به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

«
»

ترکش‌های انتخابات روسیه

نتایج انتخابات روسیه در ۱۶ ماه مارس سال جاری زینت‌گر تمام صفحات رسانه‌های غربی شد. میزان آرا و درصد حمایت از پوتین موجب شگفتی و نگرانی رهبران، ناظران سیاسی، و رسانه های جریان اصلی در غرب شد.

شرکت بیش از ۷۷/۵ از رأی دهندگان در داخل کشور و شهروندان روسی در کشورهای دیگر، نه‌فقط بلوغ سیاسی مردم این کشور را هرچه بیشتر به‌اثبات رساند، بلکه شور و شعف و علاقهٔ آنان برای شرکت در ساخت آیندهٔ خود و کشورشان را نیز به نمایش گذاشت. ولادیمیر پوتین، نامزد مشترک حزب اتحاد روسیه (حزب حاکم)، حزب روسیۀ عادل (راست میانه)، و حزب دموکرات روسیه (سوسیال دموکرات)، ۸۷/۳ درصد آرا را نصیب خود کرد. نفر دوم نیکلای خانتونوف، نامزد حزب کمونیست فدراسیون روسیه، بود که ۴/۳ درصد آرا را به‌خود اختصاص داد.

در مناظره‌ای تلویزیونی که در آن روزنامه‌نگاران و مدعوین ضد‌روس با سخن‌گوی سفارت روسیه در فرانسه داشتند، جواب دندان‌شکن این دیپلمات به بمباران تهمت‎های جمع که نتایج انتخابات را غیر واقعی می دانستند، قابل ذکر است. وی با لبخندی سرشار از شعف و با حقارت به آنان گفت که غرب و سران آن به این نتایج حسادت می‌ورزند. باید خاطرنشان کرد که درصد شرکت در این انتخابات در نیم‌قرن اخیر بی‌سابقه بوده است.

نتایج حاصله از این انتخابات حاکی از آن است که غرب در محاسبات و تحلیل‌های خود در امور روسیه دچار اشتباهات فاحشی شده است که باعث شده ناظران سیاسی را به فکر فرو بَرَد و مجبورکند تا درس‌هایی از این نتایج بگیرند.

۱. اقتصاد روسیه:

غرب، به‌سرکردگی آمریکا، این‌گونه اندیشیده و القاء می‌کرد که تحریم‌هایش علیه روسیه و «جنگ اوکراین» باعث تضعیف و فروپاشی اقتصاد روسیه شده و طبقات وسیعی از مردم این کشور را به حرمان برده و موجب روی‎گردانی آنها از سیاست‌های دولت و در نتیجه عدم اقبال آنها به انتخابات خواهد شد. اما شرکت وسیع بازنشستگان، ارتشیان، کادر آموزشی، معلمان، اساتید دانشگاه، کادرهای پزشکی، پرستاران … و شغل‌های آزاد چون پزشکی، وکالت، دکان‌داری … در این انتخابات، مهر باطلی بر این تفکر زد.

۲. جنبهٔ نظامی:

غرب و ناتو با کمک‌های سرسام‌آور خود به اوکراین در طی این دو سال، که از کمک‎های برنامهٔ مارشال در مدت پانزده سال به اروپا فراتر رفت، گمان می‌کردند که این «جنگ» باعث تضعیف ارتش و سرخوردگی مردم روسیه شده و شکستی را برای دولت روسیه و به‌ویژه ولادیمیر پوتین رقم خواهد زد. شواهد پیروزی روسیه در جبهه‌ها همۀ این گمان‌ها را نقش بر آب کرد.

۳. جنبۀ جامعه شناختی:

اشتباه سوم غرب در مورد جامعه و شیوهٔ تفکر مردم روسیه است که غرب، با بها دادن به «مخالفان» دولت روسیه و کوبیدن بر طبل تبلیغات ضدروسی معمول دوران جنگ سرد، گمان می‌برد که قادر است مردم روسیه را علیه سیاست‌های دولت این کشور برانگیزد و آنان را از شرکت در انتخابات و اتخاذ تصمیم در مورد سرنوشت خود محروم سازد.

