بالیستیک چی‌ست؟

چرا این واژه‌ی صفت را به جای نام اصلی کار…

طالبان؛ پیامد فساد ساختاری و سازمان یافته حکومت‌های کرزی و…

نویسننده: مهرالدین مشید از امید تا انحطاط؛ فساد ساختاری و بازگشت…

قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

«
»

کرملین چیزی از تاریخ نیاموخته است!


نوشته پل کریگ رابرتز 

گزینش و تهیه از: حسین تلاش

10.03.2022


روسیه با این باور که گویا اوکراین موافقت خود را با بی طرفی اعلام کرده یا در شرف گرفتن این تصمیم بعنی گزینش بی طرفی قرار دارد، نیروهای خود را، (به دستور شخص پوتین و به نشانه حسن نیت) از منطقه کیف خارج کرد. تا قبل از خروج نیروهای روسی این نیروها کیف را محاصره کرده و حومه آن را اشغال در اشغال خود داشتند. وقتی روس ها از اطراف کیف خارج شدند، در رسانه های فاحشه غربی و شوراهای دولتی غرب، طوفانی از پروپاگاندا به راه افتاد که چه نشسته اید روس ها شکست خورده اند و به خاطر خشم از شکستی که از اوکراینی ها خورده اند، غیرنظامیان را سلاخی می کنند و دست به جنایات جنگی میزنند البته جنایات جنگی مشابه آنچه آمریکا در یوگسلاوی، افغانستان، عراق، لیبی، سومالی، سوریه، ویتنام و غیره مرتکب شده است.
تفاوت در این است که واشنگتن البته مجاز به ارتکاب جنایات جنگی است زیرا این جنایات در واقع از دید غرب جنایات جنگی نیستند، فقط اقداماتی برای ترویج «دموکراسی» هستند.
اما حقیقت این است که یک تفاوت دیگر هم بین آنها وجود دارد، جنایات جنگی واشنگتن واقعی است، در حالی که جنایات روسیه ساختگی و تبلیغاتی است.
با این حال، روس ‌ها، در عین بی ‌گناهی، واقعا حقشان است کتک مفصلی نوش جان کنند زیرا به اندازه لازم احمق هستند که دائماً در دام حماقتشان بی افتد و خود را به جهانیان شیطانی جلوه می‌دهند. 
پس از همه این اتفاقات که ما شاهدش هستیم، چگونه ممکن است کرملین نفهمیده باشد که خروج روسیه از مناطقی که در اشغالش بود به این دلیل که مذاکره و گفتگو را تشویق کند بلافاصله به عکس اش تبدیل شده و به عنوان شکست روسیه و جنایت جنگی ارتش این کشور محسوب می شود؟ آیا کرملین هیچ مشاور شایسته ای ندارد؟ علیرغم تمام ادعا های مخالف، ظاهرا کرملین همچنان معتقد است که غرب صادق است و واقعیت ها را به درستی و همانگونه که هست گزارش می دهد و به تلاش های روسیه برای یافتن راه حل مسالمت آمیز احترام می گذارد. شگفت انگیز است که هیچ کس در کرملین متوجه نشد که پس از بیرون کشیدن روس ها، اجساد، چه مرده و چه جعلی، در رسانه های غربی به عنوان مدرکی از جنایات جنگی پوتین نشان داده می شود.
من نمی دانم چرا اخبار بلومبرگ اینقدر روی هراسانه است، اما در اینجا گزارش کاملا جعلی بلومبرگ در مورد خروج روسیه از بوچا میخوانیم. بقیه رسانه های غربی هم همینطور یا حتی بدتر هم هستند:
«رئیس جمهور جو بایدن گفت: ولادیمیر پوتین باید به دلیل جنایات جنگی محاکمه شود در حالی که ایالات متحده و اتحادیه اروپا تحریم های بیشتری را برای مجازات بیشتر روسیه در نظر میگیرند – این بار به دلیل ادعای کشتار دسته جمعی غیر نظامیان که خشم در سراسر جهان را برانگیخته است. اتحادیه اروپا جنایات، از جمله شکنجه و اعدام، علیه غیرنظامیان اوکراینی را که در جریان عقب نشینی روسیه از منطقه کیف کشف شد، محکوم کرد. به گفته اوکراین، بیش از ،۴۰ غیرنظامی کشته شده در شهرهای اطراف کیف پیدا شده اند. 

