افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت دوم: از هویت تا قدرت؛ چگونه یک سازمان خود…

نیهلیسم؛ محصول شکست سیاسی یا فردی؟

Nihilism. آرام بختیاری نیهلیسم یعنی پوچی، انفعال، زوال، بطالت، و فاقد هدف.  نیهلیسم…

گزیده‌ی اشعار شرمین ولی

اشعار کتاب اندوه ارغوانی یک سیب گزیده‌ی اشعار شرمین ولی مترجم: زانا کوردستانی (۱) پاییز…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت اول: مسئله فقط امیر نیست وقتی درباره طالبان صحبت می‌کنیم،…

بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

دل دادن و دل بردن!

امین الله مفکر  امینی                2026-25-09 دلـــــدادن ودل بردن ودل بستن نباشد…

ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

«
»

“لوهانسک” و “دونتسک” دو جمهوری مستقل از اوکراین هستند

رئیس‌جمهور روسیه با تاکید بر اینکه اوکراین استقلال و ثبات خود را از دست داده است، گفت: “لوهانسک” و “دونتسک” دو جمهوری مستقل از اوکراین هستند.

ولادیمیر پوتین، در نطق تلویزیونی خود خطاب به ملت روسیه اظهار کرد: اوکراین استقلال و ثبات خود را از دست داده است.

رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه اوکراین به محلی برای فرصت طلبانی تبدیل شده است که میدان را به سمت کودتا هدایت می‌کنند، افزود: در واقع پوتین به کشوری غیر مستقل تبدیل شده که تحت کنترل ایالات متحده استو.

وی ادامه داد: رهبران اوکراین نتوانستند یک کشور باثبات ایجاد کنند که این منجر به وابستگی آن‌ها به کشور‌های خارجی مانند ایالات متحده شده است و آمریکا میلیون‌ها دلار در اوکراین خرج انقلاب‌های رنگی کرده است و حال نئونازی‌ها سرنوشت ملت اوکراین را در دست گرفته‌اند!

رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرد: بنابراین این کشور تحت استعمار آمریکا و غرب است.

پوتین افزود: اوکراین همیشه از همکاری روسیه بهره برده و به هیچ تعهدی از سوی خود عمل نکرده است.

وی با بیان اینکه، کی‌یف گاز روسیه را می‌دزدید و از کارت انرژی برای باج‌گیری روسیه استفاده می‌کرد، گفت: رادیکال‌ها در اوکراین سعی کردند همه کسانی را که بر سر راه آن‌ها قرار می‌گرفتند، از بین ببرند، همانطور که در “اودسا” اتفاق افتاد.

پوتین افزود: در صورتی که اوکراین موفق به تولید سلاح‌های کشتار جمعی شود، تأثیر زیادی بر کل اروپا خواهد داشت.

وی با بیان اینکه پیوستن اوکراین به ناتو تهدیدی برای روسیه است گفت: ناتو تمایل خود به الحاق اوکراین را پنهان نمی‌کند و دستیابی به سلاح اتمی (توسط اوکراین) تهدیدی دیگر علیه کشور ما است.

رئیس جمهور روسیه ادامه داد: اظهارات اوکراین در مورد تسلیحات هسته‌ای صحبت‌های توخالی نیست و ما نمی‌توانیم به آن پاسخ ندهیم.

وی همچنین ضمن هشدار درباره استقرار سامانه‌های موشکی آمریکا در اوکراین گفت: این سامانه‌ها می‌توانند مناطق مختلف روسیه را هدف قرار دهند و از سوی دیگر پهپاد‌های آمریکایی که بر فراز اوکراین به پرواز در می‌آیند همواره از روسیه جاسوسی می‌کنند.

پوتین گفت: روسیه، “لوهانسک” و “دونتسک” را به عنوان جمهوری‌های مستقل از اوکراین به رسمیت می‌شناسد.

روسیه با جمهوری‌های مردمی دونتسک و لوگانسک قراردادهای همکاری امضا کرد

روسیه با جمهوری‌های مردمی دونتسک و لوگانسک قراردادهای همکاری امضا کرد

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با سران جمهوری‌های مردمی دونتسک و لوگانسک قراردادهای دوستی و همکاری امضا کرد.

به گزارش دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، امضای قراردادهای دوستی و همکاری بین روسیه و جمهوری های مردمی دونتسک و لوگانسک، دوشنبه شب و پس از به رسمیت شناختن استقلال این دو منطقه واقع در منطقه مناقشه دونباس از سوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه صورت گرفت. 

پوتین پس از اینکه دستورهای جداگانه برای به رسمیت شناختن استقلال جمهوریهای مردمی دونتسک و لوگانسک امضا کرد، به سالن یکاترینسکی کاخ کرملین آمده و در انجا قرارداد دوستی و همکاری و کمک متقابل با جمهوری مردمی دونتسک امضا کرد.

ازطرف روسیه، ولادیمیر پوتین و از طرف جمهوری مردمی دونتسک، دنیس پوشیلین رئیس این منطقه، این سند را امضا کردند.

رئیس جمهور روسیه، قرارداد دوستی، همکاری و کمک متقابل روسیه با جمهوری مردمی لوگانسک را با لئونید پاسچنیک رئیس این منطقه امضا کرد.

در پایان آیین امضای این قراردادها، پوتین با پوشلین و پاسچنیک درباره وضعیت مناطق دونتسک و لوگانسک گفت و گو کرد.

رئیس جمهور روسیه در سال ۲۰۰۸ پس از به رسمیت شناختن استقلال جمهوری های خودخوانده آبخازیا و اوستیای جنوبی از گرجستان، با سران این مناطق قرارداد دوستی و همکاری امضا کرد و با این مناطق روابط دیپلماتیک برقرار کرده و در ان پایگاه های نظامی برای دفاع دربرابر تهدید خارجی تاسیس کرده و نیروی نظامی مستقر کرد.

هفته گذشته دومای روسیه با ارسال درخواستی از پوتین خواست تا استقلال جدایی طلبان «دون‌باس» از اوکراین را به رسمیت بشناسد.

منطقه دونباس در شرق اوکراین از مناطق دونتسک و لوگانسک و نیز چند منطقه روس نشین دیگر تشکیل شده و این دو استان در سال ۲۰۱۴ پس از تغییر حکومت در اوکراین به طور یکجانبه از کی یف اعلام استقلال کردند.