آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

هدیه تلخ غرب به پیروزی انتخاباتی پوتین

فقط پنج روز پس از اعلام پیروزی ولادیمیر پوتین در انتخابات 27 اسفند ماه ریاست جمهوری روسیه با بیش از 76 درصد آرا لازم بود تا بسته هدیه آمریکا و غرب برای وی و این کشور باز شود که می تواند آغازی برای سقوط هر چه بیشتر روابط دو، چندجانبه و منطقه ای طرفین باشد.

 اخراج 60 دیپلمات روسی از آمریکا و شمار دیگری از کارمندان سیاسی روسیه از کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا سطح سفیر اقدامی در واکنش به ادعای دخالت مسکو در مسمومیت سرگئی اسکریپال 66 ساله جاسوس روسی در انگلیس صورت گرفت.ادعایی که به شدت از سوی روسیه رد شد .
اسکریپال در سال 2010 میلادی در یک تبادل جاسوسی میان آمریکا و روسیه به انگلیس پناهنده شد.اسکریپال روز یکشنبه گذشته به همراه یک زن 33 ساله در نزدیکی مرکز خرید شهر سالزبری واقع در جنوب انگلیس به دلیل تماس با «ماده‌ای ناشناخته» بی‌هوش و به بیمارستان این شهر منتقل شد.

** پرونده اول دور چهارم ریاست جمهوری پوتین: اقدام متقابل علیه غرب
اکنون که روسیه به پیشواز پانزدهمین سال ریاست جمهوری پوتین با رای بالا می رود،از زمان تشکیل این کشور درسال 1991پس ازفروپاشی شوروی باتندترین واکنش آمریکا مواجه شده است که 60 دیپلمات روس را اخراج کرد و کنسولگری روسیه در سیاتل را نیز بست، در حالیکه باراک اوباما سلف دونالد ترامپ مشهور به بنیانگذار تندترین اقدام های ضدروسی در آخرین روزهای مسئولیت ریاست جمهوری فقط 30 دیپلمات روسیه را اخراج کرد.
با افزوده شدن این اختلاف جدید به کهکشان واگرایی های روسیه با آمریکا و اتحادیه اروپا، اکنون می توان بیش از گذشته این نکته را با قطعیت تاکید کرد که روزهای بسیار سخت و منجمد کننده ای در عرصه دیپلماسی بین طرفین وجود دارد همانگونه که پوتین پیشتر اقدام های واشنگتن در عرصه بین المللی از جمله اشغال عراق و به ویژه اقدام های ضدروسی را «گستاخی» و «احمقانه» توصیف کرده بود.
رییس جمهوری روسیه سال پار با انتقاد جدی از نقض مقررات بین المللی توسط آمریکا از جمله اشغال عراق، کشتار مردم این کشور و بحران آفرینی جنگی در شبه جزیره کره، شیوه انجام اقدام های ضدروسی واشنگتن را نیز «گستاخی» خواند.
وی بااشاره به اقدام های مختلف آمریکا ازجمله دستور اوباما در تعطیلی سرکنسولگری روسیه در سانفرانسیسکو و دو مرکز کنسولی در واشنگتن ونیویورک، گفت: تصمیم برای کاهش مراکز دیپلماتیک حق آمریکا است، اما مساله این است که با گستاخی اقدام می کنند.
پوتین همچنین در باره اظهارات ضدروسی برخی مقام های آمریکا اظهار کرد: احمقانه است که روسیه را هم ردیف کره شمالی قرار می دهند و سپس باز هم از مسکو می خواهند در تحریم ها علیه پیونگ یانگ مشارکت کند.

