ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

پیام هستی

رسول پویان ز قلب هستی پیامی بـه گوش دل گفتند چه خوش…

افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت دوم: از هویت تا قدرت؛ چگونه یک سازمان خود…

نیهلیسم؛ محصول شکست سیاسی یا فردی؟

Nihilism. آرام بختیاری نیهلیسم یعنی پوچی، انفعال، زوال، بطالت، و فاقد هدف.  نیهلیسم…

گزیده‌ی اشعار شرمین ولی

اشعار کتاب اندوه ارغوانی یک سیب گزیده‌ی اشعار شرمین ولی مترجم: زانا کوردستانی (۱) پاییز…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت اول: مسئله فقط امیر نیست وقتی درباره طالبان صحبت می‌کنیم،…

بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

دل دادن و دل بردن!

امین الله مفکر  امینی                2026-25-09 دلـــــدادن ودل بردن ودل بستن نباشد…

ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

«
»

کاخ سفید ترامپ را هم سفید کرد !

دونالد ترامپ از نابترین محصولات سیستم بورژوازی، ظهر جمعه ٢٠ ژانویه 2017 ‌اول بهمن ماه،1395 با ادای سوگند به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا به کاخ سفید راه یافت . ترامپ هم مثل قبلی ها برازنده کاخ سفید است . میلیاردر، تاجر و سوداگر، و مجری و هنرپیشه برنامه های سرگرم کننده تلویزیونی و زن باز و اینک رئیس جمهور آمریکا شده است . رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی مراسم سوگندش گفت: «از این لحظه به بعد، آمریکا در اولویت اصلی خواهد بود ، آمریکا را میسازیم و جهان را رهبری میکنیم….ترامپ ساعت هفت صبح در حساب توئیتر خود نوشت: «همه‌چیز امروز آغاز خواهد شد . ای گوسفندان من شما را ساعت ۱۱ برای سوگند خواهم دید .او سپس به همراه خانواده‌اش برای دعا به کلیسا رفت . آنها پیش از مراسم تحلیف و سوگند به کاخ سفید رفته بودند و با خانواده اوباما دیدار کردند و کلید کاخ سفید را گرفتند و سپس باهم به مراسم تحلیف رفتند . هیلاری و بیل کلینتون و جیمی کارترهم برای حمایت از دمکراسی آمریکا آمده‌ بودند .

 

پيش از سوگند ترامپ سه شخصيت مذهبی از کليسا سخنرانی کرده و رهبری دنیا را در اختيار خدا قرار دادند ! پس از سخنرانی يک يهودی سخنرانی کرد که رهبری دنیا را در کنترل يهوديت و ريشه آنرا در اختيار مردم بابل قلمداد کرد ، چيزی نگذشت که يک مسيحی ديگر کنترل دنيا را در دست دو تن جلوه داد و گفت، رهبری دنيا دست خدا است و تنها کسی که بين خدای جاکش و بشريت وجود دارد «مسيح» است و مسيحی ديگری پس از او به پای ميکرفن آمد و موضوع «يوسف نجار» را هم مطرح کرد….درمراسم تحلیف کلا هر کسی رسید یه ماچی از کون مبارک ترامپ کرد . مسيحی نخستی که پس از سخنرانی ترامپ دعایی برگزار کرد چيزی شبيه حرف های احمدی نژاد گفت : وقتی شما آقای ترامپ وارد اين مکان شديد جلوه ديگری از نور خدا به اينجا ارزانی شد ، و برکت و وفور بچه نوید بخش روحمان شد ….داماد ترامپ يهودی است و دخترش هم بدليل ازدواج با جارد کوشنر يهودی شده است….پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان از آقای ترامپ خواست که چیزهایی را سرلوحه اقدامات خود قرار دهد و گفت که او باید از بچه های فقیر مراقبت ویژه کند….


