مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

«
»

کاهش شدید تضمین امنیتی «ترامپ» به اروپا و ناتو

کارشناسان «مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک» اعتقاد دارند در دولت «دونالد ترامپ» احتمالاً اوکراین، اروپا و ناتو به‌طور کلی با کاهش شدید تضمین‌های امنیتی از سوی ایالات متحده مواجه خواهند شد، مگر اینکه منابع مالی قابل توجهی به واشنگتن ارائه شود.

«گراسِلین باسکاران» و «مرسدس شوارتز» دوتن از کارشناسان اندیشکده فوق جزئیاتی را در مورد طرح در زمینه کسب حق امتیاز دسترسی ایالات متحده به مواد معدنی حیاتی اوکراین و سایر منابع ارزشمند این کشور مورد ببرسی قرار داده اند. این توافق به ایالات متحده اجازه می‌دهد بخشی از مواد معدنی نادر اوکراین را به‌عنوان جبران کمک‌های مالی که به اوکراین در طول جنگ با روسیه داده شده و احتمالا برای کمک‌های آینده دریافت کند.

گزارش مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک (CSIS) تصریح دارد: ایالات متحده طبق این توافق خواستار آن شده که ۵۰ درصد از درآمدهای حاصل از مواد معدنی و منابع طبیعی اوکراین به ایالات متحده به‌عنوان پرداختی برای حمایت نظامی قبلی در جنگ علیه روسیه تعلق گیرد. توافق شامل درآمدهایی از معادن عناصر نادر به‌علاوه «تمامی ارزش اقتصادی مربوط به منابع در اوکراین» از جمله اورانیوم، لیتیوم، نفت، گاز و حتی برخی درآمدهای بندری می‌شود. همچنین توافق مشخص می‌کرد که شرکت‌های آمریکایی باید مالک ۵۰ درصد از معادن نادر زمین اوکراین باشند. این توافق تمامی دیگر توافق‌های تجاری اوکراین را لغو می‌کند.

گزارش با اشاره به مخالفت ضمنی زلنسکی با چنین توافقی آورده است: زلنسکی لزوماً مخالف توافق مواد معدنی با ایالات متحده نیست و اوکراین منابع استراتژیک خود را در ازای حمایت نظامی ادامه‌دار و تضمین‌های امنیتی آمریکا ارائه می‌دهد.

طبق گزارش، مقامات دولت ترامپ فشار بر رئیس‌جمهور اوکراین را برای امضای توافق کنونی افزایش داده‌اند. «مایک والتز» مشاور امنیت ملی آمریکا، این توافق سرمایه‌گذاری مشترک را «بهترین تضمین امنیتی‌ای خواند که اوکراین می‌تواند به آن امیدوار باشد. ترامپ نیز اولتیماتوم صادر کرده مبنی بر اینکه در صورت عدم همکاری زلنسکی، ممکن است به سمت یک توافق صلح با مسکو حرکت کند.

کارشناسان این مرکز در مورد میزان تاثیر توافق با اوکراین بر امنیت مواد معدنی ایالات متحده اعتقاد دارند: به‌نظر می‌رسد که با توجه به موانع سرمایه‌گذاری در کوتاه‌مدت تاثیر زیادی نداشته باشد. نخست، داده‌های محدودی در خصوص قابلیت تجاری استخراج مواد نادر زمین و سایر مواد استراتژیک اوکراین وجود دارد. … نقشه‌برداری‌های موجود ۳۰ تا ۶۰ سال پیش توسط اتحاد جماهیر شوروی انجام شده‌اند و به روش‌های قدیمی اکتشاف متکی هستند.

موضوع دوم این است که جنگ زیرساخت‌های حیاتی اوکراین را نابود کرده است. صنعت استخراج معدن پرمصرف‌ترین انرژی در جهان است. این درحالی است که اوکراین تنها حدود یک‌سوم از ظرفیت برق پیش از جنگ خود را دارد. برای شروع اکتشاف یا تولید معدنی، باید زیرساخت‌های انرژی به‌طور قابل توجهی بازسازی شوند.

نکته سوم اینکه شرکت‌های معدنی به دلیل خطرات امنیتی در اوکراین از سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت خودداری می‌کنند و استخراج معدن یک سرمایه‌گذاری بلندمدت و سرمایه‌بر است و زمان زیادی طول می کشد تا هزینه های آن جبران شود.

گزارش در مورد تاثیر این تحولات بر روابط دو کشور و امنیت آینده اوکراین و ناتو عنوان داشت: در حالی که بایدن به‌طور مداوم اولویت خود را به تسلیح و کمک به اوکراین قرار داد، رویکرد ترامپ بیشتر معامله‌محور بود. تنش‌ها بین ترامپ و زلنسکی به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است، زیرا دسترسی به منابع معدنی حیاتی، آخرین عرصه‌ای است که ترامپ تمرکز دیپلماسی معامله‌محور خود را بر آن گذاشته است. اما قابلیت اجرای این توافق هنوز مشخص نیست زیرا تنش‌ها بین دو رهبر ادامه دارد.

گزارش تاکید دارد: در دولت ترامپ، احتمالاً اوکراین، اروپا و ناتو به‌طور کلی با کاهش شدید تضمین‌های امنیتی از سوی ایالات متحده مواجه خواهند شد، مگر اینکه منابع استراتژیک یا جبران مالی در ازای آن ارائه دهند.

این اتاق فکر آمریکای در زمینه تجارب قبلی مبادله منابع در مقابل کمک مدعی شد که این اقدام برای ایالات متحده بی‌سابقه است اما در استراتژی چین آزمایش شده است. توافق سال ۲۰۰۷ چین و کنگو یک توافق‌نامه مبادله منابع در برابر زیرساخت بود که به شرکت‌های چینی دسترسی به کبالت، مس و سایر مواد معدنی را در ازای توسعه زیرساخت‌ها می‌داد. البته بخش هایی از این توافق از کنون از سوی دولت کنگو مورد بازبینی قرار گرفته است.