تحقیقات بازار یابی
مهمترین نوع تحقیقات بازار یابی عبارت از بررسی بازار و محصولات مصرفی خدمات بازارگانی با تعیین اندازه گیری خصوصیات مختلف خریداران از قبیل سن، جنسیت و طبقه بندی اقتصادی ( طبقه بندی خریداری با توجه درامد انها).
تحقیقات بازار یابی با سنجش تقاضا مقدار فروش میزان عرضه ی آ اینده را تعیین مینماید. همچنان تحقیقات بازاریابی در تعیین سیاست های بازاریابی استفاده میکنندمی گردد. به این ترتیب از عوامل قابل کنترول و خارج از کنترول بازار صورت استفاده میشود. یکی از وسایل که موجب تصمیمات سازنده و درست مدیران بازاریابی میشود تحقیقات بازاریابی بازار است.
اولین وظیفه تحقیقات بازاریابی ارائه اطلاعات برای تصمیم گیری است. ان آن مدیر بازاریابی که نمیداند چگونه تحقیقات بازاریابی را ارزابی کنندانجام دهد، مانند مدیر شرکتی است که از درک صورت سود و زیان ناتوان باشد.
تحقیقات بازار کمکی برای کارخانههای تولیدی است تا خطر اتخاذ تصمیمهای اشتباه در آن ها کم شود، یا در کمپینهای تبلیغاتی به این آگاهی برسند که مخاطب چه چیزی را دوست دارد، یا اینکه بعد از کمپین به تأثیر تبلیغ خود پی ببرند.
آیا برای سازمان ها بهتر است تا فعالیت تحقیقات بازار خود را با شرکتهایی که در رشته بازاریابی مجرب و متخصص هستند، بیرون سپاری کنند و یا آنکه اساساً در خود شرکت تحقیقات بازاریابی تجربه شود؟
نتایج تجزیه و تحلیل هزینه فایده اکثر شرکتها به خوبی نشان می دهد که بیرون سپاری فعالیت های تحقیقات بازاریابی موثرتر از وجود واحد تحقیقات بازاریابی در داخل شرکت است. شرکت های تحقیقات بازاریابی در گردآوری، تحلیل و گزارش اطلاعات متخصص هستند. آنها در استفاده از تکنیک های تحقیقاتی پیچیده و پیشرفته مزیت نسبی دارند و می توانند این کار را در حداقل زمان ممکن و با کیفیت و کارایی بالاتری انجام دهند. بنابر این اطلاعات لازم برای تصمیم گیری مدیران را در دوره زمانی کوتاهتری فراهم می آورندآمده می سازد.
شرکتهای تحقیقاتی صاحب صلاحیت از افراد مجربی استفاده می کنند که در رشته های مختلفی همچون: بازاریابی، مالی، آمار و …. سایر بخش های مرتبط متخصص هستند. یکی از مهمترین مزایای شرکت های تحقیقات بازار صاحب صلاحیت و حرفه ای، امنیت و رازداری در اطلاعات شرکت ها می باشد.
یکی از وظایف اصلی و مهم تحقیقات بازاریابی درک نگرش ها، رفتار مصرف کننده و عادات خرید مصرف کنندگان یا اصطلاحاً فراهم آوردن بینش بازاریابی است.
به عنوان مثال شرکت وال مارت در تحقیقات بازاریابی خویش دریافت که شعار “هر روز قیمت های کمتر” مزیت اصلی فروش خوب این فروشگاه های زنجیره ای شعار “هر روز قیمت های کمتر” می باشد و این شعار توانسته این حس را به مشتری منتقل نماید که من او در خرید فرد زرنگی هستم هست. با این دسترسی بازاریابان شرکت وال مارت تصمیم گرفتند کمپینی ای با نام ” پس انداز بیشتر، زندگی راحت تر” را راه اندازی نمایند.
این اقدامات و این برنامه های که از نتایج تحقیقات بازاریابی استخراج می شود می تواند در بهبود کاری و پیشرفت سازمانها نتایج فوق العاده ای داشته باشد.
بازاریابان می توانند با شیوه های کاری خود، برند شرکت را نزد مشتریان به مدارج بالا تر قرار دهند.
جمشيد اکبری