مثلث جنایت !
رومینا اشرافی، دختر سیزده ساله تالشی، هنگامی که خواب بود به جرم رابطه داشتن با مردی غریبه با ضربات داس پدرش به قتل رسید…دختر چند بار به قاضی گفته بوده ، من را تحویل پدرم ندهید مرا میکشد …
قاضی مسلمان ولی مطابق شرع اسلام عمل میکند و میگوید پدر مالک است و دحتر را تحویل پدر میدهد … پدر هم مطابق شرع اسلامی دختر را مثل گوسفند با داس سر میبرد … بعد برایش مراسم ترحیم میگیرند !!
تیترهای جنایی و جنایتکار درهمه جا هست ، ولی قتلهای ناموسی را فقط جوامع مذهبی دارند قتلهای ناموسی ، غیرت ، شرف ، آبرو … و مواردی از همین قبیل که در بافت جامعه دینی ایران بد نشسته است . قتلهای ناموسی فراتر از یک جنایت معمولی است جنایاتی بافته شده در فرهنگ و خون جامعه !
قبلش و در پشت صحنه چه پارامترهایی شرایط عملی چنین قدمهای را فراهم میکنند ؟
ابتدا یک قانون اساسی دینی باید باشد تا جنایت را قانونی کند…
دوم یک دین مبین اسلامی هست که جنایت قانون دینی را توجیه میکند …
و سوم جامعه بیمارمسلمان که جنایت را به خاطر رضایت خدا یا حفظ غیرت و آبرو خلق میکند …
در حالتی که یکی از 3 ضلع بالا نباشد اساسا جنایتی به نام قتل های ناموسی نمیتواند رخ بدهد … در حالتی که قتلهای ناموسی میدانی برای مانور نداشته باشند روند وقایع متفاوت است .
قتل عمد اگر شاکی خصوصی نداشته باشد ، در قوانین عرفی و جرم عمومی حدود 10 الی 15 سال حبس بدون عفو شاملش است . این حالت فرضی مربوط به جغرافیایی است که قانون توحش اعدام ندارند .
قاتل فرضی در حالت عصبانییت هر تصمیمی بگیرد مستمر تا انجام مرحله جنایت این قانون جلوی چشمش است به همین دلیل بالای 90 درصد و به خاطر همان قانون حکومتی ، و نقش حکومت ، جنایت انجام نمیشود و یا قاتل بعد جنایت خودکشی میکند …
اما در حکومت اسلامی ایران قاتل خیالش راحت است که قانون با اوست. و حتی تلویحا تشویق هم میشود چون اسلام زن را نصف مرد حساب میکند دختر بچه و زیرسن هم باشد ، اصلا دیده نمیشود و قوانین مجازات اسلامی جایزه هم میدهد تا آبروی روانی مسلمانان حفظ شود و غیرت به باد نرود…
بعد از سلاخی دینی هم عادت دارند میروند مراسم روضه خوانی و مسجد و برای سر بریده امام حسین گریه میکنن و هی دعا میکنن خدایا ما را از راست بکن …
حتی حاضر نیست فکر کنه چرا به جای اینکه اوضاع بهتر شود بعد از هر قتل و دعا و نماز و مسجد … وضعش بدتر میشود ؟
در میانه آین مثلث شوم جنایت ساز ، ضلع مربوط به حکومت مهمتر است درمسئولیتی که برای فرهنگ سازی دارد . جامعه و عمق و وسعت فکرش ضلع اصلی است… درجامعه ای که حکومت مسئولییت انسانی داشته باشد ، حتما روش یاددادن فرهنگ را پیدا میکند. وجایی که حاکمان خودشان نیاز به فرهنگ سازی انسانی داشته باشند ، آنجا عمق فاجعه نیست خود فاجعه است.
درجامعه ای که طناب دار و اعدام در ملاء عام ، قصاص ، قانونی و وظیفه و فرهنگ و تبلیغ میشود ، پدر هم انجام جنایت را ازهمان منابع یاد میگیرد ! پدری که مرتکب جنایت شد در همان فرهنگ بزرگ شده است همان فرهنگی دینی مزخرفی که 40 سال است به هر شکلی به جامعه ایران تزریق میشود .
28.05.2020
اسماعیل هوشیار