تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

برهنه گویی و عریان سالاری؛ سیاستِ بی‌پرده و حاکمیتِ بی‌نقاب

نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی از زوال مشروعیت و فروپاشی پوشش های…

لیبرال کپیټالیزم: تاریخي شالید، بنسټونه او علمي نقد

نور محمد غفوری لنډیز  لیبراله سرمایه‌داري یا (لیبراله پانګوالي) يا (لیبرال کپیټالزم)…

همراه جمیله، وداع با گلزری!

Aitmatow, Tschingis) 20081928- ) آرام بختیاری سوسیالیسم، دیالکتیک وحدت خلقها شد. چنگیز آیتماتف،…

کیست ژورنالیست ؟

هرکی مایک در اختیارش بود ژورنالیست نیستیا  به یک رسانه …

مخاطب خاص نیست!

این سخن، با آنانی‌ست که روزی از شیر و قیماق…

نظریات قوم‌گرایانه و راسیستی مردود است!

نویسنده: نور محمد غفوری ۱. مقدمه مقالهٔ حاضر با عنوان «نظریات قوم‌گرایانه و…

       اصولنامه ی جزایی طالبان خیلی نفرت انگیزو ضد اسلامیست 

       نوشته ی : فروغی        پس ازنشروتطبیق احکام سختگیرانه و نفرت انگیز…

وفاداری به آرمان‌ها و رسالت نجات وطن

وفاداری به آرمان‌ها و رسالت نجات وطن پس از فروپاشی حکومتی…

شصت و یکمین سالگرد با افتخار حزب ما خجسته باد

رفقاى گرامى از نام سازمان حزبى ما در ايالات متحده امريكا به…

مرکه

له ښاغلي (عبدالملک پرهیز) سره د نړېوال ادبي ښوونځی اکسپرسیونیسم…

سرمایه‌داری در لبهٔ شکست؛ اقتصاد بحران‌زده و سیاست مشت‌آهنین

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های ساختاری نظام سرمایه داری و ظهور…

سوسیال دموکراسی؛ تمایز مفهومی، تجربهٔ تاریخی و امکان بومی‌سازی در…

نور محمد غفوری مقالهٔ را تحت عنوان (چرا نهضت جدید سوسیال‌دموکراسی…

الگوریتم څه شی دی، څه وخت، چیرته او څنګه را…

نور محمد غفوري الگوریتم د ستونزې د حل لپاره د منظمو،…

د گوند کالیزه په مناسبت‎

پتمنو خویندو او ملگرو د افغانستان دخلق دموکراتیک گوند د…

بوی نفت و خون 

رسول پویان  ز خون سرخ بشر دست ظلم گلگون است  زطرف جیحـون وکارون تا امازون است  خـدا نظـاره گـر قـتل نظـم و قـانـون است  ز بیم جنگ و تجاوز بشر جگرخون است  شرار…

چه ارزان فروختند!

امین الله مفکر امینی                        2026-22-01! چه ارزان فروختند مردمِ دانـــــای  میهن ما را…

«
»

کرملین چیزی از تاریخ نیاموخته است!


نوشته پل کریگ رابرتز 

گزینش و تهیه از: حسین تلاش

10.03.2022


روسیه با این باور که گویا اوکراین موافقت خود را با بی طرفی اعلام کرده یا در شرف گرفتن این تصمیم بعنی گزینش بی طرفی قرار دارد، نیروهای خود را، (به دستور شخص پوتین و به نشانه حسن نیت) از منطقه کیف خارج کرد. تا قبل از خروج نیروهای روسی این نیروها کیف را محاصره کرده و حومه آن را اشغال در اشغال خود داشتند. وقتی روس ها از اطراف کیف خارج شدند، در رسانه های فاحشه غربی و شوراهای دولتی غرب، طوفانی از پروپاگاندا به راه افتاد که چه نشسته اید روس ها شکست خورده اند و به خاطر خشم از شکستی که از اوکراینی ها خورده اند، غیرنظامیان را سلاخی می کنند و دست به جنایات جنگی میزنند البته جنایات جنگی مشابه آنچه آمریکا در یوگسلاوی، افغانستان، عراق، لیبی، سومالی، سوریه، ویتنام و غیره مرتکب شده است.
تفاوت در این است که واشنگتن البته مجاز به ارتکاب جنایات جنگی است زیرا این جنایات در واقع از دید غرب جنایات جنگی نیستند، فقط اقداماتی برای ترویج «دموکراسی» هستند.
اما حقیقت این است که یک تفاوت دیگر هم بین آنها وجود دارد، جنایات جنگی واشنگتن واقعی است، در حالی که جنایات روسیه ساختگی و تبلیغاتی است.
با این حال، روس ‌ها، در عین بی ‌گناهی، واقعا حقشان است کتک مفصلی نوش جان کنند زیرا به اندازه لازم احمق هستند که دائماً در دام حماقتشان بی افتد و خود را به جهانیان شیطانی جلوه می‌دهند. 
پس از همه این اتفاقات که ما شاهدش هستیم، چگونه ممکن است کرملین نفهمیده باشد که خروج روسیه از مناطقی که در اشغالش بود به این دلیل که مذاکره و گفتگو را تشویق کند بلافاصله به عکس اش تبدیل شده و به عنوان شکست روسیه و جنایت جنگی ارتش این کشور محسوب می شود؟ آیا کرملین هیچ مشاور شایسته ای ندارد؟ علیرغم تمام ادعا های مخالف، ظاهرا کرملین همچنان معتقد است که غرب صادق است و واقعیت ها را به درستی و همانگونه که هست گزارش می دهد و به تلاش های روسیه برای یافتن راه حل مسالمت آمیز احترام می گذارد. شگفت انگیز است که هیچ کس در کرملین متوجه نشد که پس از بیرون کشیدن روس ها، اجساد، چه مرده و چه جعلی، در رسانه های غربی به عنوان مدرکی از جنایات جنگی پوتین نشان داده می شود.
من نمی دانم چرا اخبار بلومبرگ اینقدر روی هراسانه است، اما در اینجا گزارش کاملا جعلی بلومبرگ در مورد خروج روسیه از بوچا میخوانیم. بقیه رسانه های غربی هم همینطور یا حتی بدتر هم هستند:
«رئیس جمهور جو بایدن گفت: ولادیمیر پوتین باید به دلیل جنایات جنگی محاکمه شود در حالی که ایالات متحده و اتحادیه اروپا تحریم های بیشتری را برای مجازات بیشتر روسیه در نظر میگیرند – این بار به دلیل ادعای کشتار دسته جمعی غیر نظامیان که خشم در سراسر جهان را برانگیخته است. اتحادیه اروپا جنایات، از جمله شکنجه و اعدام، علیه غیرنظامیان اوکراینی را که در جریان عقب نشینی روسیه از منطقه کیف کشف شد، محکوم کرد. به گفته اوکراین، بیش از ،۴۰ غیرنظامی کشته شده در شهرهای اطراف کیف پیدا شده اند. 

