آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

اما و اگرهای مذاکرات جدید دوحه / هشدار دربارهٔ فریبکاری دوبارهٔ اشغالگران

با آغاز دور جدید مذاکرات آتش‌بس غزه در دوحه، شواهد حاکی از تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای رسیدن به توافقی مطابق خواسته‌های این رژیم است و هشدارهای زیادی درباره مانورهای فریبکارانه تازه اشغالگران و شخص نتانیاهو مطرح می‌گردد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از ورود هیئت‌های مذاکره‌کننده رژیم صهیونیستی و جنبش حماس به قطر برای شرکت در مذاکرات جدید آتش‌بس و تبادل اسرا، همه نگاه‌ها به دوحه دوخته شده است،

در این زمینه در اقدامی نه‌چندان دور از مذاکرات دوحه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر که تحت تعقیب دادگاه کیفری بین‌المللی قرار دارد برای سومین بار در شش ماه گذشته به واشنگتن سفر می‌کند تا با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دیدار کند.

فضای مبهم و حساس مذاکرات دوحه

منابع آگاه گزارش می‌دهند که مذاکرات دوحه بر نکات مورد اختلاف میان رژیم صهیونیستی و حماس به‌ویژه در مورد عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر صهیونیستی از غزه، سازوکار ورود و توزیع کمک‌ها و تضمین‌های پایان جنگ متمرکز است.

تحلیلگران ارزیابی می‌کنند که واقع‌بینانه‌ترین سناریو درباره نتیجه این مذاکرات، رسیدن به یک توافق جزئی 60روزه مشابه توافق ژانویه 2025 است و بسیاری نگرانند که رژیم اشغالگر همانند توافق قبلی، توافق جدید آتش‌بس را هم نقض کند.

سعید زیاد، محقق امور سیاسی منطقه در این زمینه اعلام کرد: حماس اصرار دارد در مورد سه موضوعی که نمی‌تواند بر سر آنها معامله کند تضمین‌هایی را دریافت نماید؛ یعنی پایان دادن به کشتار و آوارگی علیه غزه، رفع محاصره این باریکه و عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر صهیونیستی از غزه.

مذاکرات دوحه اکنون بر سر مسائلی همچون عقب‌نشینی اسرائیل از غزه و ورود کمک‌های بشردوستانه به این باریکه متمرکز است و آتش‌بس نهایی هم محور دیدار ترامپ و نتانیاهو خواهد بود.

هشدار دربارهٔ کارشکنی و فریبکاری مجدد اشغالگران

کارشناسان معتقدند؛ با گذشت بیش از 21 ماه از جنگ فرسایشی غزه، رژیم صهیونیستی متوجه شده است که حماس در این باریکه باقی مانده است و بنابراین هدف اسرائیل محقق نشده است، از طرف دیگر، تل‌آویو و واشنگتن می‌خواهند غزه را خلع‌سلاح کنند و نمی‌خواهند یک حکومت فلسطینی در این باریکه باشد، اسرائیل همچنین می‌خواهد به اشغال محورهای فیلادلفیا و موراگ در جنوب نوار غزه ادامه دهد.

بیشتر بخوانید

مهند مصطفی، کارشناس عرب‌زبان در امور رژیم صهیونیستی در این راستا اظهار داشت: آنچه کابینه نتانیاهو را که با فشارهای داخلی برای توقف جنگ و تبادل اسرا مواجه است نگران می‌کند، رسیدن به توافق نهایی برای روز بعد از جنگ است؛ در حالی که اسرائیل یک توافق موقت و یک معامله جزئی برای آتش‌بس می‌خواهد تا در جریان آن بتواند همه اسرایش را آزاد کند.

توماس واریک، مسئول اسبق وزارت خارجه آمریکا در این زمینه گفت که نشست آینده ترامپ و نتانیاهو، بر حکومت آینده غزه متمرکز خواهد بود نه مذاکرات دوحه و جزئیات آن برای آتش‌بس.

بنابراین ناظران امور معتقدند که اسرائیل با خروج کامل از نوار غزه، تعهد به توقف جنگ بعد از آتش‌بس 60روزه و ورود و توزیع کمک‌ها طبق سازوکار سازمان ملل موافقت نخواهد کرد.

با توجه به این وضعیت، به‌نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی دو گزینه را پیشِ‌رو دارد؛ گزینه اول اشغال کامل نوار غزه و ادامه طرح آوارگی و کشتار مردم این باریکه است، اما گزینه دوم توقف جنگ و عقب‌نشینی به منطقه حائل در مقابل امتناع از بازسازی غزه و رفع محاصره این باریکه با هدف از بین بردن هر فرصتی جهت بازسازی سیستم نظامی و دولتی غزه خواهد بود.

چالش‌هایی که مانع رسیدن به توافق آتش‌بس غزه می‌شود

در مورد خواسته‌های طرف فلسطینی هم به‌نظر می‌رسد که آمریکا تمایلی به ارائه هیچ تضمینی برای پایان جنگ ندارد. به‌گفته منابع آگاه، واشنگتن به طرحی برای حکومت موقت در غزه فکر می‌کند که ترکیبی از یک نهاد حاکم بین‌المللی و گروه‌های فلسطینی غیروابسته به احزاب سیاسی با استقرار نیروهای بین‌المللی در این باریکه است.

همچنین واشنگتن غیرنظامی‌سازی غزه را شرط بازسازی این باریکه می‌داند.

وب‌سایت عبری والا به‌نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که ترامپ می‌خواهد با نتانیاهو در مورد شرایط پایان جنگ در غزه به توافق برسد و روز بعد از جنگ، محور اصلی سخنان آنها خواهد بود، همچنین مسئله بغرنج این است که چه‌کسی بعد از جنگ، غزه را کنترل خواهد کرد و اسرائیل و آمریکا می‌خواهند از سناریویی مشابه مدل حزب‌الله در لبنان جلوگیری کنند.

در این میان چالش‌هایی هم وجود دارند که می‌توانند مانع از رسیدن به توافق نهایی شوند.

برجسته‌ترین چالش‌ها در این زمینه امتناع تعداد زیادی از وزرای کابینه راست افراطی رژیم صهیونیستی از رسیدن به توافق آتش‌بس از جمله ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی و بتزال اسموتریچ، وزیر دارایی فاشیست کابینه نتانیاهو است که بر رد هر توافقی برای آتش‌بس در غزه تأکید دارند و خواستار اشغال مجدد غزه، شهرک‌سازی در این باریکه و آوارگی فلسطینی‌ها هستند.

همچنین در شرایطی که ایال زامیر، رئیس ستادکل ارتش رژیم اشغالگر در مورد از دست رفتن کنترل اوضاع و مرگ اسرای باقیمانده صهیونیستی در غزه هشدار می‌دهد، نتانیاهو طبق معمول موضع قابل‌اعتمادی ندارد و بسیاری از ناظران امور معتقدند که احتمال آغاز موج جدیدی از فریبکاری‌ها و کارشکنی‌های نتانیاهو که پایان جنگ را به‌معنای پایان عمر سیاسی خود می‌داند وجود دارد و در هر صورت باید منتظر تحولات آینده و نتایج مذاکرات دوحه بمانیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم، ۱۶ تير ۱۴۰۴

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1404/04/16/3349723/%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%88%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D9%88%D8%AD%D9%87-%D9%87%D8%B4%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%81%D8%B1%DB%8C%D8%A8%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%B4%D8%BA%D8%A7%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86