** پوتین در برابر واقعیت ترامپ:
اکنون افزون بر اتحاد ضدروسی شکل گرفته بین کاخ سفید و کنگره علیه روسیه، اتحادیه اروپا که همیشه تلاش کرده در برابر مسکو روالی نرم تر از واشنگتن پیش بگیرد، از رویکردهای تندتر ضدروسی پیروی می کند که تصمیم دیروز اتحادیه اروپا مبنی بر اخراج جمعی دیپلمات های روسی از کشورهای عضو از جمله این اقدام ها به شمار می رود و همچنین تهدید به تحریم های بیشتر اقتصادی و فناوری علیه روسیه نشان می دهد، کاخ کرملین واقعیت های جدیدتری را تجربه خواهد کرد.
از سوی دیگر، هرچند روسیه همواره از اقدام های متقابل و واکنش های همسنگ در برابر غرب سخن گفته و موضع گرفته است، ولی این مساله که توان رویارویی با پیوستگی گسترده ضدروسی آمریکا و اتحادیه اروپا را در ابعاد مختلف اقتصادی، نظامی و اخراج دیپلمات ها دارد، نیازمند یک دوراندیشی ویژه است که به عنوان یکی از ویژگی های دیپلماسی پوتین و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه شناخته می شود.
اکنون روسیه باید خود را برای پاسخ به اقدام های ضدروسی بیشتر و در حال افزایش آماده کند که از اوایل سال 2014 در چارچوب پرونده اوکراین آغاز شده و همچنان ادامه دارد و روزگار دیپلماسی مسکو باید با این شرایط انطباق یابد.
از سوی دیگر با گذشت بیش از یک سال از حضور ترامپ در کاخ سفید، همگرایی های ضدروسی دولت وی با کنگره بیش از گذشته خودنمایی می کند و مقام های روسیه هم این واقعیت را پذیرفته اند که روابط حداقل تا آینده تقریبا دور رو به بهبودی نخواهد رفت.
اکنون با توجه به این روند باید گفت که دولت ترامپ و اتحادیه اروپا دشمنی با روسیه را جایگرین وعده های دوستی کرده اند و پیامدهای آن نیز همچنان در هر دو سو ادامه خواهد یافت.

** چند نمونه از اختلاف های گسترده روسیه با غرب:
– وقایع اوکراین: اواخر سال 2013 و اوایل سال 2014 – فرار ویکتور یانوکوویچ رییس جمهوری منتخب اوکراین به روسیه با فشارهای روزافزون اتحادیه اروپا و آمریکا و حضور مستقیم مقام های غربی در جمع معترضین
– جدا شدن شبه جزیره کریمه در کناره دریای سیاه از این کشور و انضمام به روسیه پس از یک همه پرسی
– موج تحریم های ضدروسی توسط آمریکا و اتحادیه اروپا و کنار ماندن روسیه از جمع هشت کشور صنعتی
– تعطیلی تقریبا کامل شورای هماهنگی روسیه و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)
– افزایش حضور نظامی آمریکا و ناتو در شرق اروپا مانند لهستان و رومانی، مولداوی، لیتوانی و حتی هم مرز روسیه از جمله لتونی و استونی (700 کیلومتری مسکو)
– مهر تایید ترامپ بر قانون وضع تحریم های بیشتر علیه روسیه
– استقرار سامانه موشکی آمریکا در شرق اروپا نزدیک روسیه از جمله لهستان که امکان تغییر جنگی از تدافعی به تهاجمی را دارد
– اختلاف های گسترده مسکو و غرب در باره سوریه

** بمب های ساعتی دیپلماتیک:
اکنون می توان گفته های لاوروف وزیر خارجه روسیه را با دقت بیشتری مرور کرد و دریافت که زمینه های رفع این اختلاف های بزرگ تقریبا اندک است.
لاوروف چندی پیش  ظهار کرده بود: در روابط مسکو و واشنگتن مسائل و مشکلات بسیار زیادی از دوره حکومت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا به جای مانده که در واقع شبیه بمب ساعتی است و اندک اندک عمل می کند.
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: می دانیم کار برای سیاستمدارانی در واشنگتن که می خواهند با وجود شرایط روس ستیزی جنون آمیز در حال رشد، فعالیت کنند چه اندازه دشوار شده و این شرایط برای افراد خردمند، پیچیده و مشکل است.