صفای عشق 

رسول پویان  جلوۀ صـورت حـدیـث خـفـتۀ سـیرت کند  عقل ازسودای دل لرزان…

تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

«
»

شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه آمریکا برای پایان جنگ اوکراین را تصویب کرد

شورای امنیت سازمان ملل در این نشست، قطعنامه پیشنهادی آمریکا را تصویب کرد که «خواستار پایان سریع درگیری و برقراری صلح پایدار میان اوکراین و فدراسیون روسیه است.»

در رای گیری در شورای  امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل، ۱۰ کشور به قطعنامه آمریکا رای مثبت و ۵ کشور رای ممتنع دادند اما هیچ کشوری مخالفت نکرد.

برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت که دارای ۱۰ عضو غیر دائم و ۵ عضو دائم (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) است، نیاز به ۹ رای بدون وتوی اعضای دائم است.

قطعنامه آمریکا در حالی تصویب شد که روسیه تلاش اروپا برای اصلاح قطعنامه آمریکا درباره اوکراین را در شورای امنیت وتو کرد. روسیه، خود نیز در اصلاح این قطعنامه ناکام ماند و شورای امنیت، سرانجام آن را با ۱۰ رای موافق و بدون وتو تصویب کرد.

قطعنامه آمریکا در مورد اوکراین که از حمایت روسیه برخوردار بود، در شورای امنیت سازمان ملل در حالی به تصویب رسید که کشورهای اروپایی به شدت با طرح‌های فشار به اوکراین برای تسلیم شدن مخالفت کردند و فرانسه و انگلیس، این بار به جای استفاده از حق وتو (رای مخالف)  رای ممتنع دادند.

در ابتدای نشست شورای امنیت سازمان ملل با عنوان حفظ صلح و امنیت اوکراین، «نیکلاس دی ریویر» سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل در حالیکه امانوئل مکرون رئیس جمهوری این کشور در آمریکا بسر می برد و با دونالد ترامپ رئیس جمهوی آمریکا دیدار و گفتگو کرده است، در سخنانی  خواستار اتحاد شورای امنیت و  حفظ آرامش شد و پیشنهاد به تعویق انداختن نشست شورای امنیت را تا فردا سه شنبه به وقت محلی داد و گفت که ایالات متحده بدون مشورت قبلی، متن پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود  منتشر شده است.

اما «دوروتی شی» معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل درخواست‌ها برای به تعویق انداختن جلسه درباره قطعنامه خود را رد کرد و گفت: “هر روز اهمیت دارد.” او  ادعاها در مورد عدم مشورت را رد کرد و گفت:”وقت رای دادن است.”

سپس «فو کونگ» سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره ای جلسه شورای امنیت در ماه جاری (فوریه) را برعهده دارد، درخواست فرانسه را برای تعویق جلسه  به رای گداشت که فقط ۶ رای موافق کسب کرد. این پیشنهاد ۳ رای مخالف و ۶ رأی ممتنع داشت که به دلیل عدم کسب ۹ رای موافق بدون وتو رد شد.

سفیر چین در سخنانی از “وظیفه خطیر” پایان دادن به جنگ اوکراین سخن گفت و از شورای امنیت خواست تا در مورد اوکراین “گام بردارد” و این “گام اول” را تایید کند.

«باربارا وود وارد» سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز هرگونه “معادله‌سازی” ایالات متحده درباره مسئولیت روسیه و اوکراین را رد  کرد و گفت که پیگیری صلح از سوی شورای امنیت باید اصول منشور سازمان ملل و ارزش‌های آن را رعایت کند.

سفیر فرانسه در سازمان ملل نیز تاکید کرد که صلح پایدار نباید شامل کاپیتولاسیون باشد.

«واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل نیز، قطعنامه ایالات متحده را “عقل سلیم” دانست و ستود که بر تمایل ایالات متحده برای ایفای نقش کلیدی در حل و فصل تاکید می کند. روسیه به دنبال گنجاندن متنی برای حل و فصل در مورد “علل ریشه ای” خشونت بود که تصویب نشد.

سفیر روسیه همچنین تصویری را که در آن درگیری، تنها میان روسیه و اوکراین نشان داده شود  رد کرد و گفت که این درگیری ظاهرا در خدمت منافع کشورهای اروپایی است.

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت که مسکو قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره بحران اوکراین را یک «ابتکار منطقی و گامی در جهت درست» می‌داند و تصریح کرد: اروپا تنها بازیگر عرصه بین‌المللی است که خواهان ادامه درگیری در اوکراین است و با تمام توان با پایان آن مخالف می‌کند.

در نهایت اصلاحیه های اروپا با وتوی روسیه تصویب نشد و اصلاحیه مسکو نیز به تصویب نرسید و قطعنامه آمریکا با ۱۰ رای موافق بدون وتو تصویب شد.

پس از تصویب قطعنامه آمریکا در شورای امنیت، سفیر چین بعنوان رئیس دوره ای شورای امنیت گفت که این شورا باید اقدامات بیشتری را برای امکان‌پذیر ساختن یک توافق انجام دهد. به نظر می رسد که “پنجره ای برای صلح” در حال باز شدن است که ترویج صلح “عقلانی و عملی” را تایید می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۲۵  در سومین سالروز جنگ اوکراین نیز  دو قطعنامه تصویب کرد؛ قطعنامه «پیشبرد صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین» و دیگری قطعنامه «مسیر صلح».

به قطعنامه اول که ضد روسیه است، ۹۳ کشور رای موافق، ۱۸ کشور رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند. این آرا کمتر از قطعنامه های قبلی است که بیش از ۱۴۰ کشور روسیه را محکوم کرده و خواستار لغو الحاق چهار منطقه اوکراینی به این کشور شدند. آمریکا به این قطعنامه رای منفی داد.

مجمع عمومی سازمان ملل همچنین قطعنامه “مسیر صلح” را با اصلاحاتی تصویب کرد که پیش نویس آن توسط آمریکا ارائه شده بود و در این رای گیری، ۹۳ کشور رای موافق، ۸ کشور رای مخالف و ۷۳ کشور نیز رای ممتنع دادند که آمریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد؛ اما اوکراین رای مثبت و روسیه رای منفی دادند.

پیش نویس قطعنامه اولیه روسیه را متجاوز در جنگ نمی خواند یا تمامیت ارضی اوکراین را تایید نمی کرد. با این حال، تعدادی از اصلاحات قبل از رأی گیری برای تقویت ادبیات علیه روسیه و تأیید مجدد تمامیت ارضی اوکراین به تصویب رسید.

قطعنامه اصلاح شده آمریکا سپس توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.