ترجمه‌ی شعرهایی از استاد "صالح بیچار" (به کُردی: ساڵح بێچار)…

همچون خاشاکی در باد  روزی مرگ، می‌آید و به نزد عزیزانم، می‌بَرَدم  مُبدل…

ترجمه‌ی چند شعر از خانم "#سارا_پشتیوان" توسط #زانا_کوردستانی

هنوز هم از تاریکی می‌ترسم  ولی تو دیگر از ترس‌های من…

 رهبرم

                رفتی به جاودانه ونام تو زنده است در قلبها همیشه مقام…

په کابل کې د علامه عبدالشکور رشاد بابا شلم تلین…

تېره یکشنبه د لیندۍ یا قوس پر ۱۱مه په کابل…

    نیو لیبرالیزم چگونه انسان، انسانیت و ارزش های انسانی و…

سلیمان کبیر نوری امروز، اهرمن نیو لیبرالیزم خونتا یعنی امپریالیزم خون…

طالبان دستخوش بازی های آشکار روسیه و چین و بازی…

نویسنده: مهرالدین مشید سایه ی سنگین دیپلوماسی روسیه و چین و…

اشک سیل آسا 

رفتی و با رفتنت روی غزل بی رنگ شد سکته گی…

بیاد رمان سوسیالیسم تخیلی " چه باید کرد؟ "

Tschernyschweski, N.G, (1828-1889) آرام بختیاری دمکرات های انقلابی پیشا مارکسیستی و جنبش…

          داکتر اسد اله حبیب ، حبیب مردم افغانستان   

      تابش گهرباری ازتا بنده گی های مردم افغانستان در چرخش…

قانون اساسی یا حقوق اساسی 

  تحقیق ونگارش از سخی صمیم  نظریات و افکار این قلم انفرادی…

دبیر و مدیران بخش اجرایی دومین (جشنواره جهانی شعرِ سبزمنش)…

به گزارش سبزمنش به نقل از دبیرخانه‌ی دومین(جشنواره جهانی شعرِ…

شاعر و نویسنده‌ی کُرد

استاد "عمر علی" (به کُردی: عومه‌ر عه‌لی)، شاعر و نویسنده‌ی…

باز مرغ هوسش پر گیرد عمل لغو خود از…

در سالون کنفرانس بن اول که ۲۳ سال قبل فجایع…

پاکستان بهای تروریست پروری خود را می پردازد

نویسنده: مهرالدین مشید تنش ها میان کابل و اسلام آباد و…

اغراق در بیان موقعیت جغرافیایی افغانستان

برخی تحلیلگران قراردادی در شبکه های تلویزیونی در باب موقعیت…

موشک بالستیک قاره‌پیما چیست؟

همانطور که از نام موشک بالستیک قاره‌پیما پیداست، این سلاح‌ها…

مردم افغانستان حکومت قانونی می خواهند؛ نه زندانی به نام…

نویسنده: مهرالدین مشید امارت طالبان با اسلام بیگانه است و با…

اهدای کتب توسط دوکتور فیض الله نهال ایماق به کتابخانه…

 سه صد و شصت  و هشت  جلد کتاب به وزارت…

برتراند راسل،- صلح، سوسیالیسم، روشنگری

Bertrand Russel (1872- 1970) آرم بختیاری کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان.  راسل(1970-1872)،…

برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

«
»

طرح تجزیه عراق از کجا حمایت می شود ؟

تحلیل نشریه یو اس ای تودی از تحولات منطقه:

بایدن نیز موافق بود که نتیجه اوضاع فعلی در عراق و نتیجه جنگ امریکا با این کشور ، در نهایت تجزیه عراق است . از نظر ما برای باقی ماندن عراق به صورت یک کشور متحد و یکپارچه هیچ راهی باقی نمانده بود جز فدرالیزم .

