سخنی عشق!

               2025-09-02! امین الله مفکر امینی گرسخـــــن زعشق گویی زعصمتِ این گوهربــــدان کزعشق به…

سکوت خلیفه در برابر امیر شکست یا فرصتی برای انحام…

نویسنده: مهرالدین مشید عباس ستانکزی: ملایعقوب کل روند را از مسیر…

زمانیکه کیفرخواست دادستان وحکم دادگاه  منفعل گردد  

نکارشی از سخی صمیم  مسئول کیست و عدالت کجاست؟  ***  ایجازی ازین مختصر!    …

شکست و باخت قدرت

شکست و باخت قدرت نه تنها حس ملی و مردمی…

آیا سراسیمه گی طالبان ، سقوط شان را در پی…

      نوشته ی : اسماعیل فروغی       درخواست دادگاه بین…

هوش مصنوعی دیپسیک

دکتر بیژن باران پیشرفت چین در جهان چند قطبی…

غریزه در سلب عقل: دلیل نبود دولت مدرن در افغانستان...!

عقل نیروی تفکر و گوهر شناسایی حق در برابر باطل…

۲۱ و ۲۲ دلو فتح افشار

نه ماه از ورود گروه‌های جهادی در کابل می‌گذشت، از…

یادمان سیاوش کسرایی

نوزدهم بهمن ماه هر سال، روزی است که نام سیاوش…

لیبرال ها، میان ماکس وبر، و کارل مارکس

-- max weber 1864-1920 آرام بختیاری جامعه شناسی بورژوایی در مقابل جامعه…

گنج شایگان 

رسول پویان  همیـشـه ثـروت و کاخ طلا نمی ماند  شــکـوه و دبـدبـه…

همخوابگی های سیاسی نافرجام طالبان افغانستان و آخوند های ایران

نویسنده: مهرالدین مشید افتضاح دیپلوماسی هوتل محور ایران در افغانستان عباس عراقچی، روز…

عالم دگر

نوشته نذیر ظفردیــــــده از امیــــــال دنیا بسته امدر دلـــــــم…

بشدار سامی

آقای "بشدار سامی" (به کُردی: بەشدار سامی)، شاعر و فتوگرافیست…

کابل آبستن یک تحول در موجی از اختلاف های درونی…

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت ملاهبت الله در گرو عصیان همرزمان و…

هم پیوندی

جهان با حفظ،نا همگونی ها یک کل به هم پیوند…

آن لوله های آب پا های ما نه؛ بلکه آرزو…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از به زنجیر کشاندن آفتابه ناوقت های شب…

هنر عشق ورزیدن....! 

" زیبایی عشق در این است که نه به چیزی…

آب در هاون کوبیدن یا سراغاز یک بازی جدید

نویسنده: مهرالدین مشید حکم بازداشت ملاهبت الله یک بازی استخباراتی و…

فتوای خرد 

رسول پویان  برون کردم به قتوای خرد تا حلقه از گوشم  بـرای…

«
»

پوتین: فعلا پاسخ غرب را نمی‌دهم/ آمریکا صحنه‌گردان بحران اوکراین است

رئیس ‌جمهوری روسیه با اعلام اینکه «واضح است آمریکا هدایت‌کننده اصلی اوضاع در اوکراین است ولی تلاش می‌شود روسیه مقصر جلوه داده شود» تاکید کرد: فعلا پاسخ به تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپایی ضرورتی ندارد.

 

به گزارش  خبرگزاری «ایتارتاس»، “ولادیمیر پوتین” رئیس‌جمهوری روسیه اعلام کرد که هیچ تعلیم دهنده، نیروی ویژه و یا نیروی نظامی روسی در خاک اوکراین حضور ندارد. وی در عین حال به مقامات کی‌یف توصیه کرد که بجای تلاش برای یافتن مقصر در خارج از کشور، گفت‌وگوهای داخلی برای بحران مشکلات را آغاز کنند.

