آنانیکه طور مستقیم یا تلویحی در دفاع از پاکستان قرار…

۱-- انهدام حکومت‌ها ؛ -- پیش انداختن شهزاده آمین جان در…

درگیری نظامی میان طالبان-پاکستان

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و…

قراردادهای اجتماعی: پیمانی برای زندگی مشترک !

قرارداد اجتماعی یک مفهوم فلسفی است که تلاش می‌کند توضیح…

جنگ پاکستان و طالب، بازی‌ اوپراتیفی است، حتا اگر ارگ…

محمدعثمان نجیب یکی از مزیت‌!؟ های پیدایش و‌ ابداع شبکه‌های بی‌شمار…

بازگشت افغانستان به بازی‌های جدید ژیوپولیتیک و ناکارآمدی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان لقمه خونینی؛ بزرگتر از دهن طالبان بازگشت طالبان…

محکومیت گستاخی و تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان، بر مبنای…

سقراط؛- قهرمان لیبرالیسم، متفکر پیشامارکسیستی؟

Sokrates (470-399.پ.م) آرام بختیاری نخستین اعدامی میدانی محافل روشنفکری-روشنگری! فلسفه شفاهی مطرح شده…

چشم اندازی بر اجلاس  ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان مللی…

نوشته از بصیر دهزاد  مجمع عمومی سازمان ملل متحد در هشتادومین…

زموږ په ګران هیواد د پاکستان هوايي تیری د غندلو…

 نور محمد غفوری    زموږ د ګران وطن پر خاوره یو ځل…

آکو الیاسی

استاد "آکو الیاسی" (به کُردی: ئاکۆ ئەلیاسی) شاعر معاصر کُرد،…

  چرا بگرام برای امریکا اهمیت دارد ؟ 

      نوشته ی : اسماعیل فروغی         ارچند مقامات امریکایی افواهات انتقال قوای…

ثمرهٔ بیست سال موجودیت جامعهٔ جهانی

حاکمیت طالبانی و فقر و تنگدستی مردم اختصار امارت اسلامی افغانستان، به‌مثابه…

پنجاه سال سفری پر افت؛  با یارانی چُست، اما رهبرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم‌قرن اخیر تاریخ افغانستان (۱۹۷۳–۲۰۲۳) نشان‌دهنده‌ی مبارزه‌ای نفس‌گیر،…

ترامپ چرا بگرام رامی خواهد؟

این نوشته به علت طولانی بودن دردوبخش منتشرخواهدشد. دربخش اول…

ځانګړې مرکه

په ادبي بهیر کې له پېژانده څېرې، لیکوال، کیسه لیکونکي…

سیاست تعامل تخنیکی آلمان با طالبان

واقع‌گرایی دیپلماتیک و مسئولیت بشردوستانه در این روزها در رسانه های…

په اروپا کې د کډوالو پر وړاندې د کرکې زیاتوالی

حميدالله بسيا داسې ښکاري چې د کډوالو لپاره نور د اروپايي…

طالبان در ایستگاه آخر و در آغاز خط و نشان…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان؛ فروپاشی قریب‌الوقوع یا بازتعریف تهدیدها؟ حادثه آفرینی های…

هجران وطن

از فرا ق  آن  میهن  حال  ا بتری  دارم روزشب به…

جنگهای اقتصادی

                                           بازیهای تسلیحاتی وبازارسازی فروش اسلحه پس ازگذشت دوران نکبتباروظالمانه ی فیودالیزم…

«
»

پس از سیزده سال، نا آگاهی از ماجرای 11 سپتامبر ادامه دارد

تی یری میسان

ترجمه توسط حمید محوی

تی یری میسان نخستین منتقدی بود که تعبیر رسمی سوء قصد 11 سپتامبر را ناممکن اعلام کرد و از چنین واقعه ای نتیجه گرفت که تحول شگرفی در سیاست رژیم ایالات متحده روی داده است. در حالی که اغلب خوانندگان او توجه خاصی به این روز شگفت آور نشان می دهند، او به راهی که به آن متعهد شده است، علیه امپریالیسم در لبنان، در لیبی، و امروز در سوریه ادامه می دهد. تی یری میسان در اینجا یک بار دیگر روز شگفت انگیز 11 سپتامبر را مورد بررسی قرار می دهد.

شبکۀ ولتر| دمشق ( سوریه)| 11 سپتامبر 2014

تی یری میسان

رویدادهای 11 سپتامبر به شکلی که از سوی رسانه ها طرح ریزی شده بود در خاطرۀ عمومی حک شده است : به این معنا که از  سوء قصد عظیمی که  نیویورک و واشینگتن را هدف گرفت سخن گفتند ولی از تحولی که در قدرت حاکم روی داد و چهرۀ جهان را در چنین روزی عمیقاً تغییر داد هرگز چیزی نگفتند و آن را همچنان پشت پرده پنهان نگهداشتند.

در حواشی ساعت 10 صبح، وقتی که سوء قصد به برج های «وورد ترید سانتر» (World Trade Center) و پنتاگون صورت گرفته بود، مشاور ضد تروریستی کاخ سفید، ریچارد کلارک Richard Clarke برنامۀ « تداوم دولت » را به اجرا گذاشت. این برنامه هدفش جایگزین ساختن قوۀ اجرائیه و قضائیه در صورت وقوع تخریب در جنگ هسته ای است. در آن روز هیچ دلیل برای اجرائی ساختن چنین قانونی وجود نداشت. با اجرائی ساختن «تداوم دولت» جرج بوش به نفع دولت نظامی از مقام خود معزول  شد (مترجم : برای یک نصفه روز).

