به بهانۀ نگاهی به دیوان اشعار نثار احمد " نثاری"

نویسنده: مهرالدین مشید از طفیل عشقری، شایق جمال و حیدری بوریای فقر…

صبح دلاویز 

رسول پویان  رها ازتار شب ها می کند شوق سحرخیزم  شـفـق بـازی…

مغز عارف

دکتر بیژن باران به من بگو قبل از تولد کجا…

زاده هایی از زن ولی دشمنان جان او

وحشیا، ترسی ز روی و موی و آوازم چرا؟ از زنی…

قانون نو طالبان ، تحقیرانسان است

                      نوشته ی : اسماعیل فروغی     قانون نو امربه…

انسان‌زدایی از جامعه افغانستان محکوم است! 

سیامک بهاری درباره فتوای امربه‌معروف رهبر طالبان وزارت امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر طالبان،…

چرا می‌نویسم؟

آقای "علی نامو" (بە کُردی: عەلی نامۆ) شاعر کُرد زبان،…

ماموریت طالبان؛ به استهزا کشاندن دین و تبدیل کردن اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیماران روانی اند و بر روی اعصاب…

             قوم شیخ محمدی افغانستان

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۳ اگست۲۰۲۴ کالنگ دنمارک قوم شیخ محمدی اولاده شیخ…

آنها گفتند و ما دیدیم

آنها گفتند دموکراسی حلال همه مشکلات و مصائب اجتماعی و…

نیفتید درقیدِ افکارواهی!

امین الله مفکر امینی      2024-18-08! گـرصلح وصفــا،بـــرادری و بــرابــری بخواهید هموطـن پس وطن…

تروریست پروری های پاکستان و ایران؛ درس های آموزنده برای…

نویسنده: مهرالدین مشید         پاکستان و ایران دو…

رهبری طالبان، مرده ی در تخته غسل 

عبدالناصر نورزاد  وزیر دفاع طالبان از اعضای این گروه خواست از…

عقل هستی 

رسول پویان  آرزوی دل را بـر لــوح رویـا می کـشم  شکل فریاد…

لیبرالیسم در مهار امپریالیسم

امروزه قدرت های جهانی چون: آمریکا٬ اتحادیه اورپا٬ چین و…

انجماد اجتماعی

موسی فرکیش     بنابر مصروف‌ بودن و تلاش‌ برای پیشرفت شغلی، بیشتر…

تسلیت نامه به مردم مظلوم کشور

سلیمان کبیر نوری     سه سال پوره، از حاکمیت گروه وحشت و…

نگاهی به امر مهم «سلامتی و بهداشتی و درمانی»!

بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  سلامتی واژه‌ای است با تعابیر مختلف که شامل عوامل…

         آرمان وحدت 

دلم خون گشته بر آرمان وحدت سر و جان  تنم  قربان …

سرآغاز چهارمین سال حرمت شکنی ها، نفاق افگنی ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید مانور های طالبان؛ ناموفقیت های مخالفان و رنج…

«
»

آمریکا نگران از دست دادن پایگاههای هواپیماهای بدون سرنشین خود در افغانستان است

نیویورک تایمز روز دوشنبه گزارش داد: استدلال دولت ˈاوباما ˈ برای تاکید بر ابقاء درصدی از نیروهای امریکایی در افغانستان بعد از سال 2014 این است که می گوید با خروج همه این نیروها، آمریکا ناگزیر خواهد بود همه پایگاههای نگهداری هواپیماهای بدون سرنشین خود در این کشور را تعطیل کند .

نیویورک تایمز در این گزارش می نویسد: دولت کابل از امضاء توافقنامه امنیتی امریکا -افغانستان طفره می رود و بحث میان دو کشور بر سر ابعاد نیروهایی که باقی خواهند ماند و مدت زمان حضورشان در افغانستان جریان دارد.

امریکا می گوید که خارج شدن همه نیروهای امریکایی از افغانستان بر منافع دراز مدت امنیتی امریکا در پاکستان هم تاثیر گذار خواهد بود.

به لحاظ سرسختی کرزی در طفره رفتن از امضا این توافقنامه، موضوع به حدی برای دولت اوباما جدی شده است که این دولت تیمی متشکل از متخصصان اطلاعاتی، نظامی و سیاسی را برای بررسی همه ابعاد کار در صورت خروج همه نیروهای امریکایی از افغانستان تشکیل داده است تا عمق مضرات و خسارتهای عدم امضا این توافقنامه را در همه ابعاد بسنجند.

ˈحامد کرزیˈ رئیس جمهو ر افغانستان سرسختانه مقابل امضا این توافقنامه ایستاده است.

دولت اوباما به چاره اندیشی افتاده است تا خود را با واقعیات جدید در افغانستان منطبق سازد به گونه ای که حتی الامکان منافعش در منطقه آسیب نبیند.

با ترک نظامیان امریکایی از افغانستان، پایگاههای هواپیماهای بدون خلبان امریکا در افغانستان که در کنترل ˈسیاˈ است به طور خودکار تعطیل خواهد شد چون دیگر نگهبانی نخواهد داشت.

هواپیماهای بدن سرنشین امریکایی از این پایگاههای به دورترین سرزمینهای کوهستانی پاکستان که مرکز فرماندهی ˈالقاعدهˈ است به پرواز در می آیند.

بر پایه این گزارش، استدلال امریکا این است که در غیاب هواپیماهای مورد نظر، امکان بروز یک بحران جابجایی و یا انتشار مواد هسته ای در منطقه وجود دارد.

