جنگی حاجی

آقای "جنگی حاجی" (به کُردی: جەنگی حاجی) با نام کامل…

 شانسی برای نجات افغانستان باقی مانده یا فرصت‌ها از دست…

نویسنده: مهرالدین مشید بیداری وجدان جمعی مردم؛ بازسازی مشروعیت سیاسی این پرسشی…

مارکسیسم قلب جوانان را تسخیر می‌کند

ا. م. شیری «چگونه یک ایدئولوژی غربی مانند مارکسیسم می‌تواند در…

عالم تنهایی 

رسول پویان  آزاد و ســرافـــرازم در عـالـم تـنهـایی  عشق و دل بیدار است تا…

هرمشکل حل گردد

امین الله مفکرامینی           2025-10-11! نازم آن قامت رسـا که نگردد خـــــــم زاِدبــــار همــتـــــــی…

جګړه او ورور وژنه د هېواد ستونزې نه شي حل…

 نور محمد غفوری سریزه نیمه پېړۍ کېږي چې په افغانستان کې جګړه…

پاکستان؛ درگیر جنگ نیابتی هند یا اسیر میراث تروریست‌پروری های…

نویسنده: مهرالدین مشید پیاله کافی؛ دیروز زهری به کام مردم افغانستان…

مذاکره هیئت های افغانستان و پاکستان

در ترکیه از دید حقوق بین الملل عمومی این نشست‌ها برخاسته…

خُردشدن کرزی نزد پرویز مشرف و خُردساختن کشور، توسط کرزی…

بازخوانی تاریخی نه چندان دور محمدعثمان نجیب من در دوران نخست حکومت…

احمدشاه بابا

احمدشاه بابا نومیالی اتل، غښتلی، توریالی او پیاوړی ملي شخصیت:  احمدشاه…

«چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستان

نور محمد غفوری «چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستانبازاندیشی در ایدئولوژی…

تهدیدهای پاکستان برضد افغانستان؛ از سیاست بازدارندگی تا بازی ژئوپولیتیک

نویسنده:  مهرالدین مشید از سیاست بازدارنده گی تا تغییر در رهبری…

بحران مالی سازمان ملل و فاجعه انسانی در افغانستان

آزمونی برای تعهد جهانی به انسان‌دوستی و چندجانبه‌گرایی سازمان ملل متحد…

میراث سکاها در شاهنامه فردوسی: سیستان، سجستان و ایران

- دکتر بیژن باران مقدمه: شاهنامه و جغرافیای هویت ایرانی. شاهنامه…

تروتسکی در تاریخ اندیشه سیاسی چپ

leo Trotzki ( 1879- 1940 )  آرام بختیاری سنت ترور سیاسی با…

پاسخ  ما

میر عبدالواحد سادات پاسخ  ما  : بر مبنای وجدان ملی و ندای…

قهرمانی تیم فوتسال؛ نمادی از وحدت ملی و امیدی برای…

نویسنده: مهرالدین مشید شگفتن گل های لیخنند در سرزمین به تاراج…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش چهارم و آخری)  ۷. ویژگی‌های فرهنگ سیاسی مطلوب برای…

ارسطو

نوموړی د لرغوني یونان او لوېدیځې نړۍ یو له لویو…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش سوم) ۶. چالش‌ها و راهکارهای تحول فرهنگ سیاسی در…

«
»

تقویم تاریخ در نگاه من…!

شین‌هوا خبرگزاری چین در سوم‌ تیر ماه، 1396 در بیانیه‌ای که از طرف دولت پکن منتشر کرده، می‌گوید در پی دیدار دو مقام ارشد چین با وزیران خارجه و دفاع ایالات متحده، «هر دو طرف بر تعهدات در مورد خلع‌سلاح هسته‌ایِ کامل، قابل تائید و برگشت‌ناپذیر در شبه‌جزیره کره تاکید کرده‌اند…رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا گفت : ازآن 3 محور شر 2 تای آن تعیین تکلیف است و فقط جمهوری اسلامی ایران چالش دراز مدت آمریکاست .

