از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

«
»

چگونه ایالات متحدۀ آمریکا هر دو جبهۀ متخاصم در عراق را مسلح می سازد

نوشتۀ تایلور داردن

Tyler Durden– zerohedge.com

مرکز مطالعات جهانی سازی، 23 ژوئن 2014

ترجمه توسط حمید محوی

هفتۀ گذشته مقاله ای زیر عنوان «ایالات متحده ده سال پس از تخریب نیروی هوائی عراق، تحویل اف 16 را به عراق آغاز کرده است» منتشر کردیم (در آدرس زیر. به فارسی ترجمه نشده است)

http://www.zerohedge.com/news/2014-06-04/us-begins-delivering-f-16s-iraq-week-decade-after-it-wiped-out-its-air-force

و در اینجا به نقل از همان مقاله، یادآور می شویم که : …ایالات متحده نخستین فروند اف 16 از 36 فروند را به عراق تحویل خواهد داد، موضوعی که فرستادۀ بغداد به ایالات متحده این رویدا درا به عنوان « فصل تازه ای » در زمینۀ توانائی دفاعی کشورش در مرزهای گسترده با ایران و دیگر کشورهای همسایه تلقی کرد.

… پیش از این در ماه مارس، ایالات متحده حدود 100 فروند موشک «هلفایر»  Hellfire (آتش جهنم) و به همین گونه تفنگ های تهاجمی و مهمات. سپس در کوران ماه آوریل، ایالات متحده سلاح های بیشتری برای عراق فرستاد، 11 میلیون مهمات و تجهیزات دیگر (1).

نمی دانیم چه تعداد از این سلاح ها به دست امارات اسلامی در شام و عراق (داعش) از شبکه های القاعده افتاده است (تنها می دانیم که یک بالگرد بلاک هاک Black Hawk عراقی را طی تصرف موصل به غنیمت گرفته اند). بر اساس گزارشات شبکۀ تلویزیون رسمی آمریکا PBS Frontline دو هفتۀ پیش، دولت اوباما تسلیح شورشیان سوریه را انکار کرد، یعنی همین شبهه نظامیان امارات اسلامی در شام و عراق که از مرز عبور کرده اند و در عراق در حال جنگ هستند…

ولی حقیقت این است که ایالات متحده این شبهه نظامیان را آموزش داده است. ولی خود شورشیان سوریه می گویند که ایالات متحده آنها را آموزش داده است.

…شورشیان سوریه خودشان می گویند که توسط ایالات متحده آموزش دیده و مسلح شده اند. استفاده از سلاح های مدرن و پیچیده و فن آوری رزمی در نبرد، شیوۀ به قتل رساندن سربازانی که پس از افتادن در دام زنده می مانند.

پس از سه سال جنگ، مصاحبات آخرین مدارک هستند. پی بی اس نوشته است که «گویا دولت اوباما به برخی از شورشیان سوریه موضک ضد تانک داده است.

فرماندۀ یگان در عین حال به علی ( روزنامه نگار پی بی اس) اظهار داشته است که ایالات متحده 80 تا 90 نفر از اعضای یگا ناو را در آنکارا برای آموزش فراخوانده است.

یکی از مبارزان گفته است که برای هدایت تاکتیک دام گذاری و انجام حمله و استفاده از سلاح، سه هفته آموزش دیده است. انها اعلام کرده اند که لباس های جدید نظامی و چکمه دریافت کرده اند.

یکی از مبارزان با نام جعلی حسین توضیح داد که : « آنها ما را برای دام گذاری برای خودروهای رزیم یا دشمنانمانف و به همین گونه ایجاد سد روی جاده ها آمورش داده اند »، « آنها به ما آموزش داه اند که چگونه به خودروها حمله کنیم، سلاح، مهمات و اطلاعات جمع آوری کنیم و سرانجام چگونه تکلیف سربازانی را که در دام زنده مانده اند روشن سازیم».

بطور خلاصه : ایالات متحده در عین حال که گروه های جهاد طلب مانند امارات اسلامی در شام و عراق (داعش) از شبکه های القاعد ه را آموزش می داد و مسلح می کرد، به رژیم عراق نیز اسلحه می داد که علیه آنها مبارزه کند.

و از وقتی که ناکارآمدی ارتش عراق آشکار شد، دوران هنرنمائی پهپادهای ایالات متحده فرا می رسد که همین شورشیانی را که همین یک ماه پیش آموزش داده و مسلح ساخته است، بمباران کند (مترجم : البته تحلیل های دیگری به ما می گوید که هدف آمریکا بمباران داعش نیست، بلکه بر آن است تا مقاومت عراق و دولت ملت عراق را در هم بکوبد. مراجعه شو د به 2)

پرسش جالبی که در اینجا می توانیم مطرح کنیم، این است که چه کسی برندۀ هرج و مرج این منطقه می باشد ؟ مجتمع های نظامی – صنعتی ایالات متحده، و البته بانک هائی که به دولت برای تحریک جنگ سرّی و بسیج سرویس های مختلف کشورهای «پیشرفته» وام می دهد.

پرسش جالب دیگر این است که خسارات جانبی کدام است ؟ میلیون ها فرد بی گناهی که در سوریه و عراق و دیگر مناطق جنگ زده به سر می برند.

Tyler Durden

آدرس مقالۀ اصلی

http://www.mondialisation.ca/comment-les-etats-unis-arment-les-deux-camps-en-conflit-en-irak/5388294