تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

«
»

هدف بازیهای پنهانی چه میباشد؟

(فرهاد)

گر نهد معمار سنگ را در تهداب کج

تا ثریا میرود دیوار کج

لیل 1396/11/28 از کابل خبری به نشررسید در آن گفته شده، اطلاع که به ما رسیده لوی درستیز های کشور های پاکستان، تاجکستان، ازبکستان، قرغیزستان وغیره که به فراخوانی ایالات متحده امریکا در افغانستان دعوت شده بودند.

قبل از آمدن به ارگ ریاست جمهوری بدون حضور دولت افغانستان در گوشه میدان نظامی شهر کابل جلسه دایر تصامیم لازم اتخاذ بعد از آن به ارگ رفته با حضور داشت مقامات دولتی جلسه تشریفاتی را دایر نمودند.

در حالیکه برگزار کننده گان جلسه متذکره نتایج آنرا در همکاری در مبارزه با هراس افگنی مثبت خوانده تا هنوز مردم ما از نتایج جلسه پنهانی آگاهی نداشته که هدف آن چه بود و چرا در آن جلسه مقامات دولتی حضور نداشتند؟

عبدالجبار قهرمان عضو ولسی جرگه میگوید من بارها گفته ام که صلاحیت جنگ بدست افغانها و بمنافع افغانها نبوده صرف افغانها در دو طرف جنگ قربانی آن میشوند.

آقای ترامپ رئیس جمهور امریکا در دیدار با نماینده های شورای امنیت سازمان ملل متحد داشت گفت: امریکا برای ماموریتی که به افغانستان آمده آنرا به پایان خواهند رساند در اشاره به طالبان و وضعیت افغانستان گفت فکر نمی کنم که ایالات متحده در حال حاضر برای انجام گفتگو آماده باشد این پروسه به زمانی خیلی زیاد نیاز دارد.

حامد کرزی رئیس جمهور پیشین در هفته اخیر در مصاحبه با روزنامه امریکا داشت گفته است امریکا و پاکستان زیر بهانه یک گروه طالبان نمیخواهد جنگ در افغانستان خاتمه پیدا کند میافزاید چندین پایگاه نظامی نه بخاطر سرکوب هراس افگنان بلکه بخاطر انجام پلانهای بر ضد کشور های منطقه از جمله چین، فدراتیف روسیه، ایران و غیره ایجاد کرده اند وی میگوید امریکایی ها بخاطری در تدویر لویه جرگه مخالفت مینمایند ترس دارند که در آن بخاطر بستن پایگاه های نظامی شان تصامیم اتخاذ نگردد.

نماینده ناتو میگوید که جنگ در افغانستان راه حل نظامی ندارد!

بیش از نود و نو فیصد مردم افغانستان مخالف بمبارد های هوایی که سبب کشتار مردم بی گناه از جمله زنان و کودکان گردیده و میگردد میباشند به نسبت ویرانی خانه میلیونها تن از خانه هایشان به سایر نقاط کوچ نموده در این هوای سرد زمستان بدون لباس و غذا دوا شب و روز خود را سپری مینمایند.

یک عضو شورای ولایتی ولایت کنر میگوید: در حال حاضر بیش از یک هزار و پنجصد داعش در چهار ولسوالی ولایت کنر موجود بوده مصروف سرباز گیری میباشند

حاجی عبدالظاهر قدیر معاون ولسی جرگه در صحبتی که مردم ننگرهار داشت میگوید فعالیت داعش مثل سابق به شکل وسیع آن ادامه داشته حکومت ریاکارانه از سرکوبی داعش بخاطر فریب مردم حرف میزند میافزاید عده از سران دولت غیر مستقیم در افزایش داعش سهم داشته و مقامات نمیتوانند آنها را کنترول نمایند.

مسؤولین بلند پایه دولتی شهر کابل را بجای بازسازی سنگر سازی نموده فضای شهر به یک شهر ترس و وحشت ناک مبدل از همین لحاظ بخاطر رسیدن از یک طرف به طرف دیگر شهر ساعت ها وقت شان سپری میشود. سرقت های مسلحانه، آدم ربایی و سایر جنایات ادامه داشته فقر، بیکاری، بیماری،  فرار مغزها، سرمایه روبه افزایش روزانه بیش از سه هزار تن غرض اخذ پاسپورت بریاست پاسپورت مراجعه مینمایند.

کشمکش های قدرت طلبی بین سران دولت و عده از ولایات سخت مردم ما را نگران ساخته سخنگوی ریاست جهموری از ثبت نام نمودن عده از مقامات بلند دولتی به خاطر اخذ تذکره الکترونیکی خبر میدهد.

در مقابل رئیس اجرائیه این کار را مطابق اراده مردم ندانسته و خواهان تجدید نظر در این رابطه شده است.

مردم ما با سپری شدن چندین هفته از حادثات خونین شهر کابل  هنوز هم نتوانسته اند توته های گوشت و آثار از فرزندان، شوهران، پدران، دوستان، عزیزان خویش را از زیر توده های خاکستر و شعله های دود پیدا نمایند اشک مادران، خانم ها، فرزندان و عزیزان بخاطر گم شده گان شان جاری است هر لحظه انتظار آمدن آنها را میکشند.

و زخمی ها بصورت اساسی تداوی نشده اند.

عطا محمد نور هشدار میدهد در صورت برآورده نشدن خواست هایش با یک کاروان بزرگ بطرف کابل حرکت در پانزده ولایات اعتراضات مسالمت آمیز بر ضد دولت آغاز خواهد شد.

آقای ارغندیوال رئیس حزب اسلامی در صحبت که داشت میگوید که سران امریکا بخاطر رسیدن اهداف شان خواهان تامین صلح و ثبات واقعی در کشور ما نمیباشند.

اکثر کارشناسان و مردم ما را عقیده برآنست جنگ بر ضد تروریزم، مواد مخدر، احیا و بازسازی واقعی حکومت داری خوب دفاع از حقوق زن و بشر نبوده و نمیباشد.

بلکه بخاطر رسیدن کشور های توسعه طلب غرض دستیابی به ثروتهای مادی، معنوی کشور های آسیای میانه و هزاران معادن دست نخورده افغانستان میباشد.

بباور آگاهان یکی از بزرگترین عوامل که سبب دشواریهای فوق طی دهه چهاردهه از جمله هفده سال گذشته صورت گرفته انجام بازیهای خونین، خصمانه و پنهانی کشور های توسعه طلب بر ضد کشور و مردم ما بوده می باشد.

وقت آن رسیده که بخاطر بیرون رفت از وضع موجود و جلوگیری از بازیهای فوق تمام نیروهای سالم اندیش صدای اعتراضات خویش را از طریق وسایل اطلاعات جمعی جامعه مدنی و مبارزات مسالمت آمیز بلند نمایند در غیر آن کشور و مردم ما از این بیشتر قربانی بازیگران خواهد شد.