آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

«
»

مادر همه بحران‌های اقتصادی

نویسنده: موسسه ران پل برای صلح و رفاه، ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : گلوبال ریسرچ، ۱۳ دسامبر ۲۰۲۲ *

دلیل اصلی اینکه فدرال رزرو نمی‌تواند نرخ‌ بهره را تا نزدیک به سطح بازار آزاد افزایش دهد، تأثیری است که این امر بر توانایی دولت فدرال برای مدیریت بدهی‌هایش می‌گذارد. بر اساس گزارش دفتر بودجه کنگره (CBO)، در حال حاضر نرخ بهره بدهی ملی در مسیری قرار دارد که تا سال ۲۰۵۲، ۴۰ درصد از بودجه فدرال را مصرف می‌کند و تا سال ۲۰۲۹ از هزینه‌های دفاعی پیشی می‌گیرد. یک افزایش کوچک نرخ بهره می‌تواند میلیاردها دلار به پرداخت‌های بهره سالانه بدهی فدرال اضافه کند و میزان بودجه فدرال را که صرفاً به خدمات بدهی اختصاص داده می‌شود، افزایش دهد.
 

نوریل روبینی Nouriel Roubini، مشاور سابق صندوق بین‌المللی پول و عضو شورای مشاوران اقتصادی پرزیدنت کلینتون، یکی از معدود اقتصاددانان «جریان اصلی» بود که فروپاشی حباب مسکن را پیش‌بینی کرد. اکنون روبینی هشدار می‌دهد که بدهی‌های سرسام‌آور افراد، شرکت‌ها و دولت به‌زودی به «مادر همه بحران‌های اقتصادی» منجر خواهد شد.

روبینی به‌درستی ایجاد یک اقتصاد مبتنی بر بدهی را ناشی از نرخ بهره نزدیک به صفر یا صفر و سیاست‌های تسهیل کمّی می‌داند که توسط فدرال رزرو و سایر بانک‌های مرکزی دنبال می‌شود. نتیجه اجتناب‌ناپذیر نرخ بهره صفر و سیاست‌های تسهیل کمّی، تورم قیمت‌هاست که مردم آمریکا را ویران می‌کند.

فدرال رزرو در تلاش است تا با یک سری افزایش نرخ بهره، تورم قیمت را از بین ببرد. این افزایش نرخ بهره، تاکنون نتوانسته است به میزان قابل توجهی نرخ تورم قیمت‌ها را کاهش دهد. این به این دلیل است که نرخ بهره در پایین‌ترین حد تاریخی باقی می‌ماند. با این حال، افزایش نرخ اثرات منفی اقتصادی داشته است، از‌جمله کاهش تقاضا برای خانه‌های نوساز. افزایش نرخ بهره باعث شده است بسیاری از آمریکایی‌های طبقه متوسط ​​و کارگر نتوانند اقساط ماهانه وام مسکن حتی برای یک خانه نسبتاً ارزان‌قیمت را پرداخت کنند.

دلیل اصلی اینکه فدرال رزرو نمی‌تواند نرخ‌ بهره را تا نزدیک به سطح بازار آزاد افزایش دهد، تأثیری است که این امر بر توانایی دولت فدرال برای مدیریت بدهی‌هایش می‌گذارد. بر اساس گزارش دفتر بودجه کنگره (CBO)، در حال حاضر نرخ بهره بدهی ملی در مسیری قرار دارد که تا سال ۲۰۵۲، ۴۰ درصد از بودجه فدرال را مصرف می‌کند و تا سال ۲۰۲۹ از هزینه‌های دفاعی پیشی می‌گیرد. یک افزایش کوچک نرخ بهره می‌تواند میلیاردها دلار به پرداخت‌های بهره سالانه بدهی فدرال اضافه کند و میزان بودجه فدرال را که صرفاً به خدمات بدهی اختصاص داده می‌شود، افزایش دهد.

تصویر مالی دولت فدرال با این واقعیت بدتر می‌شود که صندوق امانی مدیکر (بیمه پزشکی) تا سال ۲۰۲۸ با کسری روبرو است، و این در حالی است که «صندوق امانی» تأمین اجتماعی نیز تا سال ۲۰۳۵ با کسری مواجه خواهد شد. عدم تمایل اکثر نمایندگان کنگره به کاهش هزینه‌های رفاهی یا جنگی، فدرال رزرو را در تنگنا قرار می‌دهد. اگر نرخ‌ها را به سطوح مورد نیاز برای مبارزه واقعی با تورم قیمت افزایش دهد، افزایش پرداخت‌های بهره مشکلاتی را بر افراد و کسب‌وکارها تحمیل می‌کند و همچنین پرداخت‌های بهره فدرال را تا سطوح ناپایدار افزایش می‌دهد. این باعث یک بحران اقتصادی بزرگ از‌جمله عدم پرداخت بدهی دولت می‌شود که باعث رد وضعیت ارز ذخیره جهانی دلار خواهد شد. همچنین اگر فدرال رزرو به کاهش کسری بودجه از طریق پولی کردن بدهی ادامه دهد، نتیجه به یک بحران اقتصادی ناشی از سقوط ارزش دلار و انکار وضعیت ذخیره جهانی دلار می‌انجامد.

این بحران منجر به ناآرامی‌ها و خشونت اجتماعی و همچنین افزایش محبوبیت جنبش‌های استبدادی در چپ و راست خواهد شد. منجر به سرکوب آزادی‌های مدنی توسط دولت و افزایش کنترل دولت بر اقتصاد می‌گردد. تنها نقطه روشن این است که این بحران علاقه به ایده‌های آزادی را نیز افزایش می‌دهد و حتی می‌تواند به بازگشت به حکومت محدود و قانون اساسی، بازارهای آزاد، آزادی فردی و سیاست خارجی و تجارت صلح‌آمیز با همه کمک کند. ما که حقیقت را می‌دانیم دو وظیفه داریم. اول این است که برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که خانواده‌های ما می‌توانند از آشفتگی‌های پیشِ رو جان سالم به‌در ببرند. دوم این است که تمام تلاش‌مان را بکنیم تا هرچه بیشتر مردم را با ایده‌های آزادی آشنا کنیم.

https://www.globalresearch.ca/mother-all-economic-crises/۵۸۰۲۱۷۶