آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

باید از فرصت دوم آتش بس استفاده شود

نویسنده سبحان امیری

به دنبال استقبال گرم مردم از دور نخست آتش بس در سه روز عید سعید فطر حکومت افغانستان در نظر دارد که آتش بس دوم را در روز های عید سعید اضحی نیز یکبار دیگر با طالبان مسلح اعلام کند . هر چند طالبان مسلح در دور نخست آتش بس یکجانبه با حکومت افغانستان تنها سه روز عید را به عنوان آتش بس قبول کردند اما این کار نشان داد که کاری از دست طالبان مسلح نیز در برابر خواست مردم افغانستان ساخته نیست .

افغانستان پس از چندین دهه جنگ در سه روز عید سعید فطر شاهد آتش بس بود که این کار با استقبال گرم مردم افغانستان روبرو شد و این برای اولین بار بود که مردم افغانستان بدون کدام هراس در مناطق تحت حاکمیت طالبان مسلح و حکومت افغانستان گشت و گذار کردند و عید را با خوشی جشن گرفتند . حکومت افغانستان اعلام کرده است که در نظر دارد در سه روز عید سعید اضحی نیز یکبار دیگر آتش بس را با طالبان مسلح اعلام کند .

این تصمیم حکومت افغانستان به دنبال استقبال گرم مردم افغانستان و جامعه جهانی از اعلام آتش بس قبلی اتخاذ میگردد . با اعلام آتش بس در سه روز عید اضحی که قرار است از سوی حکومت افغانستان اعلام شود بدون شک یکبار دیگر اراده جدی و صادقانه حکومت افغانستان را برای تامین صلح در کشور نشان میدهد و به طالبان مسلح اینرا واضح می سازد که اگر افغان ها میان همدیگر صلح کنند هیچ کشوری نمیتواند که در افغانستان به جنگ دامن بزند .

پس از اینکه طالبان مسلح در روز های آتش بس به شهر ها آمدند و مردم با نا دیده گرفتن همه ای خشونت ها ، آنان را به آغوش گرم پذیرفتند و از آنان با جبین گشوده استقبال کردند.  برای طالبانی که واقعا از ماهیت جنگ آگاهی ندارند نشان داد که مردم افغانستان از جنگ های تحمیل شده به نفع کشور های بیرونی خسته شده اند . پس از آن بسیاری سوال های نزد جنگجویان مسلح  بر چگونگی این جنگ پیدا شد و بسیاری از آنان از جنگ دست کشیدند و در شهر ها باقی ماندند و به اساس گزارش ها این آتش بس کوتاه مدت صفوف جنگی طالبان را شکننده ساخت .

در مرحله دوم آتش بس که احتمالا از سوی حکومت افغانستان در عید قربان اعلام شود طالبان مسلح دیگر نمیتوانند به خواست مردم افغانستان و به خصوص جنگجویان خود شان تمکین نکنند بلکه طالبان مجبور خواهند شد که خواست جنگجویان خود را نیز مبنی بر پذیرفتن آتش بس قبول کنند  . زیرا اگر سران طالبان از این امر سرکشی کنند نزد جنگجویان شان به یک گروه جنگجو مطرح خواهند شد .

پس از اعلام آتش بس از سوی حکومت افغانستان طالبان مسلح نیز تمایل به گفتگو نشان دادند اما آنان بر گفتگو با امریکا تاکید میکنند انتظار یکباره گی که طالبان مسلح دست از خشونت کشیده و با حکومت افغانستان به میز مذاکره بنشیند یک انتظار پیش از وقت است همین که طالبان مسلح از آغاز گفتگو با امریکا استقبال کردند به این معنی است که طالبان پس از تلاش های فراوان و فشار های بی پیشینه داخلی و خارجی و شکل گیری اجماع های منطقوی و بین المللی برای صلح افغانستان مجبور شده اند که چراغ سبز به گفتگو ها نشان بدهند .

دلیلی که طالبان مسلح نمیخواهند به زودی به گفتگو های صلح با حکومت افغانستان بنشینند اینست که آنان نمیخواهند که به یکباره گی تمامی قوت شان ضرب صفر شود و جنگجویان آنان از کنترول شان خارج شوند بلکه رسیدن به گفتگو های بین الافغانی به مدت زمانی نیاز است .

اما در این بازی نباید نقش کشور های منطقه و حامیان اصلی طالبان مسلح که کشور های همسایه افغانستان است را نیز دست کم بگیریم بلکه آنان نیز با تمام نیرو  تلاش میکنند که حضور امریکا در افغانستان را ناکام بسازند . گفته های حسن روحانی که در واکنش به سخنان دونالد ترامپ گفته بود که جنگ با ایران مادر جنگ ها وصلح با ایران مادر صلح ها است دالی بر این است که ایران نیز در مسله افغانستان خاموش ننشسته بلکه با استفاده از منابع خود در افغانستان حضور امریکا را به چالش میکشد . در این جای شک نیست که طالبان مسلح به نیابت از کشور های همسایه وضعیت افغانستان را بحرانی ساخته اند . ماهیت تاکید طالبان مسلح بر گفتگو های صلح با امریکا این است که کشور های منطقه به خصوص پاکستان و ایران که در این اواخر روابط شان با امریکا به گونه بی پیشینه ای تیره شده است میخواهند حضور امریکا در افغانستان را ناکام و شکست خورده نشان بدهند و امریکا را به گفتگو با طالبان مسلح حاضر سازد تا طالبان را با حکومت افغانستان .

با این همه پیچیده گی های که وضعیت افغانستان دارد راه حل این همه بحران ها حاضر شدن طالبان به گفتگو با حکومت افغانستان است هیچ کشوری نمیتواند که به نمایندگی از مردم افغانستان در نشست های بین المللی سخن بگوید بلکه حکومت منتخب افغانستان یگانه نماینده با صلاحیت مردم افغانستان بوده میتواند . نیاز است که طالبان مسلح با استفاده از آتش بسی که قرار است در عید قربان اعلام شود برای گفتگو با حکومت افغانستان چراغ سبز نشان بدهند و همه ای خواست هایشان به شمول خروج نیرو های خارجی را با حکومت افغانستان مطرح کنند .