مردم روسیه می‌توانستند، با عدم شرکت عظیم خود در انتخابات و یا دادن رأی سفید و یا مخالف دولت و سیستم حکومتی این کشور، نارضایتی خود را ابراز دارند، اما نتایج این انتخابات خلاف این گمانه را نیز به‌اثبات رساند.
نتایج آرای ناهمسان روس‌های خارج از کشور، که قاعدتا انتظار می‌رفت در اکثریت مخالف دولت کنونی روسیه باشند، خود نشان افزایش محبوبیت سیاست‌های کنونی دولت روسیه حتی در میان کسانی است که در گذشته عمدتاً به‌دلیل نارضایتی از شرایط کشور مهاجرت کرده بودند. نزدیکی بیشتر رویکرد روس‌ها در داخل و خارج از کشور نشانۀ دیگری از موفقیت سیاست‌های دوران پوتین است.

ارزش‌های لیبرالیسم بورژوایی، که شاید هنوز در میان بخشی از مردم از کشورهای غرب مشروعیت داشته باشد، برای مردم روسیه جذابیتی ندارند. شرکت بسیار گستردۀ مردم روسیه در این انتخابات حاکی از حمایت آنها از استقلال، هویت، سنت‌ها و ارزش‎های این کشور است. این شیوۀ نگرش حاکی از طرد سیاست‎های نئولیبرال و ضدانسانی است که کشورهای غربی به‌عنوان نسخه برای نجات روسیه می‌پیچند.

به‌قول یکی از متخصصان سیاسی در فرانسه، سیاست‌های اتخاذ شده در طی دوران رهبری پوتین مشابه سیاست‌های دوگل پس از جنگ جهانی دوم است؛ سیاست‎هایی که بر استقلال، تکیه بر ارزش‌های غیرلیبرالی، و اتکا به تعاریف دیگری از آزادی و تمامیت ارضی کشور استوار است. عملیات ویژۀ در اوکراین، که به‌منظور حفظ استقلال و پیشگیری از نفوذ غرب در امور داخلی و خارجی این کشور انجام گرفت را باید در جهت ادامۀ همین سیاست‌ها ارزیابی کرد.

یکی دیگر از ناظران سیاسی فرانسوی، شرکت گسترده و استقبال مردم از این انتخابات را «بهار روسیه» خواند. به‌قول همین ناظر، روسیه در حال تجربۀ تاریخ نوین خود است.

زیوگانف و رهبری حزب کمونیست فدارسیون روسیه، بعد از اعلام نتایج انتخابات، در یک کنفرانس مطبوعاتی نظرگاه‎های حزب را در مورد پیروزی پوتین و نیاز به سوسیالیسم در روسیه به منظور تضمین پیروزی بر امپریالیست‎های غربی را تشریح کردند. زیوگانف در این کنفرانس به نکات زیر اشاره کرد:

لازم است که تجربهٔ مؤسسات مردمی در نظر گرفته شود، ضروری است که اولویت‎ها برای توسعه صنعت، کشاورزی، ساخت و ساز، و آخرین فناوری‌ها به‌وضوح مشخص شود.

دیشب، پوتین در صحبت با همکاران خود به‌درستی گفت که شرط اصلی، تأمین امنیت است. اما پیروزی را می‌توان تنها با تحکیم جامعه، بسیج منابع، و تسلط بر آخرین فن‏آوری‎ها تضمین کرد.

رئیس جمهور باید تصمیمات بسیار دشوار و مسؤولانه‎ای بگیرد؛ تصمیماتی که به تعویق انداختن آنها به‌طور قطع غیرممکن است. اگر ما اقدام سریع و جدی نکنیم، هر روز شاهد ترفندهای تازه‌ای علیه کشور خواهیم بود.