نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

«
»

اساسنامه حزب دموکراتیک خلق افغانستا ن

ممکن است تصویر ‏‏یک یا چند نفر‏ و ‏نوشتار‏‏ باشد

باز تایپ و تدوین دیجیتال رفیق قاسم آسمایی

بازبخش انتشارات راه پرچم

دربارۀ بازپخش

«اساسنامه حزب دموکراتیک خلق افغانستا ن حزب دموکراتیک خلق افغانستان»

سقوط دولت جمهوری دموکراتیک افغانستان در سال 1992و تسلط نیروهای عقب‌گرای جهادی سبب از بین رفتن تمام دستاوردهای مادی و معنوی شد که در عرصه‌های گوناگون اقتصادی‌،‌ نظامی‌،‌ سیاسی و فرهنگی طی یک دهه (دهه هشتاد قرن بیست) در کشور بوجود آمده بود.

نیروهای سیاه جهادی بعد از سقوط جمهوری دموکراتیک افغانستان نتنها به چور و چپاول تأسیسات دولتی و عامه پرداختند و اموال و لوازم آن را از سلاح و مهمات تا آرد و روغن و مبل و فرنیچر‌،‌ قلم و کاغذ “غنیمت” گفته چور کردند و ربودند؛ بلکه همه اسناد و مدارک دفاتر دولتی‌،‌ موسسات تعلیمی و تحصیلی و کتابخانه‌ها را نیز غارت و نابود کردند.

در ظاهر امر توجیه این غارت‌،‌ مخالفت با نظام دموکراتیک و حزب دموکراتیک خلق افغانستان بود‌،‌ اما در حقیقت آنها هدفمند و پلان شده خواست دشمنان تاریخی وطن را در دشمنی با وطن و مردم ما عملی ساختند و نسل‌های آینده وطن را از دسترسی به مدارک کار و پیکار جمهوری دموکراتیک افغانستان و حزب دموکراتیک خلق افغانستان محروم ساختند.

حقیقت تلخ بیانگر این واقعیت است که در نتیجۀ این غارت تمام عیار‌، کم‌ترین اسناد و مدارک مربوط به سیستم دولت‌مداری جمهوری دموکراتیک افغانستان و تلاش و مبارزه حزب دموکراتیک خلق افغانستان برای اعمار جامعه عالادنه و پیشرفته‌،‌ در ادارات‌،‌ موسسات‌،‌ کتابخانه‌ها و آرشیف‌ها بطور تصادفی باقیمانده است و آنچه که در کتابخانه‌های شخصی اعضای حزب و کارمندان دولت باقی‌مانده بود با سیل مهاجرت اجباری آنان که تنها سر را نجات دادند‌،‌ نیز از بین رفته است.

تارنمای راه پرچم برای جمع‌آوری آنچه که از حوادث مصیبت‌بار باقیمانده است تلاش‌های وسیع را آغاز کرد که در نتیجه آن شماری معدودی از اسناد و مدارک باقیمانده را بدست آورد و با دیجیتال ساختن و پخش آن اقدام کرد. در این راستا از کمک‌های آن عدۀ رفقا که کتاب‌ها و جزوه‌های دست داشته خودرا در اختیار سایت راه پرچم گذاشته اند‌،‌ صمیمانه اظهار سپاس می‌نماییم.

بازپخش اسناد مربوط به حزب دموکراتیک خلق افغانستان از جمله این جزوه (اساسنامه حزب دموکراتیک خلق افغانستان) اگر از یک طرف بیان کنندۀ مکلفیت اعضای حزب و شیوه کار و فعالیت و رهبری حزب دموکراتیک خلق افغانستان است‌ از طرف دیگر سند است برعلیه ادعاهای دشمنان رنگارنگ که می‌خواهند با ده‌ها و صدها دروغ و افترا ماهیت ملی و وطنپرستانه ح.د.خ.ا را وارونه جلوه دهند.

حزب دموکراتیک خلق افغانستان حزب ملی، وطندوست و برخاسته از بطن جامعه و حامی معتقدات و باورهای مذهبی مردم بوده و برای عمران و آبادی وطن و درمان رنج‌های بیکران خلق کار و پیکار نموده است.

حزب برای تنظیم امور داخلی خویش در پلینوم دوم مورخ 24 حمل سال 1359 اساسنامه حزب را تصویب نمود که در کنفرانس سرتاسری حزب (23 ـــ 24 حوت سال 1359) با اصلاحات و تکمیلات مورد تأیید قرار گرفت و متن آن به شکل دیجیتال در اختیار علاقمندان ح.د.خ.ا قرار می‌گیرد.

بگذار نسل‌های آینده وطن بر رویت این مدارک دربارۀ حزب دموکراتیک خلق افغانستان و آرمان‌ها و اقدامات عملی آن که به خاطر درمان رنج‌های بیکران خلق‌،‌ صورت گرفته است‌،‌ داوری نمایند.