دونالد ترامپ روز شنبه در نخستین روز کاری خود از مقر اصلی سی.آی.اِی، دیدار کرد و با ابراز حمایت از آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا خطاب به حدود ۴۰۰ تن از کارکنان حاضر گفت “من هزار در صد با شما هستم.” مقام‌های اطلاعاتی آمریکا افق تیره و تاری از وضعیت جهانی را در پنچ سال آینده به تصویر کشیده اند که در آن افول قدرت آمریکا در سایه کُندی رشد اقتصادی و بی پروایی روسیه و چین برای مقابله با نفوذ آمریکا به وضوح دیده می‌شود. این تصویر جزئی از یک گزارش ۲۴۰ صفحه ای شورای اطلاعات ملی آمریکا است که روز دوشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۵ انتشار یافت. این گزارش که برای تدوین آن از دیدگاه‌های ۲۵۰۰ نفر از ۳۵ کشور جهان نیز استفاده شده است، با بررسی روند‌ها و سناریو‌های ممکن در زمینه‌های مختلف از اقتصاد گرفته تا انرژی و امنیت و تغییرات آب و هوایی، بروز برخی از رویدادها و پی آمد‌های احتمالی آنها را پیش بینی می‌کند. در پایان گزارش نتیجه میگیرد «چه خوب و چه بد، چشم انداز درحالِ ظهورِ جهانی می‌رود که به دوران برتری و فرا دستی آمریکای پسا جنگ سرد پایان دهد.»


ژیلبر اشکار : با پیروزی ترامپ کاملاً محتمل است شاهد توافق مسکو و دولت ترامپ در مورد یک دولت ائتلاف ساختگی در دمشق با حضور برخی از مخالفان و منتقدان نصف و نیمه‌ای باشتیم که رژم سوریه و دولت روسیه آنها را قبول یا تحمل می‌کنند. در حال حاضر کسانی وجود دارند که خود را مخالف اسد معرفی می‌کنند، اما درعین حال دوست مسکو نیز هستند. ممکن است مسکو و واشنگتن همین افراد را در ائتلاف با حکومت قرار دهند، و این را به عنوان مصالحه و سازش جا بزنند و بگویند از آنجایی که اسد حضور این مخالفان را در ساختار سیاسی قدرت پذیرفته، حالا ما باید همراه با او علیه «تروریسم» بجنگیم . در این سناریو، از همه مخالفان خواسته خواهد شد که سلاح‌هایشان را بر زمین بگذارند، و به همه متحدان آمریکا در منطقه گفته خواهد شد که از حمایت و تسلیح مخالفان دست بردارند و مستقیماً با رژیم سوریه در جنگ علیه بقایای داعش و البته هر مخالفی که هنوز سلاح به دست دارد، همکاری کنند . یک چیز اما قطعی است: چنین سناریو فرضی قادر به حل بحران سوریه و پایان دادن به جنگ نخواهد بود.

با شروع کار دولت ترامپ سرنوشت برجام چه میشود ؟ ترامپ در حوزه بازسازی توان نظامی آمریکا تأکید کرده که «ما بهترین سیستم دفاع موشکی را برای محافظت از آمریکا در برابر حملات موشکی دولت‌هایی چون ایران و کره شمالی توسعه خواهیم داد » او از نیروهای مسلح آمریکا به عنوان «بهترین نیروهای رزمنده دنیا» و «پاسداران آزادی آمریکایی» یاد کرد ، و تأکید کرد که دولتش تلاش خود را برای بازسازی نیروهای مسلح و همچنین اطمینان از مراقبت شایسته از کهنه‌سربازان به کار خواهد بست….پس حکومت اسلامی ایران و کره شمالی در فاز تعیین تکلیف هستند . انتصاب روحانی برای دور بعدی ازطرف حکومت اسلامی ایران وپایان حضور خصمانه درخارج از جغرافیای ایران علائم فرجامی مثبت برای برجام است !

اسماعیل هوشیار