پوتین افزود: «همه افرادی که در مناطق جنوبی و شرقی اوکراین زندگی می‌کنند، حقی برابر با سایر مناطق این کشور برای تعیین آینده خویش دارند و به همین دلیل باید گفت‌وگوهای ملی آغاز شود تا همه مناطق به توافق و سازش دست یابند. این درست نیست که مقامات کی‌یف بدون تلاشی در این راستا، صرفا به دنبال یافتن مقصر خارجی بگردند.»

رئیس‌جمهوری روسیه ابراز امیدواری کرد که درگیری‌های نظامی در شهر اسلاویانسک اوکراین با حضور ناظرین سازمان امنیت و همکاری اروپا در منطقه متوقف شود، هرچند به گفته وی، همه طرفین باید از این مسئله نتیجه گیری درست را انجام دهند.

پوتین در عین حال با اشاره به اینکه شرکای اروپایی هم وخامت اوضاع در مناطق شرقی اوکراین را درک می‌کنند، گفت: «من روز گذشته گفتگوی تلفنی با “گرهارد شرودر” صدراعظم سابق آلمان داشتم. او نیز نگران اوضاع اوکراین بود و یادآور شد که این موضوع شامل بسیاری از سیاستمداران و شهروندان آلمان می‌شود.»

پوتین همچنین اعلام کرد که دولت فدراسیون روسیه پیشنهاد داده تا تحریم‌هایی علیه آمریکا و اتحادیه اروپا در پاسخ به تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه در نظر گرفته شود، ولی او فعلا اجازه چنین اقدامی را نداده است.

وی گفت: «کابینه وزرای دولت پیشنهادی در رابطه با پاسخ به تحریمهای غرب ارائه داده است، ولی من فکر می‌کنم که هنوز چنین ضرورتی بوجود نیامده است.»

رئیس‌جمهوری روسیه در عین حال تاکید کرد: «البته اگر چنین اقداماتی از سوی شرکای غربی ادامه پیدا کند، مسلما مسکو هم به فکر این خواهد افتاد که چه کسانی و به چه صورت در روسیه فعالیت دارند. این مسئله هم شامل بخش اقتصادی و هم بخش انرژی می‌شود. هرچند من امیدوارم که چنین اقدامی لازم نباشد.»

پوتین همچنین ابراز اطمینان نمود که آمریکا از ابتدای ماجرا در پشت ماجراهای روی داده در اوکراین قرار داشته، ولی در اوایل این مسئله محسوس نبود. وی توضیح داد: «به نظر من، آنچه در حال حاضر در اوکراین در حال وقوع است، ثابت می‌کند که چه کسی از ابتدای امر هدایت واقعی اوضاع را برعهده داشته. البته در اقدامات نخستین دولت ایالات متحده سعی می‌کرد تا در سایه قرار گرفته و نقش خود را آشکارا نشان ندهد.

به گفته پوتین، این واقعیت که اکنون آمریکا در مقام نخست حل و فصل بحران در اوکراین رسیده، گویای آن است که آنها از ابتدای ماجرا هدایت اوضاع را برعهده داشتند اما به تازگی رهبری خود در پیشبرد اوضاع را آشکار کرده‌اند.

رئیس‌جمهوری روسیه در خصوص اعمال تحریم‌های غرب علیه کشورش یادآور شد که وی اولین دور تحریم‌ها را اقدامی غیردوستانه ارزیابی کرد که به روابط روسیه و آمریکا آسیب جدی وارد خواهد کرد.

وی افزود: ولی در رابطه با دور دوم تحریم‌ها باید بگویم که اصلا قابل درک نیست که صحبت بر سر چیست؟ این تحریم‌ها به چه مسئله ای مربوط است؟ در حال حاضر هیچ دلیل منطقی و پایه و اساسی برای مرتبط دانستن اوضاع اوکراین و روسیه وجود ندارد.

به عقیده پوتین، شرکای غربی روسیه در اوضاع کنونی اوکراین، راه حل نظامی را انتخاب کردند و بعد از آن به این فکر افتادند که به دنبال مقصر خارجی برای اوضاع بوجود آمده باشند: «واقعا نمی‌توان گفت که روسیه در این ماجرا چه نقشی دارد. آنها خود این آش را پختند، ولی حالا می‌خواهند دستان ما را آلوده کنند.»