در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

«
»

جنگ سوریه برسکوی دوم !

جنگ جهانی دوم بین اول سپتامبر ۱۹۳۹ تا دوم سپتامبر ۱۹۴۵ بود. جنگ عراق با ایران حدود هشت سال به طول انجامید . جنگ ویتنام از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۵یعنی حدود بیست سال … پایان هر جنگی همواره با اقدامات پشت پرده امکان‌پذیر است . جنگ سوریه از ۲۶ ژانویه ۲۰۱۱ شروع شد . که در ژانویه 2018 وارد هشتمین سال میشود . دولتهای درگیر کمی دیگرهمت کنند به یاری عیسی و موسی و محمد ، بعد از جنگ ویتنام ، جنگ داخلی سوریه بر سکوی دوم جهان خواهد ایستاد و دومین جنگ طولانی تاریخ بشر ثبت میشود .

 

 

آخرین گزارش سازمان غیردولتی «دیده بان حقوق بشر سوریه» حاکی از آن است که از اواسط ماه مارس سال ۲۰۱۱ تا کنون ، دست‌کم ۳۴۳۵۱۱ جان خود را در جریان جنگ داخلی این کشور از دست داده اند . از این میان حدود ۱۹ هزار قربانی کودک و ۱۲ هزار قربانی زن بوده اند. بیش از نیمی از شهرهای سوریه تخریب شدند میلیونها انسان آواره شدند و این همه رنج و خرابی و کشتار ، ریشه اش به سیاستهای رسمی و غیر رسمی غرب در خاورمیانه و بهار موسوم به عرب برمیگردد .

 


نشست پوتین، اردوغان و روحانی در روز چهارشنبه اول آذر 1396 ، در پی مذاکرات ترامپ و پوتین، پوتین و بشار اسد و رایزنیهای پشت پرده صورت گرفت و قرار است نشست بعدی در آینده نزدیک تشکیل شود. بیانیه ای که بعد از نشست سران در سوچی صادر شد، از برقراری «صلح، ثبات در سوریه، از تدوین قانون اساسی با حمایت مردم سوریه و از انتخابات آزاد، منصفانه با مشارکت تمامی مردم واجد شرایط در سوریه تحت نظارت مناسب سازمان ملل» صحبت شده است….استفان دی‌میستورا، نماینده سازمان ملل در سوریه، ضمن تاکید بر «خودداری از تعیین پیش‌شرط» از مخالفان بشار اسد دعوت کرده در تازه‌ترین دور ازمذاکرات صلح سوریه در ژنو شرکت کنند. رؤسای جمهوری آمریکا و روسیه که برای شرکت درنشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اَپک) به ویتنام رفته‌ بودند ، با هم دیدار کردند و به نوشته آسوشیتدپرس به توافق برای پایان جنگ سوریه نزدیک می‌شوند….

 

 

ظاهرا داستان به شکل دیگری ادامه خواهد داشت . جانشین فرمانده سپاه در برنامه‌ تلویزیون دولتی گفته‌ «به کشورهای اروپایی می‌گوییم که اگر تا امروز برد موشک‌هایمان را تا دوهزارکیلومتر نگه داشتیم به‌دلیل نداشتن فناوری نیست…. کاری نکنید که موشکهای کهکشان پیمان بسازیم ! امانوئل مکرون گفته بود: «احتمال تحریم علیه برنامه موشکی تهران وجود دارد» و «باید با ایران در مورد برنامه موشکی مذاکره کرد . بسیاری از کارشناسان معتقدند که حکومت اسلامی ایران در حال حاضر از سوریه تا یمن درگیر جنگی نیابتی با لجستیک رسمی روسیه است . محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در مصاحبه با نیویورک‌تایمز خامنه‌ای را «هیتلر جدید خاورمیانه» نامید . وی گفت: «ما از اروپا یاد گرفته‌ایم که مماشات کارایی ندارد. نمی‌خواهیم هیتلر جدید در ایران آن‌چه را که در اروپا رخ داد، در خاورمیانه تکرار کند».نیویورک‌تایمز، نوشت: «به‌نظر می‌رسد عربستان و متحدانش ، با مهندسی و لجستیک آمریکا…در حال ایجاد یک ائتلاف برای جنگ نهایی با حکومت اسلامی ایران هستند».


 

اسماعیل هوشیار

26.11.2017