به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

«
»

ترس مردم و مقامات آلمان از عواقب ارسال لئوپاردها به اوکراین

ترس مردم و مقامات آلمان از عواقب ارسال لئوپاردها به اوکراین

در حالی که دولت آلمان و شرکای غربی اوکراین از طرح ارسال تانک های لئوپارد به کی یف استقبال می‌کنند، اما ترس و نگرانی درباره عواقب این کار در جامعه آلمان و عرصه سیاسی در حال افزایش است.

نشریه “فوکوس” آلمان در مطلبی نوشت: پس از گذشته هفته های سخت و دردناک، بالاخره اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان تصمیم گرفت تانک های لئوپارد 2 را به اوکراین تحویل دهد.

در حالی که اعضای ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی در آلمان و شرکای غربی از این امر حمایت می کنند، اما آلمانی ها از سیاست گرفته تا شهروندان در جامعه نگرانی های قابل توجهی را ابراز می کنند. نظرسنجی ها همچنین نشان می دهد که این اقدامی بحث برانگیز در جامعه آلمان است.

این پرسش ها مطرح است که آیا غرب با تحویل تانک به اوکراین از خط قرمز عبور خواهد کرد و به جنگ خواهد پیوست؟ یا به هر حال آلمان و متحدانش برای مدت طولانی بخشی از این جنگ بوده اند؟ نظرات مخالفی در این مورد در ناتو و کرملین، بلکه در سیاست و جامعه آلمان وجود دارد.

مایکل کرچمر، نخست وزیر ایالت زاکسن در این باره می گوید: تقریباً یک سال پیش هنوز مشخص بود که آلمان سلاح های سنگین تهیه نخواهد کرد و در جنگ اوکراین شرکت نخواهد کرد. به گفته وی این واقعیت که اکنون در حال توخالی شدن است، مردم را می ترساند.

سارا واگنکنشت، سیاستمدار چپ‌گرا هم در برنامه «ققنوس» اعلام کرد: فکر می‌کنم این بسیار خطرناک است و من نگرانم که چنین تصمیم‌هایی این جنگ را بیشتر و بیشتر تشدید کند . (…) «وی تاکید کرد: ما به خود اجازه می دهیم که هر چه عمیق تر به این جنگ کشیده شویم. این پاسخی کاملاً اشتباه به این وضعیت است.

گرهارد منگوت، دانشمند علوم سیاسی هم البته با این تحویل ها مخالفت نکرده و در عین حال در این باره ابراز تردید می کند که در نتیجه این اقدام موفقیت اوکراین بسیار محتمل تر است:. به گفته وی این می تواند موقعیتی ایجاد کند که روسیه خود را با یک شکست جنگی فاجعه بار ببیند و البته این یک امکان است نه یک احتمال . وی همچنین ضمن هشدر درباره تشدید خطرات هسته ای در این شرایط گفت: این بدان معناست که وقتی این تانک ها را تحویل می دهید، کنترل کاملی بر خطرات تشدید نخواهید داشت.

در اواخر آوریل 2022، روشنفکران آلمانی در نامه ای سرگشاده درخواست کردند که در تحویل سلاح های سنگین خویشتن داری شده و برای راه حل دیپلماتیک تلاش شود. این گروه در مجله «اما» نوشت: ارتقاء تسلیحات تحت تشدید افزایش فشارها می‌تواند آغاز یک مسابقه تسلیحاتی جهانی با پیامدهای فاجعه‌بار، از جمله برای سلامت جهانی و تغییرات آب و هوایی باشد. برخی از آنها در حال حاضر نظرات بسیار انتقادی را در مورد تحویل تانک های نبرد اصلی لئوپارد 2 به “اشپیگل” داده اند.

“ولفگانگ مرکل”، کارشناس علوم سیاسی در این باره می گوید: من این تصمیم را از نظر استراتژیک و اخلاقی اشتباه می‌دانم.

آلیس شوارتزر، سردبیر مجله “اما” هم در این باره می گوید: “تحویل تانک های بیشتر غیرمسئولانه است! بیش از 200000 سرباز کشته شده و هزاران سرباز دیگر هر روز از هر دو طرف، غیرنظامیان کشته شده، زنان تجاوز شده و ویرانی اوکراین و اکنون تهدید وقوع یک جنگ جهانی از هر زمان نزدیک تر است و این در درجه اول به آلمان ضربه می زند. در یک مقطع زمانی باید مذاکره کنید. پس چرا الان نه؟ بلافاصله!”

سونیا فلاسپوهلر، فیلسوف آلمانی هم در این باره ابراز تردید کرده و گفته است: آیا مارپیچ تشدید که ما آشکارا در آن قرار داریم واقعا روسیه را متقاعد خواهد کرد که تسلیم شود؟ یا آنچه بسیاری از کارشناسان نظامی می گویند درست است: روسیه را نمی توان شکست داد؟ روس‌ها، هر چقدر هم که آنها را به دیوار بچسبانید، باز هم اهرم هسته‌ای را در آستین دارند.

همچنین نتایج جدیدترین نظرسنجی موسسه فورسا نشان می دهد که بسیاری شهروندن آلمانی از عواقب چنین تصمیمی ازطرف دولت فدرال آلمان می ترسند.

طبق نتایج این نظر سنجی 48 درصد شهروندان معتقدند که این اقدام خطر حمله روسیه به کشورهای غربی را افزایش می دهد و به همان اندازه، 48 درصد، از آن نمی ترسند.

رسانه‌های اجتماعی هم نشان می‌دهند که این موضوع در آلمان چقدر بحث‌انگیز است. علاوه بر حامیان، عده‌ای نیز هستند که ترس خود را ابراز می‌کنند و به جای استفاده از سلاح خواهان کاهش تنش هستند.

در این رسانه ها جملاتی دیده می شود مبنی بر اینکه “شما نمی توانید اسلحه را به یک جناح متخاصم تحویل دهید و سربازان آنها را آموزش دهید و سپس فکر کنید که بخشی از این جنگ نیستید. «

“تحویل تانک ها ما را حتی بیشتر در هرج و مرج خواهد انداخت. در واقع، باید تلاش کرد تا از طریق تنش زدایی به رنج و بدبختی پایان داد.»

“ماشین جنگی ما اکنون در یک جنگ شرکت می کند – سربازان همچنین ماشین های جنگی مانند تانک هستند و این اکنون جنگ ما است.”

پس از تردیدهای بسیار، آلمان اکنون تانک های اصلی نبرد لئوپارد را به اوکراین عرضه می کند. پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان می گوید اولین واحدها می توانند ظرف سه ماه به اوکراین برسند. به گفته وی آموزش سربازان اوکراینی نیز قرار است در آینده نزدیک آغاز شود.

به گفته “بوریس پیستوریوس”، وزیر دفاع آلمان، آلمان می‌تواند در عرض سه ماه اولین تانک‌های اصلی نبرد لئوپارد را در اختیار اوکراین قرار دهد.

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان هم روز چهارشنبه اعلام کرد که این تصمیم در راستای حمایت از اوکراین با بیشترین توان است و همچنین برلین طبق رفتار هماهنگ بین‌المللی عمل می‌کند.

در بیانیه صدراعظم آلمان آمده است که هدف ایجاد سریع دو گردان با تانک‌های لئوپارد 2 برای اوکراین است و در ابتدا 14 فروند از انبار برلین به کی‌یف عرضه خواهد شد.

لهستان همچنین وعده 14 تانک را داده و انگلیس هم قول 14 فروند تانک چلنجر خود را به اوکراین داده است.