اختلاف دښمني نه ده؛ د اختلاف نه زغمل دښمني زېږوي

نور محمد غفوری په انساني ټولنو کې د بڼو او فکرونو اختلاف یو…

شاعر کرد زبان معاصر

آقای هوزان اسماعیل (به کردی: هۆزان ئیسماعیل) شاعر کرد زبان…

چند شعر کوتاه از لیلا طیبی

(۱) انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

جغرافیای سیاسی افغانستان و رقابت های نیاتی قدرت ها

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان ژیوپلیتیک نیابتی؛ در هم زیستی با گروههای…

اعلامیه در مورد یورش سبعانه امپریالیسم آمریکا به ونزوئلا

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سرانجام شنبه ۳ جنوری، پس از آنکه…

زخم کهنۀ سال نوین

رسول پویان سال نو آمد ولی جنگ و جـدل افزون شدست کودک…

تحول ششم جدی، روزی که برایم زنگ زنده‌گی دوباره را به…

نوشته از بصیر دهزاد   قصه واقعی از صفحات زنده‌گی ام  این نوشته…

دوستدارم

نوشته نذیر ظفر ترا   از  هر کی بیشتر دوستدارم ترا  چون قیمت  سر دوستدارم سرم  را گر    برند…

مولود ابراهیم

آقای "مولود ابراهیم حسن" (به کُردی: مەولود ئیبراهیم حەسەن) شاعر…

پدیدار شناسی هوسرل؛ ایده آلیستی و بورژوایی؟

Edmund Hussrel(1859-1938)    آرام بختیاری جهان شناسی؛ فنومنولوگی و شناخت ظاهر پدیده ها…

ميسر نميشود

28/12/25 نوشته نذير ظفر پير م    وصال  يار   ميسر   نميشود وقت  خزان   بهار    ميسر  نميشود بيكار م اينكه شعر و…

مهاجران در تیررس تروریستان و بازتولید سلطه طالبان در تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید ترور جنرال سریع ، سرآغاز یک توطئه مضاعف،…

شماره ۳/۴ محبت 

شماره ۳/۴ م سال ۲۸م محبت از چاپ برآمدږ پیشکش…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۸)

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش اعتصاب مارکس و انگلس حداکثر توجه خود…

مائوئیسم در افغانستان: از نظریه‌پردازی تا عمل‌گرایی بدون استراتژی

این مقاله به بررسی تاریخی و تحلیلی جنبش مائوئیستی در…

                        به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

فدرال خواهی و هویت خواهی

در کنار فدرال خواهی درین تازگی ها پسوند دیگری بنام…

 ضرورت و اهمیت ادغام سیاسی در افغانستان

رویکردی تحلیلی به مشارکت سیاسی و تعامل مدنی نور محمد غفوری عصاره دقیق…

افغانستان معاصر و بازتعریف هویت ملی پس از فروپاشی دولت

 نویسنده: مهرالدین مشید     افغانستان معاصر یگانه کشوری در جهان است که…

یار در پیری

نوشته نذیر ظفر12/30/25سفیدی  يى که  به زلفان  یار  میبینمشکوفه  هاى…

«
»

هنر مُخرب جنگ !

جان بولتون به جای هربرت مک‌مستر رئیس شورای امنیت ملی آمریکا شد . جان بولتون تابستان پارسال در گردهم‌آیی گروه‌هایی از مخالفان جمهوری اسلامی، با محوریت سازمان مجاهدین خلق گفت: “تا قبل از سال ۲۰۱۹، ما که این‌جا هستیم، در تهران جشن خواهیم گرفت.”
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان حکومت اسلامی ایران در کانال تلگرام خود نوشت : “خبر کوتاه است اما معنا دار. جان بولتن حامی آمریکایی منافقین عالی ترین پست سیاسی را در دولت تمامیت خواه ترامپ بدست آورد”.

