یا من نه دیدم، یا فرزندان یاسین خموش قدر‌ نه‌شناس…

محمدعثمان نجیب «زنده‌گی در زنده‌گی بی زنده‌گی، بازنده‌گی‌ست» ـ یاسین خموش خموش خالق…

واکاوی فرصت های از دست رفته و امکان رهایی افغانستان…

نویسنده : مهرالدین مشید از سایه‌ی ترور تا افق رهایی؛ بررسی…

مرگ‌اندیشی و مرگ‌آگاهی

اغاز زیستن در آینه‌ی فنا، بیداری در افق حقیقت مقدمه مرگ، یکی از…

آزادی، برابری، و برادری

تتبع و نگارش  میرعبدالواحد سادات   آزادی، برابری، و برادری آرمان تاریخی  پر تاثیر…

  افغانستان کشور واحد وتجزیه ناپذیراست

         ما یان گل یک باغ  وبری این گلشن  فا میل بزرگ…

تاریخِ من، خون و خاکستر 

روایتِ افغانستان ای خاکِ من، ای نامِ زخمی از هزاران سالِ…

دمیدن صور در نفخ خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید از سنگ بابه کلان تا سنگ های سوخته…

آرامگاه مونیخ !

تاریخ انتشار :28.07.2025 hoshyaresmaeil2017@hotmail.com سیرک تابستانی «همکاری ملی برای نجات ایران» در…

انار مفتی

خانم “انار مفتی” (به کُردی: هەنار موفتی) شاعر کُرد زبان،…

مانور های سیاسی طالبان در غیاب یک اوپوزوسیون قدرتمند

نویسنده: مهرالدین مشید دورنمای ثبات و بحران در افغانستان؛ سکوت سنگین…

از منظر مکتب دینی فلسفی من بیش از نه می‌دانم…

امید و توحش، جان‌مایه‌ی ماندن از آشوب‌ها و کجایی جای‌گاه نویسنده‌گان…

جمعآوری کتابها و دستگیری جمعی زنان و دختران توسط عمال…

نوشته بصیر دهزاد در هفته گذشته رژیم اختناق ، ظالم  زن …

نمونه ی چند از سروده های خانم مفتوحه ایماق به…

 زیارتگاه مفتوحه ایماق در حضیره اندخوییان شهدای صالحین کابل - افغانستان آق …

 مکتب دینی فلسفی «من بیش از این نه  می‌دانم»، از…

فرستنده: محمدعثمان نجیب مکتب دینی–فلسفی «من بیش از این نمی‌دانم» با…

اگرعمل نداریم!

امین الله مفکر امینی     2025-21-07! تا کی سخــن رانیــــــم زوحدتی همه ابنـــــــای…

دمیدن صور در نفخ خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید از سنگ بابه کلان تا سنگ های سوخته…

رفقا نباید در دوئل های عشقی شرکت کنند!

Ferdinand Lassalle (1825-1864) آرام بختیاری فردیناند لاسال،- مرگ بدلیل یک دوئل عشقی. جوانمرگی…

اعلامیه بنیاد فرهنگی اوستا در باره سرکوب و اخراج جبری…

در ماه های اخیر برخوردهای خشن در برابر پناهجویان افغان…

غمنامه ی غمگنانه ی خونین من

غرب، حامی و مسئول این‌همه جنایات و خونریزی است! سلیمان کبیر…

فراخوان دهمین دوسالانه‌‌ی «داستان کوتاه نارنج» اوایل مردادماه منتشر می‌شود

 کوتاه نارنج» اوایل مردادماه  ۱۴۰۴ با رونمایی از کتاب باغ نارنج، پوستر و…

«
»

آتش بس سه روزه ، رهایی فوری دوهزارطالب دهشت افگن را در پی داشت

   نوشته ی : فروغی

       حامیان خارجی طالبان با مهارت به روند بسترسازی برای حضور پرقدرت طالبان در میدان سیاست و میدان های گرم جنگ همچنان ادامه میدهند . 

       آنان با اعلان آتش بس سه روزه از سوی طالبان ، با یک تیر دو نشان زدند : هم بروی جنایات نابخشودنی و فاجعه بار چند روز پیش طالبان در زایشگاه کابل ، پرده انداخته ، آنان را با عطوفت و معتقد به ارزشهای اسلامی و ملی معرفی کردند . و هم با سازماندهی واکنش فوری و ذوق زده ی از سوی رییس جمهورغنی به این آتش بس سیاسی ، زمینه ی رهایی دوهزار تروریست افراطی دیگر را مساعد ساختند .

       فرمان رهایی دوهزار تروریستِ محکوم به اعدام یا محکوم به حبس های طویل المدت بشکل دسته جمعی و در یک نفس ، عیدانه ی نامیمونی بود ازسوی رییس جمهورکشور به طالبان کرام که ثبتِ تاریخ پراز درد ما خواهد شد . 

       بخوبی معلوم می شود که هر دو اقدام (هم آتش بس سه روزه ی طالبان و هم فرمان رهایی دوهزارتروریست طالب ) ، همچون تیاتر و خیمه شب بازیِ آشکار ، از یک دست اداره و کارگردانی شد ـ از یک دست نیرومند ؛ اما خیلی خون چکان و سیاه .

      اگر چنان نیست چگونه میتوان باورکرد که رییس جمهورکشوری مستقل ( !؟ ) یک روز با عصبانیت و خشم ، طالبان را عامل اصلی کشتارمادران باردار و کودکان نوتولد در زایشگاه دشت برچی دانسته ، فرمان سرکوب طالبان قاتل را صادر می نماید و روز دیگر با شنیدن اعلان آتش بس طالبان ، چنان ذوق زده میشود که فاجعه را مطلقاً  فراموش نموده ، بی دغدغه ی خاطر ، فرمان رهایی دوهزار تروریست دیگر را هم امضا می نماید ؟

    آنچه بیشتر پرسش برانگیزاست این است که : آیا رییس جمهورغنی نگران این نیست  که رهایی پنجهزار و شاید هم دوازده هزار تروریست جنگجو از زندان ها ، حلقه ی داری به دورگردن خود اش گردد ؟ همانند حلقه ی داری که پیش ازاین توسط همین طالبان  به دَورِ گردن دوکتور نجیب الله  رییس جمهور فقید افغانستان افتاده بود  !!!؟؟؟

    رییس جمهورغنی نگرانِ حلقه ی دار  باشد یا نباشد ، امریکاییان از رهایی گروهی طالبان ( نهصد طالب در یکروز ) ، نه نیت برقراری ثبات و تحکیم پایه های جمهوریت و دیموکراسی ، بلکه آرزوی تحکیم دوباره ی پایه های طالبانیزم را در سر می پرورانند . امریکا میخواهد با شرکت مستقیم پاکستان و سعودی ، درآینده ازطالبان منحیث سربازان نیابتی استفاده نماید .