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای به نمایندگی از ۲۷ کشور عضو، نیروهای اشغالگر روسیه را مسئول کشتن اجسادی که در خیابان‌های بوچا پراکنده شده دانست. بورل گفت: مقامات روسیه مسئول این جنایات هستند آنها زمانی مرتکب شدند که کنترل مؤثری بر منطقه داشتند. قتل عام در شهر بوچا و دیگر شهرهای اوکراین به فهرست جنایات انجام شده در خاک اروپا اضافه خواهد شد.»
اوکراین که گفته می شود در حال مذاکره در مورد شرایط تسلیم خود بوده است، خروج روسیه را یک پیروزی نظامی برای خود اعلام کرد و اینگونه تبلیغ کرد که نیروهای روسی توسط مبارزان آزادی خواه و پیروز اوکراینی از این مناطق رانده شدند. این تصمیم روسیه روایتی نیست که اوکراین را برای موافقت با خواسته های روسیه تحت فشار قرار دهد.
دولت روسیه از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است تا وضعیت واقعی بوچا را بررسی کند و به این ترتیب ضربه تبلیغاتی دیگری را به دست سازمان ملل تحت سلطه آمریکا به روسیه وارد آورد.
حتی یک بیانیه از سوی دست نشانده واشنگتن، یعنی زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین که در آن از مذاکرات با رهبری کرملین حمایت کند، وجود ندارد. کرملین ترجیح می دهد جنگ های خود را از طریق مذاکرات بیهوده ببازد. چرا کرملین کوتاه نمی ‌آید و تسلیم نمی شود؟
مداخله روسیه در اوکراین، اگر به درستی انجام می شد، می توانست به تحریکات علیه روسیه پایان دهد، تحریکاتی که در نهایت می توانستند به جنگ هسته ای ختم شوند. اما کرملین که مصمم به نشان دادن خوش قلبی خود است، نتوانست تشخیص دهد که غرب شیطان صفت به حقایق و نیت خوب اهمیتی نمی دهد.
مداخله با نیت خوب و محدود پوتین در اوکراین با این تصمیمات اخیر، منجر به شیطان سازی کامل پوتین و روسیه شد، کار به آنجا کشید که رئیس جمهور ایالات متحده خواستار محاکمه پوتین به عنوان جنایتکار جنگی شد؛ همانکاری که با افسران و کارمندان آلمانی پس از جهانی دوم در دادگاه نورنبرگ انجام شد. اگرچه هیچ مدرکی برای این ادعا و مقایسه وجود ندارد. درست مانند محاکمات نورنبرگ، شواهد واقعی مورد نیاز نیست. در رسانه های فاحشه غربی، ادعا و اتهام حکومت میکند.
جنگ فعلی یک جنگ تبلیغاتی است و کرملین پر آن شکست خورده است. ناتوانی کرملین در جنگ روانی برتری های نظامی روسیه را بی معنی می کند.
جنگ های واشنگتن بی رحمانه انجام می شود. همه چیز بمباران و منفجر می شود، از جمله عروسی، مراسم خاکسپاری، بازی های فوتبال کودکان. وقتی در جنگی همه چیز منفجر نمی شود، غرب نمی فهمد این چه جنگی است. آنچه روسیه می توانست در ۳ روز به دست آورد اکنون٬ ۴۱ روز از عمرش می گذرد. روایت تجاوز روسیه٬ در لوحه سنگی حک شده و ارتش روسیه ناکارآمد به تصویر کشیده شده است. فرصت پایان دادن به تحریکات با اقدام سریع و قاطع از دست رفت.
آیا تحریک بعدی ورود فنلاند به ناتو خواهد بود، آیا این تلاش دیگری برای انقلاب رنگی در آسیای مرکزی خواهد بود یا دادگاه جنایات جنگی خواهد بود که پوتین، لاوروف و شویگو غیابی محاکمه و محکوم خواهند شد؟
در میان همه اینها، کرملین با صادرات گاز، اقتصاد دشمنان ناتوی خود را زنده نگه می دارد.

http://www.paulcraigroberts.org
مترجم زاکانی