سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

«
»

شکست هراس افگنی به عزم و اراده صادقانه نیاز دارد

فرهاد

لیک اگر صد بار

از هر تار مویم کسی بیاویزد

زشت را زیبا نخواهم گفت

یا بدی را

از برای مصلحت

نیکو نخواهم گفت

فانی

بارک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در سخنرانی اخیرش به امریکائی ها اطمینان داد که داعش شکست خواهد خورد افزود بسیاری از امریکائی ها می پرسند که ما با سرطانی مواجه هستیم که هیچ درمانی ندارد. گفته ها زمانی ابراز میشود به نسبت تیر اندازی یک زن در امریکا چهارده تن کشته و هفده تن زخم برداشتند. مسئولیت آنرا داعش به عهده گرفت.

از جانب دیگر زلمی خلیل زاد سفیر پیشین امریکا در افغانستان با طلوع نیوز گفته است پاکستان همواره از طالبان و شبکه حقانی در سیاست خارجی خود استفاده میکند وگروه های تند رو را در خاک خویش پناه داده. در ادامه میگوید در این شکی نیست که بدون کمک پاکستان و همکاری این کشور با این گروه ها به نحوی که فعالیت میکنند خطر به وجود آور برای افغانستان نمیبود افزود پاکستان مرکز و پایتخت این گروها ست است چه از طالب بگویم چه از حقانی میتوان گفت که پاکستان است.

مردم و اگاهان امور میگویند اگر آقای اوباما به گفته های خویش صادق میباشد پس چرا فشارهای نظامی، اقتصادی، سیاسی، مالی را بالای تمویل، تسلیح پرورش و آموزش دهندگان که زلمی خلیل زاد مرکز آنرا پاکستان معرفی کرده وارد نمی نماید می افزایند در حالیکه سالانه میلیارد ها دالر زیر نام مبارزه با هراس افگنی برای نظامیان توسط ایالات متحده امریکا برای پاکستانی داده میشود به جای آن در مبارزه بر ضد هراس افگنان به مصرف میرسید غرض تقویه قوای مسلح از ناحیه تجهیز نظامیان آن با سلاح های پیشرفته زمینی و هوایی همکاری لازم صورت گیرد با مسدود نمودن ده ها هزار لانه های تروریزم در آن طرف خط دیورند از مداخله ادارات استخباراتی در امور داخلی کشور ما جلوگیری به عمل آید. در آن صورت میتوان از پیشرفت این غده سرطان به مردم امریکا و سایر جهان اطمینان داد.

در غیر از آن به ادامه وضع موجود بشریت همه روزه مثل مردم عزیز و با عزت ما در آتش بازی های دوگانه و ریا کارانه سران کشورهای که در ظاهر امر از مبارزه با تروریزم وعده میدهند و در عمل منحیث افزار خونین برای به دست آوردن اهداف خویش از آنها استفاده مینمایند نمیتوان از سرایت این امراض ساری و کشنده به سایر نقاط جهان از جمله امریکا جلوگیری به عمل آورد.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به تاریخ 16/9/1394 در یک کنفرانس خبری گفت که ما در کنفرانس قلب آسیا که در اسلام آباد برگزار میگردد شرکت خواهیم کرد افزود نشست کشورهای قلب آسیا قرار است به تاریخ 19/9/1394 در اسلام آباد با اشتراک وزیران خارجه چهل و چهار کشور جهان برگزار شود. وی میگوید نشست قلب آسیا نشستی برای افغانستان است ما پیام خود را به گونه واضح مطرح خواهیم کرد و پس از برگشت با شما (مردم) آنرا در میان مگذاریم می افزایند این نشست که با حضور سیزده کشورهای منطقه و مقاماتی دیگر از نقاط جهان برگزار میشود به میان آوردن هماهنگی در کار و پیکار با هراس افگنی میان کشورهای منطقه و با پشتیبانی دیگر و جهان گفته شده.

مردم و اگاهان امور از اینکه در شیر سوخته دوغ را پف کرده میخورند محتاطانه نظریات خویش چنین بیان داشته اند:

نظر به شهادت تاریخ مردم قهرمان و با افتخار افغانستان در هر زمان توانسته بزرگترین قدرت های متجاوز جهانی را با تمام ساز و برگ نظامی که داشتند به زانو در آوردند. اما به نسبت اعتماد بیجا و علاقمندی شخصی و احساساتی با یک عده سران، شاهان مستبد، آلوده فاسد وابسته در زمان اتخاذ تصامیم گیری های زیر نام مذاکره و مصالحه صلح و غیره صورت میگرفت بزرگترین شکست های جبران ناپذیر را متقبل شده از دوباره به قدرت رسانیده امیر دوست محمد خان به واسطه بریتانیا کبیر تا الحال صد ها جنایات نا بخشودنی در این رابطه صورت گرفته است می افزایند.

از ناحیه بازی های شتابزده پاکستانی و حامیان جهانی شان تشویش موجود است که جنایات گذشته را یکبار دیگر تکرار نه نمایند از این لحاظ از سران دولت وحدت ملی و کشورهای که واقعا خواهان صلح و ثبات واقعی در کشور ما میباشند احترامانه تقاضا به عمل میاید. تا یکبار دیگر ده ها میلیون مردم ما را قربانی اهداف شوم هراس افگنان و حامیان خارجی نه نموده تا خود را محکوم و شرمسار تاریخ نه نسازند!

خلاصه اینکه به باور ما بزرگترین علت دشواری های خونین موجود و سوزنده در کشور ما و کشورهای منطقه و جهان عدم صداقت سران کشور ها ادارات استخباراتی کشورهای منطقه و جهان در مبارزه با هراس افگنی مواد مخدر بوده که شورشی خواندن طالبان به واسطه اوباما اثبات ادعای ماست.

پس چه باید کرد که دشواری های موجود را کاهش داد؟ به باور ما وقت آن رسیده که تمام نیروهای سالم اندیش با فشردن دست ها متحد یک پارچه صدای اعتراض خوش را غرض جلوگیری از بازی های فوق دراز نمایند. تا به یاری خداوند (ج) سران کشورها را وادار به مبارزه صادقانه بر ضد هراس افگنی نمایند.