توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

امیدهایی که در سانفرانسیسکو دود می‌شود

سال گذشته (دسامبر 2016) ، باراک اوباما رئیس جمهور دمکرات آمریکا در آخرین روزهای کاری خود به بهانه آنچه مداخله مسکو در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و در نتیجه شکست هیلاری کیلینتون عنوان شد، دستور تعطیلی دو ملک روسیه در واشنگتن و نیویورک و اخراج 35 دیپلمات روسی از خاک آمریکا را داد.

دیمیتری پسکوف‌ سخنگوی رئیس جمهوری روسیه، در آن زمان این اقدام آمریکا را غیرقانونی خواند و گفت که دولت اوباما برای خراب کردن روابط روسیه و آمریکا و ضربه زدن به سیاست خارجی دولت آینده (دولت ترامپ) این کار را کرده است. پوتین هم در واکنش به این اقدام آمریکا، گفت که مسکو حق اقدام متقابل را برای خود محفوظ می داند وبراساس مصالح ملی وخردمندی عمل خواهد کرد.

سرانجام پس از شش ماه مذاکره برای تغییر رویکرد آمریکا در دولت جدید، ترامپ و پوتین روسای جمهوری دو کشور در حاشیه نشست گروه 20 در هامبورگ، با یکدیگر دیدار کردند، دیداری که گفته می شد فصل جدیدی در روابط روسیه و آمریکا خواهد بود و روابط دو کشور را بهتر از گذشته خواهد کرد چرا که دو طرف به دنبال بهبود روابط هستند.

کمتر از یک ماه پس از این نشست، اوایل مرداد ماه کنگره آمریکا طرح تشدید تحریم های روسیه را تصویب کرد، مسکو نیز در واکنش به دومین اقدام آمریکا، دستور اخراج دیپلمات های آمریکایی از خاک خود را داد.

روسیه درمقابله با تحریم های جدید آمریکا که چند روز بعد به امضاء ترامپ هم رسید، دستور کاهش تعداد دیپلمات های آمریکایی در مسکو را صادر و املاک دیپلماتیک این کشور شامل مجموعه ویلایی در ناحیه سربرنی بور و انبارهای دیپلماتیک در خیابانی داروژنی (در مرکز مسکو) را توقیف کرد.

براساس تصمیم روسیه، شمار کارکنان سفارتخانه و کنسولگری های آمریکا در روسیه باید به 455 تن به اندازه کارکنان این کشور درآمریکا می رسید به عبارت دیگر 755 کارمند مراکز دیپلماتیک آمریکا در روسیه تا اول ماه سپتامبر(جمعه) فرصت داشتند خاک روسیه را ترک کنند.

دور دوم جنگ دیپلمات ها

اما یک روز پیش از پایان یافتن فرصتی که روسیه به دیپلمات های آمریکایی برای خروج از این کشور داده بود، آمریکا به بهانه آنچه اقدام تلافی جویانه اعلام شده، به روسیه اعلام کرد که تنها دو روز فرصت دارد کنسولگری خود را در سانفرانسیسکو و دو ساختمان مرتبط با آن در واشنگتن (ساختمان تجاری)و نیویورک را تعطیل کند.
روسیه چهار کنسولگری در سان فرانسیسکو، نیویورک، سیاتل و هیوستون آمریکا دارد که با تعطیل شدن یکی از آنها تعداد این مراکز دیپلماتیک به سه کنسولگری می رسد.

یک روز پیش از پایان فرصت دو روزه آمریکا به روسیه، از دودکش ساختمان کنسولگری روسیه در سانفرانسیسکو، دود بلند شد تا پس از سالها، بار دیگر دوران جنگ سرد تداعی شود.

وزارت خارجه روسیه در واکنش به تعطیل کردن ساختمان تجاری متعلق به این کنسولگری در واشنگتن، آنتونی گودفری رئیس بخش سیاسی سفارت آمریکا یکی از بلند پایه ترین دیپلمات های آمریکا در این کشور را احضار و اعتراض خود را به این تصمیم آمریکا، ابلاغ کرد.
وزارت خارجه روسیه هم این اقدام آمریکا را بی سابقه و خصومت جویانه توصیف و خاطرنشان کرد: بازرسی غیرقانونی اموال دولتی روسیه که از مصونیت دیپلماتیک برخوردار است، بدون حضور مقام های روسی می تواند با قرار دادن اشیاء با هدف جاسوسی صورت گرفته باشد.


امیدهایی که در سانفرانسیسکو دود شد

به نظر می رسد تصمیم اخیر آمریکا مبنی بر تعطیلی قدیمی ترین کنسولگری روسیه در سانفرانسیسکو اقدامی جدی و تاثیر گذار در روابط دو کشور باشد، آتشی که دود آن نیز از کنسولگری روسیه در سانفرانسیکو به آسمان بلند شده است.

روسیه هم انتخاب های مختلفی دارد از جمله بستن برخی ساختمان ها و مراکز دیپلماتیک آمریکا در این کشور و اخراج تعداد دیگری از دیپلمات های آمریکایی؛ البته اقدامات سخت تر می تواند با تعطیل کردن یکی از سه کنسولگری فعلی آمریکا در روسیه نشان داده شود. با این وجود نباید فراموش کرد که اگرچه مسکو حق اقدام متقابل را برای خود محفوظ می داند اما براساس مصالح ملی و خردمندی عمل خواهد کرد.

اگرچه واکنش جدی و عملی روسیه به این اقدام آمریکا در روزها یا ماه های آینده نمایان خواهد شد، اما دودی که از ساختمان کنسولگری روسیه در سانفرانسیسکو بلند شد، شاید خاکستر امیدهایی است که با به قدرت رسیدن ترامپ و ابراز تمایل او به بهبود روابط مسکو و واشنگتن ایجاد شده بود.