طی تمام آن روز، اعضای کنگره و گروه آنها زیر نظارت قدرت نظامی در پناه گاه های محافظت شده در نزدیکی واشینگتن، در مجتمع گرینبریه Greenbrier (ویرجینیای غربی) و مونت ودر Mount Weather مستقر ساختند.

قدرت حاکم از سوی نظامیان تنها در پایان روز به دولت غیر نظامی تحویل داده شد و رئیس جمهور جرج بوش تنها در ساعت 20 از طریق تلویزیون توانست برای شهروندان آمریکائی سخنرانی کند.

تمام آن روز، رئیس جمهور سابق جرج بوش سرگردان بود و از ترس این که مورد اصابت گلولۀ سربازان خودش قرار نگیرد، در خواست کرد که با زرهپوش فاصلۀ بین دو پایگاه نظامی را بپیماید و رفت و آمد کند. رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین تمام روز سعی کرده بود تلفنی با رئیس جمهور آمریکا تماس بگیرد تا از هر گونه سوء تعبیر و اتهامی علیه روسیه جلوگیری کند، ولی موفق نشده بود.

نزدیکی ساعت 16، نحست وزیر اسرائیل، آریل شارون از طریق تلویزیون به مردم آمریکا اعلام کرد که از مدت های مدیدی با امور تروریستی آشنائی دارد و به آنها اظهار هم دردی کرد. در ضمن، آریل شارون اعلام کرد که سوء قصد ها به پایان رسیده است، ولی باید بپرسیم که  اگراو دستی در این ماجرا  نداشته، از کجا می توانست بداند که سوء قصدها به پایان رسیده است؟

می توانیم تا ابد دربارۀ نبود انسجام در تعبیر رسمی سوء قصدها گفتگو کنیم، ولی در یک مورد هیچ جای بحثی وجود ندارد : طرح تداوم دولت بی هیچ دلیل موجهی به اجرا گذاشته شد. در تمام دنیا، خلع رئیس جمهور و بازداشت اعضای پارلمان توسط ارتش یک نام بیشتر ندارد : کودتای نظامی.

در این مورد اعتراض می کنند و مدعی می شوند که رئیس جمهور بوش درپایان روز به مقام خود بازگردانده شد. مشخصا این همان موضوعی است که نئو محافظه کار اسرائیلی-آمریکائی ادوارد لوتواک Edward Luttwak در رسالۀ کودتای خود می نویسد. به باور او، یک کودتای خوب آنی است که هیچکس بدان آگاهی نداشته باشد زیرا آنهائی را که در قدرت هستند حفظ می کند ولی سیاست جدیدی را به آنها تحمیل می کند.

طی آن روز، اصل فوری تداوم دولت در ایالات متحده به اجرا گذاشته شد. در ادامۀ آن خیلی زود لایحۀ میهن دوستی به تصویب رسید. و اصل جنگ های امپریالیستی تأیید شد. چند روز بعد رئیس جمهور بوش در کمپ دیدوید آن را تأیید کرد : ایالات متحده می بایستی به افغانستان، عراق، لیبی، سوریه، لبنان، سودان، سومالی و سرانجام به ایران حمله کند.

امروز، تنها نیمی از این برنامه به اجرا گذاشته شده است. رئیس جمهور اوباما دیروز اعلام کرد که این طرح را در سوریه پی گیری خواهد کرد.

سیزده سال پیش، بسیاری از هم پیمانان ایالات متحده آنچه را که مثل روز روشن بود واپس زدند و پیشبینی های واشینگتن را ندیده گرفتند. تمام مواردی را که من در سیزده سال پیش پیشبینی کردم و امروز به وقوع پیوسته است، از سوی مخالفان من به « ضد آمریکائی بودن» من نسبت می دادند. به عنوان مثال، امروز شگفت زده هستند که ناتو از القاعده برای سرنگونی جمهوری عرب لیبی استفاده کرده است. در صورتی که من این موضوع را پیشبینی کرده بودم و درست از آب درآمد.

من افتخار می کنم که در آن دوران در مورد کودتای آمریکائی و جنگ هائی که در پی خواهد داشت، به افکار عمومی هشدار دادم، یعنی افکار عمومی که در مورد صحت ناممکن بودن تعبیر رسمی تردید داشت. با این وجود می بینم که هنوز برخی از جزئیات رویداد 11 سپتامبر از نظرها پنهان مانده است، مانند به هم ریختن دفاتر ساختمان آینزهاور  که به ضمیمۀ کاخ سفید است، یا موشکی که به وورد ترید سانتر اصابت کرده و توسط تلویزیون نیویورک فیلمبرداری شده است ( ویدوی زیز را ببینید)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vJOiB6wMVuM

جنگ همچنان در حال تخریب جهان مسلمانان است، در حالی که غربی ها گویا که دچار نابینائی شده و حرفهای خودشان را در مورد تخریب برج ها ادامه می دهند.