عراق,تجزیه,مجله تایم,محمد صفری


رایان کراکر سفیر سابق آمریکا در عراق در گفت و گو با شبکه سی ان ان بیان کرد :« احتمالا داعش با از بین بردن مرز بین عراق و سوریه در حق آمریکا لطف بزرگی کرده است به همین دلیل به نظرم بهتر است ما هم به دنبال اهداف آنها برویم و هرجا می روند از آنها حمایت کنیم . »
گرچه کاخ سفید این صحبتها را نظر شخصی رایان کراکر دانسته و تاکید دارد که دولت آمریکا به شدت مخالف تجزیه عراق است اما شواهد نشان از برنامه ریزیهای دیگری برای حمایت از این گروه در سوریه و عراق دارد .

جن ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بعد از مطرح شدن این صحبت ،سعی کرد آن را به نوعی کم اهمیت جلوه دهد و بیان کرد کراکر دیگر سفیر آمریکا نیست و از جانب دولت سخن نمی گوید . او تاکید کرد که موضع آمریکا در مورد تجزیه احتمالی عراق همان چیزی است که بارها اعلام شده و ایالات متحده با این مسئله مخالف است .

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همواره سعی کرده که به رسانه ها بقبولاند آمریکا به هیچ وجه به دنبال تجزیه عراق نیست اما نگاهی به سیاستها و صحبتهای سیاستمداران و تحلیلگران آمریکایی نشان می دهد این در پیش گرفته شدن این هدف از سوی آمریکا چندان هم بعید نیست و در صورتیکه این اتفاق بیافتد نقشه های دیرینه آمریکایی برای خاورمیانه اجرایی خواهدشد . به همین دلیل رسانه های آمریکایی طی چند وقت اخیر که از بحران عراق می گذرد رو به بیان تحلیلهایی آورده اند که نشان می دهد تا چند وقت آینده دیگر کشوری یکپارچه متشکل از همه اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی به نام عراق وجود خارجی نخواهد داشت و به جای آن سه کشور کردستان ، عراق شیعه و عراق سنی با نام «حکومت خلافت اسلامی» شکل خواهد گرفت .

نشریه یو اس ای تودی در مطلبی با اشاره به تشکیل نشدن جلسه پارلمان عراق برای تشکیل دادن دولت و مجلس جدید نوشت : یکی از دغدغه های اصلی در روزهای آغازین مجلس مطمئنا این خواهد بود که آیا تجزیه شدن عراق به سه کشور مجزا باعث ایجاد صلح در این کشور نمی شود ؟
این نشریه در گفت و گو با مردم استانهای مختلف عراق در مورد طرح تجزیه از آنها نظر خواهی کرده و به نقل از آنان آورده است در صورتیکه نوری المالکی از قدرت کناره گیری نکند، مطمئنا عراق تجزیه خواهد شد .

این نشریه در ادامه تحلیل خود از اوضاع عراق آورده است : از ماه پیش تاکنون گسیل شدن نیروهای افراط گرای سنی به مناطق شمالی و غربی عراق نقشه این کشور را با تغییراتی رو به رو ساخته است . عراق هم اکنون به سه بخش سنی ، شیعه و کرد تقسیم شده است .
نشریه های آمریکایی که خبرنگارانشان این روزها به وفور در عراق یافت می شوند همه یک خط خبری واحد را دنبال می کنند جنگ دولت عراق با تروریست ها ، نه جنگ علیه تروریست بلکه جنگ شیعیان با سنی ها است .

این رسانه ها در همین راستا به سراغ معترضین به دولت مالکی رفته و با آنها در مورد تجزیه عراق گفت و گو کرده اند . این رسانه ها از جمله یو اس ای تودی مدعی شده اند عراق مدتهای زیادی است که درگیر مسایل قومی و مذهبی است و در حالیکه سالیان سال اقلیت سنی بر این شکور حکومت می کرده ، شیعیان از سال ۲۰۰۶ تاکنون توانسته اند قدرت را به دست بگیرند و همین باعث عصبانیت کشورهای عربی منطقه و همچنین قبایل سنی شده است . در عین حال حمله داعش به عراق بهانه ای به دست کردها داده که به سرعت مناطق نفت خیز را به تصرف خود در آورده واعلام استقلال کنند و مسعود بارزانی به بی بی سی گفته که دیر یا زود این منطقه استقلال خود از عراق را اعلام خواهد کرد .

