چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

«
»

سرنوشت ترامپ و چالش‌های داخلی و خارجی

مطرح کردن شعار تغییر در سیاست‌های آمریکا توسط دونالد ترامپ بسیاری از نهادها و مراکز تصمیم‌گیری را علیه او برانگیخت و اکنون این نگرانی وجود دارد که اجرایی شدن این شعارها پیامدهای وخامت باری برای آمریکا به دنبال داشته باشد.

به گزارش  روزنامه الاهرام مصر، دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا با چالش های خطرناکی در داخل و خارج آمریکا روبرو است. این چالش ها سبب شده اند که سوال های بسیاری درباره توانایی او در اجرای برنامه انتخاباتی اش مطرح شود. برنامه هایی که از زمان کاندید شدن تا پیروزی او با عکس العمل های سیاسی بسیاری روبرو شد. ترامپ اعلام کرد که در سیاست های آمریکا تغییرهایی را به وجود خواهد آورد. با این تغییر سیاست، تغییرات گسترده‌ای در آمریکا و جهان به وجود خواهد آمد.

این اقدام ترامپ عامل واقعی ناآرامی ها و ترس هایی بود که در هنگام تبلیغات وی در جریان بود. پس از پیروزی وی هم این ناآرامی ها ادامه داشت به طوری که شاخص سهام و ارزش دلار افت پیدا کرد و راهپیمایی های در آمریکا به وقوع پیوست. بزرگترین آن تظاهرات ها در کالیفرنیا بود که مردم خواهان استقلال این ایالت از آمریکا شدند.

ترامپ با لجاجت و قساوت پرده از اوضاع ناگوار اقتصاد آمریکا و فساد نخبگان سیاسی برداشت. او با این اقدام خود تصویری اولیه از راه حل خود ارائه کرد. او به افزایش بدهکاری های آمریکا به سطح خطرناک 20 میلیارد دلار اشاره کرد. این مقدار بدهکاری حجم بالایی است که می تواند نفس آمریکا را قطع کند. این بدهکاری فشار کمبود بودجه تجاری را که به 800 میلیارد دلار در سال رسیده است، افزایش داد. این آمار نشان می دهد که واردات آمریکا از صادرات آن بیشتر و میزان مصرف از تولید فراتر رفته است. این در شرایطی است که 60 هزار کارخانه در این کشور تعطیل شده است. صاحبان آنها سرمایه های خود را به کشورهای دیگری منتقل کرده اند که دستمزد کارگران و مالیات ها کمتر است.

با توجه به اینکه هزینه نظامی آمریکا به 600 میلیارد در سال می رسد و برپایه گزارش مرکز پژوهش های صلح بین الملل استکهلم این مقدار  3.9درصد  از تولید ناخالص ملی آمریکا را شامل می شود مقدار تنگنا و بحران اقتصادی آمریکا آشکارتر می شود. این هزینه از هزینه 6 کشور قدرتمند جهان بیشتر است.

پیروزی ترامپ، شگفت آور و چالشی برای نهاد حاکیمتی آمریکا است. او پیش از این هیچ پست سیاسی نداشت. او مشهور به پیمانکاری و برگزاری جشن ها است. اما موفق شد 16 رقیب در حزب جمهوریخواه را شکست دهد و با وجود مخالفت رهبران برجسته جمهوریخواهان خود را به عنوان کاندید این حزب معرفی کند. او راه خود را ادامه داد و نهادهای رسانه ای قدرتمندی را که با او اعلام جنگ کرده بودند به چالش کشید.

سخنرانی وی در مخالفت با نخبگان سیاسی نزد محافظه کاران پروتستانت، کشاورزان سنتی و سفیدپوستان متعصب و کارگران کم درآمد و بیکاران با استقبال روبرو شد. اقتصاد بحران زده آمریکا دیگر توانای پذیرش مهاجران را ندارد. اکنون مهاجران با شهروندان این کشور بر روی فرصت های کاری رقابت می کنند و این عامل سبب شده است که سفیدپوستان از مهاجران نفرت داشته باشند.

برنامه ساده و آشکار ترامپ این است که آمریکا باید به داخل سروسامان بخشد و بار دیگر در داخل سرمایه گذاری کند و سرمایه گذاران را از مالیات عفو کند و از توافق تجارت جهانی خارج شود تا جلوی وارد شدن کالاهای ارزان به کشور را بگیرد. این کشور باید بازارهای خود را از وارد شدن کالاهای چینی، هندی و دیگر کشورهای توسعه دور نگه دارد و کشورهایی که نیروهای آمریکایی از آنها حمایت می کنند باید هزینه پرداخت کنند.

این تغییر در سیاست های آمریکا بسیاری از نهادهای و مراکز تصمیم گیری را علیه ترامپ برانگیخت. اما آنان نتوانستند مانع از راهیابی ترامپ به کاخ سفید شوند. همپیمانان آمریکا در اروپا هم از پیروزی ترامپ نگران هستند و او را متهم به ویرانگری، نژادپرستی و تهدید کننده صلح می کنند.

اما همه این مخالفان هنوز هم شرط بندی می کنند که ترامپ پی خواهد برد که آنچه به دنبال پیاده کردن آن است ناممکن می باشد و پیامدهای وخامت باری دارد و او باید با نهادهای حاکمیتی آمریکا و دوستان و همپیمانان واشنگتن خود را سازگار سازد. در غیر این صورت اقدام های او پیامدهای خطرناکی به دنبال خواهد داشت.