آرامگاه مونیخ !

تاریخ انتشار :28.07.2025 hoshyaresmaeil2017@hotmail.com سیرک تابستانی «همکاری ملی برای نجات ایران» در…

انار مفتی

خانم “انار مفتی” (به کُردی: هەنار موفتی) شاعر کُرد زبان،…

مانور های سیاسی طالبان در غیاب یک اوپوزوسیون قدرتمند

نویسنده: مهرالدین مشید دورنمای ثبات و بحران در افغانستان؛ سکوت سنگین…

از منظر مکتب دینی فلسفی من بیش از نه می‌دانم…

امید و توحش، جان‌مایه‌ی ماندن از آشوب‌ها و کجایی جای‌گاه نویسنده‌گان…

جمعآوری کتابها و دستگیری جمعی زنان و دختران توسط عمال…

نوشته بصیر دهزاد در هفته گذشته رژیم اختناق ، ظالم  زن …

نمونه ی چند از سروده های خانم مفتوحه ایماق به…

 زیارتگاه مفتوحه ایماق در حضیره اندخوییان شهدای صالحین کابل - افغانستان آق …

 مکتب دینی فلسفی «من بیش از این نه  می‌دانم»، از…

فرستنده: محمدعثمان نجیب مکتب دینی–فلسفی «من بیش از این نمی‌دانم» با…

اگرعمل نداریم!

امین الله مفکر امینی     2025-21-07! تا کی سخــن رانیــــــم زوحدتی همه ابنـــــــای…

دمیدن صور در نفخ خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید از سنگ بابه کلان تا سنگ های سوخته…

رفقا نباید در دوئل های عشقی شرکت کنند!

Ferdinand Lassalle (1825-1864) آرام بختیاری فردیناند لاسال،- مرگ بدلیل یک دوئل عشقی. جوانمرگی…

اعلامیه بنیاد فرهنگی اوستا در باره سرکوب و اخراج جبری…

در ماه های اخیر برخوردهای خشن در برابر پناهجویان افغان…

غمنامه ی غمگنانه ی خونین من

غرب، حامی و مسئول این‌همه جنایات و خونریزی است! سلیمان کبیر…

فراخوان دهمین دوسالانه‌‌ی «داستان کوتاه نارنج» اوایل مردادماه منتشر می‌شود

 کوتاه نارنج» اوایل مردادماه  ۱۴۰۴ با رونمایی از کتاب باغ نارنج، پوستر و…

زبان هویت 

رسول پویان  گـویند که دنـبه از درون می گندد  کُخ میزند وبه…

 باز هم وحدت 

از رفیقان  دور بودن  نا رو ا ست زیر پا کردن …

اداره طالبان و جایگاه افغانستان در ژئوپولیتیک کشورهای منطقه و…

نویسنده: مهرالدین مشید از دولت منزوی تا مهره‌ ناپایدار در بازی…

دیدگاهی بر وخامت اوضاع بین المللی و موانع موجود در…

نوشته از یصیر دهزاد  اوضاع پر از وخامت بین المللی به…

مشخصات یک جامعه‌ی عادلانه

مفهوم عدالت اجتماعی همواره یکی از بنیادی‌ترین و در عین‌حال…

این بار توطیه برضد مردم افغانستان سنگین تر و پیچیده…

نویسنده: مهرالدین مشید سرزمینی امروز به نام  افغانستان هرچند از سده…

اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

«
»

اپیدمی خودکشی ارتش آمریکا را فراگرفته است

مترجم: ک. رادین

برگرفته از : سایت روسی «بنیاد فرهنگ استراتژیک»

وزارت دفاع آمریکا داده‌هایی را از رشد شمار خودکشی افراد نظامی منتشر کرد. از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ این نمودار از ۵/۱۸ تا ۸/۲۴ در هر ۱۰۰ نفر افزایش یافت. اپیدمی خودکشی همه نیروهای مسلح را دربرگرفته است. روی هم در سال ۲۰۱۹، ۵۴۱ سرباز آمریکایی داوطلبانه به زندگی خود پایان دادند. ۱۸۷ نفر از نیروی زمینی، ۱۱۸ نفر از گارد ملی، ۷۹ نفر ملوان، ۷۷ دریانورد، ۶۳ خلبان، ۱۷ نفر از گارد هوایی ملی. سال گذشته شمار اپیدمی خودکشی ۲۰۰ نفر کمتر بودند و معادل میزان خودکشی سال ۲۰۱۲ بود و یکی از بالاترین میزان برای ارتش آمریکا زمانی است که بیش از ۵۰ درصد کسانی که خودکشی کردند در افغانستان خدمت می‌کردند. اکنون این رکورد شکسته است. در ناو هواپیمابر «جورج بوش» (USS George H.W.Bush) در سپتامبر سال گذشته سه ناوی به زندگی خود پایان دادند. فقط در دو سال گذشته در این کشتی پنج ملوان دست به خودکشی زدند. در این ناوگان منحنی خودکشی از سال ۲۰۱۶ زمانی که ۵۲ ناوی جان خود را از دست دادند، رو به افزایش است. بیشتر کسانی که خودکشی کردند مردانی زیر ۳۰ سال هستند که در درگیری ها شرکت نکرده بودند. افزایش خودکشی‌ها در بین تفنگداران دریایی در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با سال ۲۰۱۷، ۵۷ درصد بود.

دریاسالار «مایکل گیلدی» اعتراف کرد که نظامیان نیروی دریایی و ناوگان جنگی ضمن روبرو شدن با عدم درک اطرافیان اغلب از افسردگی رنج می‌برند. فرمانده تفنگداران دریایی ژنرال «روبرت نللر» خطاب به سه سرباز گفت که: «تفنگداران دریایی در سختی‌ها و گرفتاری‌ها یکدیگر را رها و ترک نکنید!». به‌ویژه میزان عظیم خودکشی‌ها بین جانبازان (وترانها) ارتش، ۶۰ هزار نفر طی دوره سال‌های  ۲۰۱۷ ـ ۲۰۰۸ است. «روبرت ویلکی» وزیر امور جانبازان (وترانها) اذعان داشت که وزارت دفاع قادر به پایان دادن به این روند نیست و از سازمان‌های دولتی و خصوصی در خواست کمک کرده است.

در ایالات متحده آمریکا  ۳۰۰ هزار جانبازان جنگ وجود دارد که با مشکلات روحی و روانی دست به گریبان هستند و ۳۲۰ هزار از آسیب های مغزی رنج می برند. پنتاگون همیشه کمک‌های لازم را به جانبازان نمی‌کند و کارشناسان به فاکت‌هایی که وضعیت واقعی امور توسط فرماندهی ارتش کتمان می‌شوند، اشاره می‌کنند. در بودجه جدید وزارت دفاع آمریکا افزایش ۶/۲ درصد حقوق نظامیان در نظر گرفته شده است. پنتاگون امیدوار است که این امر شمار نظامیانی را که داوطلبانه دست به خودکشی می‌زنند، کاهش دهد.