دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

«
»

آیا شما عقل خود را از دست داده‌اید؟

منبع: مجلهٔ هفته


ترجمه حمید علوی 

نماینده جناح چپگرای مجلس آلمان از همکاران می خواهد که با جان آلمانی ها بازی نکنند
سارا واگنکنشت می گوید تحویل احتمالی موشک های تاروس ساخت آلمان به کیف می تواند امنیت خود برلین را تضعیف کند.
سارا واگنکنشت، سیاستمدار چپگرای با سابقه و بنیانگذار اتحاد سارا واگنکنشت در سخنرانی خود در مجلس آلمان بوندستاگ گفت: قانونگذاران در سراسر طیف سیاسی آلمان که در حال بررسی عرضه موشک های دوربرد تاروس به اوکراین هستند، باید بدانند که این موشک ها جان میلیون ها آلمانی را به خطر می اندازند.  این نماینده مجلس همچنین به همکاران خود اشاره کرد که این سلاح نمی تواند روند درگیری اوکراین را تغییر دهد.
کی‌یف ماه‌هاست که از برلین می‌خواهد موشک‌ها را تامین کند، اما صدراعظم شولتس بارها این موضوع را رد کرده است.  او توضیح داد که برد بلند موشک‌های تاروس به اوکراین اجازه می‌دهد تا اهدافی را در عمق خاک روسیه هدف قرار دهد و خطر تشدید بیشتر تنش را افزایش دهد.  

شولتز همچنین گفت که تحویل این موشک‌های ساخت آلمان به ناگزیر مستلزم حضور سربازان بوندس‌ور { نام مجموعه نیروهای مسلح آلمان – فرستنده} در خاک اوکراین است – سناریویی که “قابل بحث نیست” او در ادامه گفت:

 “آیا همه کسانی که خواستار تحویل موشک‌های دوربرد آلمانی و حضور متخصصان آلمانی در خاک اوکراین هستند به این موضوع فکر کرده‌اند که این به معنی اعلام جنگ به روسیه است؟ آیا فراموش کرده‌اند که روسیه به سلاح‌های اتمی مجهز است؟ آیا همه شما ها عقلتان را از دست داده‌اید؟”.در حالیکه بوندستاگ روز پنجشنبه به تسلیح کی یف به این موشک ها رای منفی داد، منتقدان مخالفان و ائتلاف چراغ راهنمایی حاکم از صدراعظم شولتس خواستند تا این ممنوعیت خودخواسته را لغو کند.
واگنکنشت در سخنرانی برای همکارانش در بوندستاگ قبل از رای گیری ادعا کرد که “تمام جهان خارج از حباب سیاسی آلمان می دانند که اوکراین نمی تواند در این جنگ پیروز شود.”
او توضیح داد: “توروس [موشک‌های کروز] این را به هیچ وجه تغییر نمی‌دهند، تنها چیزی که تغییر می‌کند این است که آلمان قطعاً از نظر روسیه تبدیل به یک جنگ‌طلب می‌شود”.
به گفته این سیاستمدار که رئیس حزب خود نیز هست، حامیان تحویل موشک های تاروس به کی یف “بی خیال با امنیت و در بدترین حالت با جان میلیون ها نفر در آلمان بازی می کنند”.
واگنکنشت که قبل از ترک اکتبر گذشته به عنوان یکی از رهبران حزب چپ در سیاست آلمان نامی برای خود دست و پا کرد، این را یک رسوایی  توصیف کرد که “افسران نیروی هوایی آلمان با آرامش در حال بحث درباره نحوه استفاده از موشک های کروز آلمانی برای انهدام اهداف روسی هستند.”  ظاهراً منظور این نماینده مجلس به مکالمه فاش شده بین چند افسر ارشد آلمانی بود که سردبیر روسیه امروز مارگاریتا سیمونیان اوایل این ماه منتشر کرد.
در نواری که بعداً وزارت دفاع آلمان صحت آن را تأیید کرد، افسران تئوری حمله اوکراینی به پل کریمه با استفاده از موشک‌های تاروس را مطرح کردند.
واگنکنشت از زمان آغاز خصومت ها در فوریه ۲۰۲۲، منتقد سرسخت سیاست شولتی در قبال روسیه در درگیری اوکراین بوده است.