اما دلیل اصلی این جو سازیها برای تجزیه عراق چیست ؟ روزنامه یو اس ای تودی به صورت غیر مستقیم هدف اصلی را مشخص ساخته است : این تحزیه به نفع اسراییل است . تنها کسی که تاکنون از تجزیه عراق اعلام حمایت کرده بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی است . کردها تاکنون محموله های نفتی زیادی به اسراییل فروخته اند و درگیر بودن مسلمانان به مسایل داخلی خود کمتر توجه آنها را به سمت مرزهای سرزمین اشغالی می برد .

از سال ۲۰۰۶ برنامه تجزیه آغاز شده بود 
«لسلی گلب» تحلیلگر روزنامه واشنگتن پست نیز در گزارشی از پیش بینی های خود از زمان جنگ آمریکا با رژیم صدام حسین گفته و نوشته است : زمانی که جورج بوش اعلام کرد جنگ عراق تمام شده و «ماموریت انجام شده است » من در تحلیل خود بیان کردم که نتیجه این وضعیت چیزی جز تقسیم شدن عراق به سه بخش سنی و شیعه و کرد نیست و این را راه حل سه ایالته برای کشوری دانستم که می خواست بعد از سالها دموکراسی را تجربه کند .

وی بیان کرده است : در آن زمان کسی به این پیشنهاد توجه چندانی نکرد . من این طرح را برای بررسی اعلام نکرده بودم ، این سرنوشت محتوم عراق بعد از جنگ با امریکا بود . به همین دلیل این طرح برای مدتهای زیادی در محافل تحلیلی و اندیشکده های آمریکایی مورد بررسی قرار گرفت . این مسئله از نظر تحلیلران بهترین راه حل برای به ارمغان بردن صلح در عراق بود (!)

تحلیلگر واشنگتن پست در ادامه از صحبت های خود با جو بایدن معاون اوباما خبر داد و نوشت : زمانی که بحث تجزیه عراق را پیگیری می کردم دیداری با جموو بایدن داشته و این سمئله را برای او شرح دادم . ما اعتقاد داشتیم که عراق یکپارچه برای کل منطقه بهتر است و تقسیم و تجزیه شدن کشورهای حوزه خاورمیانه زیاد هم به صلاح نیست ؛ آمریکا ترجیح می دهد همه خاورمیانه یک کشور واحد باشند تا اینکه با دهها کشور مستقل رو به رو باشد .

اما در هر صورت بایدن نیز موافق بود که نتیجه اوضاع فعلی در عراق و نتیجه جنگ امریکا با این کشور ، در نهایت تجزیه عراق است . از نظر ما برای باقی ماندن عراق به صورت یک کشور متحد و یکپارچه هیچ راهی باقی نمانده بود جز فدرالیزم یعنی تشکیل دولتهای کوچک با اختیارات زیاد و تضعیف نقش دولت مرکزی در سیاست گذاری های کلی .

شاید به همین دلیل باشد که این روزها دولت اوباما به دنبال فشار بیشتر بر مالکی برای ایجاد تغییرات مهم در سیستم و ساختار حکومتی عراق است و با وجود اینکه می داند تروریست ها این کشور را به تصرف خود در آورده و هر آن امکان دارد سر از کشورهای اروپایی و بعد آمریکا در بیاورند، باز هم حاضر نیست به دولت مالکی در این زمینه کمکی بکند . تجزیه عراق آنطور که رسانه های آمریکایی نیز به صورت غیر مستقیم و مستقیم بیان کرده اند ، طرحی آمریکایی است که از همان سال ۲۰۰۶ وروی کار آمدن دولت مالکی به شدت پیش بینی شده و دنبال می شده است .