مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

«
»

واشنگتن‌پست: اجلاس ناتو در اوج بلاتکلیفی برگزار می‌شود

رسانه آمریکایی گزارش داد، سران ناتو این هفته در حالی در نشست سالانه خود در واشنگتن حضور پیدا می‌کنند که قصد دارند در هفتاد و پنجمین سال تأسیس این ائتلاف نظامی، قدرت و اتحاد خود را افزایش دهند، اما غرق در نگرانی‌های گوناگون هستند.

به گزارش واشنگتن‌پست، نشست امسال ناتو در سایه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا برگزار می‌شود، رقابتی که نه‌تنها ممکن است در آن «جو بایدن» از «دونالد ترامپ» شکست بخورد، بلکه حتی ممکن است پیش از آغاز انتخابات، بایدن از رقابت‌ها کناره‌گیری کند! ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری خود چندین بار از ناتو انتقاد کرده بود و اکنون با عملکرد ضعیف بایدن در نخستین مناظره انتخاباتی، رهبران اروپایی در حال برنامه‌ریزی برای احتمال بازگشت ترامپ به کاخ سفید هستند.

اروپایی‌ها فکر نمی‌کنند که ترامپ ایالات متحده را به صورت کامل از ائتلاف نظامی ناتو خارج کند، اما احتمال می‌دهند که در دولت ترامپ تعهدات امنیتی و نظامی ایالات متحده به اعضای ناتو کاهش یابد.

بر اساس این گزارش، سخنرانی‌های ملی‌گرایانه ترامپ و عملکرد ضعیف بایدن در مناظره اول، نگرانی بسیاری از متحدان اروپایی واشنگتن را برانگیخته است. یک مورّخ دانشگاه «جان هاپکینز» می‌گوید انتخابات کنونی آمریکا به منافع این کشور آسیب زده و چین و روسیه را خشنود خواهد کرد. او می‌گوید احتمالاً پس از این انتخابات، جهان آمریکا را نه به عنوان یک رهبر در سطح جهانی، بلکه به عنوان کشوری در مسیر زوال خواهد دید.

از سوی دیگر، در انتخابات‌های اخیر اروپا مانند انتخابات پارلمان اروپا و انتخابات پارلمانی فرانسه، جریان‌های پوپولیستی و راست افراطی قدرت گرفته‌اند؛ جریان‌هایی که رابطه آن‌ها با روسیه دوستانه است و دید خوبی به ناتو ندارند. اگرچه رای‌دهندگان فرانسوی در انتخابات یکشنبه با حضور حداکثری در دور دوم انتخابات، مانع قدرت‌گیری راست افراطی در پارلمان شدند، اما جو سیاسی اروپا همچنان ملتهب است و این تنش‌ها در نشست آتی سران ناتو در واشنگتن احساس خواهد شد.

یک مقام آمریکایی به «دیوید ایگناتیوس»، ستون‌نویس واشنگتن‌پست گفت، این اجلاس در ابتدا قرار بود صرفاً یک گردهمایی و نمایش برنامه‌ریزی شده باشد، اما اکنون به یکی از نگران‌کننده‌ترین نشست‌های سران کشورهای غربی در دهه‌های گذشته بدل شده است.

به گزارش واشنگتن‌پست، جنگ اوکراین مسئله اصلی در دستور کار سران ناتو خواهد بود. کی‌یف خواستار عضویت کامل و فوری در ناتو است، اما این ائتلاف نظامی با صراحت بیان کرده که اوکراین در آینده نزدیک به این خواسته خود دست نخواهد یافت. بااین‌وجود، کشورهای عضو ناتو در حال انعقاد توافق‌نامه‌های امنیتی دوجانبه با اوکراین هستند.

دیپلمات‌های دولت بایدن به‌خوبی می‌دانند که ممکن است ترامپ بودجه حمایت نظامی از اوکراین را قطع کند. آنها همچنین می‌ترسند که ترامپ به طور ضمنی از تلاش‌های روسیه برای تثبیت کنترل خود بر مناطقی از اوکراین که طول جنگ به دست روسیه افتاده، حمایت کند. در همین راستا، کشورهای اروپایی و دولت آمریکا سعی دارند پیش از فرارسیدن زمان انتخابات ۲۰۲۴، تا جای ممکن از حمایت درازمدت از اوکراین اطمینان حاصل کنند.

در اجلاس سال گذشته ناتو در لیتوانی، استیصال زلنسکی از عدم دریافت دعوت‌نامه رسمی برای پیوستن به ناتو واکنش‌های گسترده‌ای در سطح جهانی داشت. اگرچه چنین تنش‌هایی ممکن است در اجلاس این هفته نمایان نباشد، اما برخی در واشنگتن معتقدند بایدن باید برای عضویت اوکراین در ناتو تلاش بیشتری به کار گرفته و حمایت بیشتری از عضویت این کشور در ناتو به عمل آورد.

به گزارش رسانه آمریکایی، اکنون که وضعیت تعهدات امنیتی بلندمدت برای اوکراین نامشخص است، مقامات ناتو سعی دارند نقطه‌نظر خود را تغییر دهند. «ینس استولتنبرگ» دبیرکل فعلی ناتو که به‌زودی دوره ریاستش به پایان خواهد رسید، در مقاله‌ای در نشریه «فارن افرز» بر قدرت اقتصادی و نظامی مشترک کشورهای ناتو تأکید کرد و یادآور شد اعضای اروپایی ناتو نیمی از قدرت نظامی و اقتصادی جهان را تشکیل داده و می‌توانند قدرت بازدارندگی مؤثرتری داشته باشند.

«مارک روته» نخست‌وزیر سابق هلند که قرار است پس از استولتنبرگ دبیرکل ناتو شود نیز رهبران اروپا را به تلاش برای همکاری با رهبران مختلف در آمریکا دعوت کرد. او در یک کنفرانس امنیتی گفت اروپایی‌ها باید دست از شکایت از ترامپ برداشته و با هر کسی که در آمریکا در قدرت است، همکاری کنند.

وضعیت پیرامون جنگ اوکراین پیچیده شده است. نظرسنجی تازه اندیشکده «شورای روابط خارجی اروپا» نشان می‌دهد شکاف فزاینده بین اوکراینی‌ها و سایر شهروندان اروپایی وجود دارد و نزدیک به ۶۰ درصد از اوکراینی‌ها به پیروزی در جنگ با روسیه ایمان دارند. در مقابل، تنها ۳۰ درصد از آنان فکر می‌کنند این جنگ از راه دیپلماتیک به پایان خواهد رسید.

این در حالی است که بر اساس نتایج این نظرسنجی، شهروندان دیگر کشورهای اروپایی به پیروزی اوکراین امیدی نداشته و با ارسال نیروی نظامی از کشورهای اروپایی به اوکراین مخالف هستند. آن‌ها خواستار حل‌وفصل مذاکره‌محور این مناقشه بوده و نسبت به عملکرد اوکراین در میدان نبرد، بدبین هستند.