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای به نمایندگی از ۲۷ کشور عضو، نیروهای اشغالگر روسیه را مسئول کشتن اجسادی که در خیابان‌های بوچا پراکنده شده دانست. بورل گفت: مقامات روسیه مسئول این جنایات هستند آنها زمانی مرتکب شدند که کنترل مؤثری بر منطقه داشتند. قتل عام در شهر بوچا و دیگر شهرهای اوکراین به فهرست جنایات انجام شده در خاک اروپا اضافه خواهد شد.»
اوکراین که گفته می شود در حال مذاکره در مورد شرایط تسلیم خود بوده است، خروج روسیه را یک پیروزی نظامی برای خود اعلام کرد و اینگونه تبلیغ کرد که نیروهای روسی توسط مبارزان آزادی خواه و پیروز اوکراینی از این مناطق رانده شدند. این تصمیم روسیه روایتی نیست که اوکراین را برای موافقت با خواسته های روسیه تحت فشار قرار دهد.
دولت روسیه از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است تا وضعیت واقعی بوچا را بررسی کند و به این ترتیب ضربه تبلیغاتی دیگری را به دست سازمان ملل تحت سلطه آمریکا به روسیه وارد آورد.
حتی یک بیانیه از سوی دست نشانده واشنگتن، یعنی زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین که در آن از مذاکرات با رهبری کرملین حمایت کند، وجود ندارد. کرملین ترجیح می دهد جنگ های خود را از طریق مذاکرات بیهوده ببازد. چرا کرملین کوتاه نمی ‌آید و تسلیم نمی شود؟
مداخله روسیه در اوکراین، اگر به درستی انجام می شد، می توانست به تحریکات علیه روسیه پایان دهد، تحریکاتی که در نهایت می توانستند به جنگ هسته ای ختم شوند. اما کرملین که مصمم به نشان دادن خوش قلبی خود است، نتوانست تشخیص دهد که غرب شیطان صفت به حقایق و نیت خوب اهمیتی نمی دهد.
مداخله با نیت خوب و محدود پوتین در اوکراین با این تصمیمات اخیر، منجر به شیطان سازی کامل پوتین و روسیه شد، کار به آنجا کشید که رئیس جمهور ایالات متحده خواستار محاکمه پوتین به عنوان جنایتکار جنگی شد؛ همانکاری که با افسران و کارمندان آلمانی پس از جهانی دوم در دادگاه نورنبرگ انجام شد. اگرچه هیچ مدرکی برای این ادعا و مقایسه وجود ندارد. درست مانند محاکمات نورنبرگ، شواهد واقعی مورد نیاز نیست. در رسانه های فاحشه غربی، ادعا و اتهام حکومت میکند.
جنگ فعلی یک جنگ تبلیغاتی است و کرملین پر آن شکست خورده است. ناتوانی کرملین در جنگ روانی برتری های نظامی روسیه را بی معنی می کند.
جنگ های واشنگتن بی رحمانه انجام می شود. همه چیز بمباران و منفجر می شود، از جمله عروسی، مراسم خاکسپاری، بازی های فوتبال کودکان. وقتی در جنگی همه چیز منفجر نمی شود، غرب نمی فهمد این چه جنگی است. آنچه روسیه می توانست در ۳ روز به دست آورد اکنون٬ ۴۱ روز از عمرش می گذرد. روایت تجاوز روسیه٬ در لوحه سنگی حک شده و ارتش روسیه ناکارآمد به تصویر کشیده شده است. فرصت پایان دادن به تحریکات با اقدام سریع و قاطع از دست رفت.
آیا تحریک بعدی ورود فنلاند به ناتو خواهد بود، آیا این تلاش دیگری برای انقلاب رنگی در آسیای مرکزی خواهد بود یا دادگاه جنایات جنگی خواهد بود که پوتین، لاوروف و شویگو غیابی محاکمه و محکوم خواهند شد؟
در میان همه اینها، کرملین با صادرات گاز، اقتصاد دشمنان ناتوی خود را زنده نگه می دارد.

http://www.paulcraigroberts.org
مترجم زاکانی