دبیرخانه کمیته مرکزی حزب کومله کردستان ایران شنبه سوم تیر 1396 در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «جمعی از پیشمرگان و فعالان تشکیلاتی مخفی حزب» روز پیش از آن، جمعه دوم تیرماه هدف حمله نیروهای امنیتی ایران در سنندج قرار گرفتند و سه تن از آنها در این درگیری جان باختند. حزب کومله کردستان ایران نام جان‌باختگان را«صباح حسین پناهی»، «حامد سیف پناهی» و «بهزاد نوری» اعلام کرده است. حزب کومله در بیانیه رسمی خود اشاره‌ای به شمار کشته‌شدگان سپاه ایران نکرده و تنها توضیح داده است که «در این نبرد نابرابر تلفات سنگینی به نیروهای رژیم» وارد شده….

نیروهای احزاب کردی با هر عملکردی تروریست نیستند بلکه در شرایط امروزی سوخت مسیر برجام هستند…


همزمان با ادامه نبردها برای بازپسگیری شهر رقه از داعش، یک شورای محلی وابسته به نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کرد ۸۵ عضو رده پایین این گروه اسلام‌گرا را عفو کرده است. نیروهای داعش مهره های سبک وزن بازی سنگین وزنها هستند . اعضای داعش که زندانی نیروهای دموکراتیک سوریه بودند، با یک اتوبوس به عین عیسی منتقل شده و مورد عفو مقام‌های شورای محلی قرار گرفتند. کوچکترین عضو بخشیده شده، ۱۴ سال بیشتر نداشت….

ادامه تقویم تاریخ در نگاه من…حدود 30 سال پیش در چنین روزهایی من تازه از زندان آزاد شده بودم که یهویی عاشق شدم ، سوژه مربوطه هنوز زندان بود و من درذهن فندقی خودم ، او را کیس مناسبی برای خودم میدیدم چرا که مسیر مشترکی (زندان و سیاست) را طی کرده بودیم . مدتی بعد او هم آزاد شد و ما عشقمان را ابراز کردیم که البته ایشان محل سگ نگذاشت و این طبیعی بود . چون من هیچی نداشتم و طرف هم میخواست زندگی کند پول سیگارم را هم از ننم کِش میرفتم . برای دایی مرحوم غیرمستقیم پیام دادم و دایی مرحوم با صراحت درجمعی پرسید :

 دایی جان تو از دختر من خوشت آمده که میفهمم . فقط چند سوال ساده دارم :

گنج قارون داری ؟

ماشین داری ؟

کار ودر آمد خوب داری ؟

خانه داری ؟….

جواب همه سوالات منفی بود . بالاخره دایی جان گفت : فرض کن همین الان شما را عقد کنیم بعد شب میخواهی او را لخت کنی … باید یک جایی داشته باشی توی خیابان که نمیشود…جماعت زد زیر خنده و من از خجالت کف کردم…دایی مرحوم فقط همین صراحت را به من منتقل کرد .

با اولین شکست عشقی من از رو نرفتم و رفتم سراغ گیتا و گفتم بیا عاشقیت کنیم تا آینده مون تامین بشه . گیتا هم ضمن احترام گفت که خواستگار یا معشوقه دارد که در انگلیس تحصیلکرده و پدرش از پولداری به سقف بازار چسبیده است . با نگاهی معنی دار … که اگر از مهران سرتری بیا جلو ! ما هم بابای پولدار و تحصیلات عالیه در انگلیس نداشتیم پس آن هم نشد .

از ایران خارج شدم و چند سال بعد ازدواج کردم . مدت کوتاهی بعد از ازدواج همسر مربوطه گفت که میخواهد برود عراق و پیش مجاهدین مبارزه کند . من هم که خیلی دموکرات بودم برایش کف زدم . بعدها خودم هم رفتم عراق تا با کمک تشکیلات مجاهدن مسیر تاریخ را عوض کنیم که آمریکا آمد و جغرافیای ما را تبدیل به جهنم کرد .

بعد از طی کردن مسیری 30 ساله حالا تفاوتی کیفی وجود ندارد . سوژه اول که عاشقمان کرده بود با یک نفر در بازار ازدواج کرد و محصول زندگی مشترک 30 ساله اش 2 فرزند و 2 نوه است . سوژه دوم که بابای معشوقه اش سقف بازار را مصادره کرده بود ، حالامادر 2 فرزند است و پدر بچه ها ، با مدارک عالی ازلندن معتاد شده است . مهران عهد بسته تا سرنگونی رژیم فقط هروئین بکشد . من هم طی این 30 سال فقط قرض بالا آوردم و مقادیری سوالات ریز و درشت ذهنم …. که گسترش و عمیق تر میشود .

25.06.2017
اسماعیل هوشیار