      سیاست: اراده کردن همانا انسان موجودی در اراده یا حیوان سیاسی…

             پلان شهری یا مهندسی قدرت؟ واکاوی اهداف پنهان طالبان در…

نویسنده: مهرالدین مشید نگاهی به پروژه‌های عمرانی در شهر کابل با…

شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

«
»

«جنگ های بی فایده» به نفع چه کسانی ست ؟

نوشتۀ مانلیو دینوچی

Par Manlio Dinucci

Mondialisation.ca, 13 février 2018

Images intégrées 1

ترانه ای که برندۀ جشنوارۀ سانرمو شد همراه است با ویدئوکلیپی که صحنه های جنگ و تروریسم را در جهان نشان می دهد، در حالی که با وجود این همه بدِ روزگار زندگی باید ادامه یابد « زیرا همه چیز فراسوی جنگ های بی هودۀ شما ادامه دارد».

اجازه دهید یک فیلم مستند دربارۀ آخرین رویدادها را جایگزین ویدئو کلیپ کنیم.

https://www.youtube.com/watch?v=YKAxdYhYR8Y

(ویدئو با زیر نویس فرانسه مطابق است با متن زیر)

در اروپا در مرز شرقی علیه روسیه که مانند نیروی تهاجمی تهدید کننده ای معرفی شده، ناتو نیروهای بیشتری را صف آرائی می کند (به علاوه نیروهای ایتالیائی). در چهارچوب گسترش جنگ افزار هسته ای به بهای 1200 میلیارد دلار، استانهای همبستۀ آمریکا از سال 2020 خود را برای آرایش جدید نیروهایش در ایتالیا، آلمان، بلژیک و هلند، و احتمالاً به همچنین در لهستان و دیگر کشورهای شرقی آماده می کند. F35 به بمب های جدید هسته ای B61-12مجهز خواهند شد. نیروی هوائی ایتالیا که در سپتامبر گذشته یک گروه به ستاد فرماندهی راهبردی استانهای همبستۀ آمریکا فرستاده بود در رزمآیش های هسته ای شرکت خواهد کرد.

آمریکا افزون بر این روسیه را متهم می داند زیرا در خاک خودش با نقض منشور منع گسترش موشکهای هسته ای میان برد ( 1987 ) موشکهای میان برد زمین پایه مستقر کرده است. در پاسخ، آمریکا خود را برای گسترش موشکهای مشابه پرشینگ 2 و کروز سالهای 80 در اروپا آماده می کند. بر این پایه رویاروئی نظامی مشابه به جنگ سرد پدید می آید که به افزایش نفوذ آمریکا در اروپا و همبستگی مجدد هم پیمانان در استراتژی مشترکی می انجامد که هدفش حفظ فرادستی در جهانی ست که در حال دگرگونی به سر می برد.

این روند مستلزم مخارج نظامی فزاینده ای ست : مخارج نظامی ایتالیا از 70 به 100 میلیون یورو در روز خواهد رسید، اسپانیا از 50 میلیون در روز %73 از هم اکنون تا 2024 افزایش خواهد داشت، فرانسه %40 افزایش خواهد داشت و از مرز 135 میلیون یورو در روز فراتر خواهد رفت. فرانسه برای تقویت انبار هسته ای اش 37 میلیارد یورو تا سال 2025 هزینه اختصاص داده است.

داد و ستد های طلائی برای صنایع نظامی : بازدهی سهام مهمترین در جهان، لاکهید مارتین آمریکائی در سه سال گذشته %84 افزایش داشته است.

چه کسانی در خدمت منافع بزرگ از تمایلات فرادست مدارانۀ آمریکا/ناتو بهره مند می شوند ؟ آموزش و تمرین نئو نازیهای اوکرائینی توسط مربیان آمریکائی که از ویچنزا (شهر شمال شرقی ایتالیا) منتقل شده اند. اوکراین، کی یف به مکانی برای تجمع مبارزان کشورهای دیگر و به سخن دیگر به آشیانۀ نازیسم در حال باززائی تبدیل شده است (در ایتالیا عملاً از این موضوع هیچ حرفی نیست).

در خاورمیانه، با مداخلۀ روسیه به پشتیبانی از دمشق، پس از شکست طرح آمریکا/ناتو برای فروپاشی دولت سوریه همانگونه که پیش از این در لیبی به اجرا گذاشتند، در همآهنگی با اسرائیل برای بالکانیزه کردن کشور و تجزیۀ سرزمین ملی سوریه به پاره های کوچکتر در شرف تکوین است. در گردهمآئی کنگرۀ آمریکا، 6 فوریه سفیر بازنشسته رابرت فورد اعلام کرد که برای عملیات نظامی و مدنی در سوریه، جائی که امروز کمابیش 2000 نظامی آمریکائی در بخش شرقی این کشور حضور دارند، آمریکا 12 میلیارد دلار از سال 2014 خرج کرده است (که بخش مهمی از آن برای تجهیزات نظامی و پشتیبانی از جهاد طلبان برای فروپاشی دولت از درون اختصاص داشته است).

«دفاع راهبردی ملی» پنتاگون   “National Defense Strategy 2018” یادآوری می کند که آمریکا در آسیای شرقی با چین روبروست، یعنی رقیب استراتژیکی که از اقتصاد درنده اش برای ترساندن همسایگان استفاده می کند، در حالی که دریای چین جنوبی را در اشکال متنوع به منطقۀ نظامی تبدیل کرده است. پنتاگون در حال بررسی طرحی برای گسیل نیروی واکنش سریع تنفگداران دریائی آمریکا با تجیهزات سنگین به آسیای شرقی ست.

آمریکا که در زمینۀ اقتصادی در رویاروئی با چین خود را شکست خورده می بیند روی نیروی نظامی اش حساب می کند. بر این پایه به تنش های تازه ای در منطقه دامن می زند. اتفاقی نیست، زیرا چنین راه کاری وقتی به کار می بندد که در دیدبانی اش نشانه های انبساط بین دو کره (شمالی و جنوبی) را مشاهده می کند.

این روند شاید به جنگ نوینی بیانجامد، که چندان بی فایده نیست و خیلی برای استراتژی امپراتوری ضروری نیز هست.

ترجمۀ حمید محوی

پاریس/16 فوریه 2018

لینک متن اصلی :

https://www.mondialisation.ca/a-qui-sont-utiles-les-guerres-inutiles/5623115