وزارت دفاع آمریکا ˈپنتاگون ˈ می گوید بعد از خروج از افغانستان یا باید 10 هزار سرباز منحصراˈ در امور آموزشی و مبارزه با تروریزم در این کشور باقی بمانند و یا هیچ کس.

پایگاههای هواپیماهای بدون سرنشین امریکا در سراسر افغانستان گسترده است به خصوص در شرق این کشور که دستگاههای نظارت بر تاسیسات هسته ای پاکستان هم در همین مکان مستقر است.

اوباما فردا /سه شنبه/ در نطق خود به عنوان ˈوضعیت اتحادˈ به موضوع خروج امریکا از افغانستان که تا پایان امسال انجام خواهد شد اشاره خواهد داشت. این جنگ 13 ساله، طولانی ترین جنگ در تاریخ امریکا ثبت شده است.

اوباما بر ماندن 8 تا 12 هزار نیرو در افغانستان بعد از سال 2014 صراحت دارد بر این مبنا که هم نیروهای امریکایی و هم نیروهای ائتلاف و عمدتاˈ سربازان امریکایی در این کشور بمانند .نیروهای ˈناتوˈ هم در پایان امسال افغانستان را ترک خواهند کرد.

به نوشته نیویورک تایمز، اوج گرفتن شورشها در عراق و همچنین ظهور مجدد ˈالقاعدهˈ در دو کشور سوریه و عراق، عامل اصلی تاکید امریکا بر حضور درصدی از سربازانش در افغانستان است.

امریکایی ها می گویند که هدف تعلل کرزی در امضا این توافقنامه امتیاز گرفتن از امریکاست و اینکه بتواند از امریکا در ازا آن امتیاز بگیرد.

ˈدانیل مارکیˈ از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا در این باب می گوید: این توافقنامه اهرم قدرت در دستان کرزی است و او می خواهد با آن به ما ثابت کند این ما هستیم که محتاج اوییم نه او محتاج ماˈ.

بر همین محور، ˈجان کری ˈ وزیر خارجه آمریکا امروز /دوشنبه/ در کاخ سفید با ˈسرتاج عزیزˈ مشاور امنیت ملی پاکستان دیدار می کند. محور اصلی گفت و گوهای این دو مبارزه با تروریزم و برنامه هسته ای پاکستان و کیفیت حراست از آن است.

به نوشته نیویورک تایمز، پاکستان ظرف سالهای اخیر سلاحهای تاکتیکی کوچک هسته ای تولید کرده که مشابه همان سلاحهایی است که امریکا در دوران ˈجنگ سردˈ در اروپا مستقر کرده است.

پاکستان می گوید که این سلاح را برای دفع کردن حمله احتمالی هسته ای هند ساخته است .

اما امریکا می گوید که این سلاحها به سهولت قابل سرقت کردن توسط هر فردی است و امریکا هم با استناد به همین فرضیات، تاسیسات دیده بانی از زرادخانه هسته ای پاکستان را در سطح منطقه نصب کرده است.

دولت اوباما در سال 2009 بر پایه این ظن که مواد هسته ای و یا یک سلاح هسته ای در پاکستان مفقود شده است، دستور ساخت پایگاههای دائمی نظارت بر توانمندی هسته ای در منطقه را صادر کرد.

استدلال امریکا این است که با خروج امریکا از افغانستان همه این توانمندی به طور خودکار مضمحل خواهد شد و حملات هواپیماهای بدون خلبان امریکایی به پاکستان و دیده بانی رخدادهای هسته ای بطور کل در سطح جهان مخدوش خواهد شد.

تیراندازی به ˈریموند دیویسˈ پیمانکار امنیتی امریکایی طرف قرارداد با ˈسیا ˈ در پاکستان و نیز کشته شدن ˈاسامه بن لادنˈ رهبر سابق القاعده (هر دو در سال 2011 در پاکستان)، منجر به تعطیل شدن مقر این هواپیماها در پاکستان شد.

هواپیماهای بدون سرنشین مدل RQ-170 نقش اصلی در شناسایی محل اختفای بن لادن در روستای ابیت آباد پاکستان داشتند.

از نمونه هواپیماهای بدون خلبان امریکا در افغانستان پریدیتور ˈ Predator و مدل ریپر Reaper است. ریپر بزرگتر و سریعتر است و مسافتهای طولانی تر را پرواز می کند بدون آنکه نیازی به بازگشت به مبداء باشد.

ˈریپرˈ جدیدترین، بزرگ ترین و توانمندترین وسیله نقلیه مسلح بدون سرنشین است. برد آن بالغ بر 1100 مایل است. با این هواپیما دور افتاده ترین روستاها در پاکستان در محدوده برد پروازی این هواپیما و حملات آن می گنجد و این هواپیما می تواند از پایگاهش در قرقیزستان این روستاها را هدف قرار دهد.

افزون بر یک دهه است که پنتاگون پایگاههایی در کشور قرقیزستان دارد. امریکا قرار است در ماه ژوییه این پایگاه موسوم به ˈماناسˈ را ترک کند.

ˈریپرˈ حتی می تواند سایر کشورهای متحد امریکا در حاشیه ˈخلیج فارس ˈ را هم در برد محدوده پروازی خود قرار دهد. اما دور بودن بعد مسافت آن این هواپیما را قادر به حملات موثر در این مناطق نمی سازد.

بعید به نظر می رسد کشورهای حاشیه خلیج فارس هم اجازه حملات این هواپیماها را از خاک کشور خود بدهند. به همین دلائل مقامات امریکایی می گویند که هیچ کشوری بهتر از افغانستان برای نگهداری این هواپیماها نیست.