شلوغی و ترافیک مدیا و شروع جنگ….مرا یاد کره شمالی انداخت . تا 2 هفته قبل از اعلام توافق کره شمالی و آمریکا برای مذاکره ، جنگ اتمی کره در مدیا شروع هم شده بود…


انتخاب افرادی مثل جان بولتون درکاخ سفید به نظر من از علائم جنگ نیست ، به علائم پیشگیری از جنگ مربوط است ، حکومت اسلامی با این علائم هشداری تحت فشار قرار میگیرد که کار به جنگ نکشد تحریمهای تازه اروپا هم مثل نان اضافه اش است. جنتی صاحب یا سهامدار نصف حکومت اسلامی ایران قبل از نوروز به صراحت گفت نگران سال آینده است….آمریکا اگر جنگ و سرنگونی حکومت اسلامی گزینه جدی برایش بود ، 150 میلیارد دلار را در تابلوی برجام به حلق حکومت نمیریخت تا جلوی فروپاشی سیستم را در درون خودش بگیرد .

جنگ برای غرب هم عملی است و هم وقتی پای منافعش باشد حتما انجام میدهد ، ولی تا به حال اصلاح حکومت اسلامی ایران نفع بیشتری برایش دارد . قدمهای متفاوتی در سطح جهانی و منطقه ای و داخلی باید برداشته شود تا استحاله حکومت اسلامی ایران عملی شود . اصلاحات تند عربستان یکی از قدمهای منطقه ای مربوطه است که حاکمان تهران مجبورند از روی آن رونویسی کنند . انواع روشها و رویکرد متناقض غرب در زمین سیاست ( مذاکره یا جنگ ) ربطی به دلسوزی برای مردم ندارد آنها فقط دلسوز منافع خودشان هستند .


هورا کشیدن عده ای برای جنگ یا بیانیه علیه جنگ هر دو از نظر سیاسی یک وزن دارد . به اندازه هیچ ! آنها درک درستی از شروع و علائم یک جنگ واقعی ندارند . تجربه جنگ اول خیلج با حضور میلیونی مخالفان جنگ ، یادشان رفته که جنگ با همه مخالفتها اتفاق افتاد .  حکومت اسلامی نه توان جنگ دارد و نه تمایل…در صورت وقوع جنگ سپاه پاسداران باید بار اصلی جنگ را به دوش بکشد که فعلا بار اقتصاد و رفاه و تجملات و بخور بخور روی دوشش است، تمام زورش را زده و میزند که این شرایط فعلی مفت خوری و چپو کردن را به تاخیر بیاندازد .

درعراق و لیبی غرب مستقیم وارد شد ، چون از بافت فرهنگی جامعه درکی نسبی داشتند که مردم تحت هیچ شرایطی وارد نمیشوند و کنترل اوضاع از دستشان خارج نمیشود . در ایران مشکل اصلی حکومت اسلامی عنصر داخلی و مردم گرسنه هستند با اولین جرقه جنگ مردم هم وارد میشوند که این برای حاکمان مسلمان تهران خطرناکتر ازبمب های ناتو است و البته حضور مردم خوشایند غرب هم نیست .

دل کندن از شرایط فعلی برای حاکمان اسلامی در ایران آسان نیست اما باید است …. مثل کودکی که باید با پستانک خداحافظی کند. به نظر من جنگها در مجموع و در هر شرایطی زشت و احمقانه ترین رویکرد تاریخ انسان است . جنگ خوب و بد و مقدس معنی ندارد . با این همه و چنانچه به دلایل مشخصی در تابلوی جنگ قرار بگیریم ، حاکمان مسلمان در تهران مسئولییت اول جنگ را تاریخا به دوش باید بکشند . مثل جنگ ایران و عراق که مقصر ردیف اول حکومت اسلامی ایران بود . خودشان تازه رسیده بودند و هنوز ریپ میزدند که به فکر صدور آن قلاب اسلامی خودشان به عراق بودند . صدام خیلی احمق بود که با جنگ واکنش دفاعی نشان داد ولی واکنشش کاملا طبیعی بود .


جنگ هنر نیست ، جنگ فقط روشی زشت و احمقانه و متفاوت است در سیاست….در طرف مقابل استمرار همین شرایط برزخی حاکم بر ایران هم مطلوب نیست . حضور افراد در کاخ سفید تفاوتشان در پیش بردن خطوط استراتژیک کیفی نیست . آنها در استراتژی خاورمیانه بزرگ بعد دوران جنگ سرد ، حکومت اسلامی را با استحاله بند نافش را بستند . با این همه اگر همین بند ناف ، در جهت منافعشان درست عمل نکند دستشان خالی نیست و توان چرخش دارند ، این نکته ای است که اتاق فکر ولایت فقیه قطعا از آن غافل نیست.


اسماعیل هوشیار
24.03.2018