بیاد رمان سوسیالیسم تخیلی " چه باید کرد؟ "

Tschernyschweski, N.G, (1828-1889) آرام بختیاری دمکرات های انقلابی پیشا مارکسیستی و جنبش…

          داکتر اسد اله حبیب ، حبیب مردم افغانستان   

      تابش گهرباری ازتا بنده گی های مردم افغانستان در چرخش…

قانون اساسی یا حقوق اساسی 

  تحقیق ونگارش از سخی صمیم  نظریات و افکار این قلم انفرادی…

دبیر و مدیران بخش اجرایی دومین (جشنواره جهانی شعرِ سبزمنش)…

به گزارش سبزمنش به نقل از دبیرخانه‌ی دومین(جشنواره جهانی شعرِ…

شاعر و نویسنده‌ی کُرد

استاد "عمر علی" (به کُردی: عومه‌ر عه‌لی)، شاعر و نویسنده‌ی…

باز مرغ هوسش پر گیرد عمل لغو خود از…

در سالون کنفرانس بن اول که ۲۳ سال قبل فجایع…

پاکستان بهای تروریست پروری خود را می پردازد

نویسنده: مهرالدین مشید تنش ها میان کابل و اسلام آباد و…

اغراق در بیان موقعیت جغرافیایی افغانستان

برخی تحلیلگران قراردادی در شبکه های تلویزیونی در باب موقعیت…

موشک بالستیک قاره‌پیما چیست؟

همانطور که از نام موشک بالستیک قاره‌پیما پیداست، این سلاح‌ها…

مردم افغانستان حکومت قانونی می خواهند؛ نه زندانی به نام…

نویسنده: مهرالدین مشید امارت طالبان با اسلام بیگانه است و با…

اهدای کتب توسط دوکتور فیض الله نهال ایماق به کتابخانه…

 سه صد و شصت  و هشت  جلد کتاب به وزارت…

برتراند راسل،- صلح، سوسیالیسم، روشنگری

Bertrand Russel (1872- 1970) آرم بختیاری کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان.  راسل(1970-1872)،…

برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

سیاست‌های شیطنت امیز پاکستان علیه افغانستان

از گذشته هاکه بگذریم ،همین حالا کارزار تبلیغی و تحرکات…

بمناسبت روز بین المللی حمایت از حقوق اطفال 

نوشته  و گردآوری معلوماتی از بصیر دهزاد    امروز  ۲۰ نوامبر زور بین…

شیردروازه و آسمایی خصم افگن و هندوکش عقاب پرور! ما…

نویسنده: مهرالدین مشید ما هنوز خیلی قرضدار مردم مظلوم افغانستان هستیم چند…

څنگه یی

 شعر ملمع - شیر و شکر از دکتور ایماق شعر ملمع (…

ذهن ستم گستر 

رسول پویان  زمیـــن در آتـش خـودکامگان آز می سوزد  سـرا و مـزرع…

شناخت با 13 نوع سوگیری در داوری در عرفان

دکتر بیژن باران شناخت کارکرد مغز است که سوگیری در آن…

«
»

روسیه ــ تنها برنده ی جنگ

                                     نوشته ی : اسماعیل فروغی

      متکی برمدارک میدانی غیرقابل انکار، جنگ اوکراین فقط یک برنده دارد وآن جمهوری فدراتیف روسیه است. بازنده گان اصلی این جنگ ، جمهوری اوکراین است وکشورهای اروپایی که با تعقیب سیاست های دنباله روانه ی شان ازامریکا ؛ اوکراین را به ویرانه مبدل کرده واروپا را چنان تضعیف وناتوان می کنند که حتا موجودیت اتحادیه ی اروپا هم به خطرات جدی مواجه خواهد شد .

     امروزهمه می دانند که ناتو – دررأس آن ایالات متحده ی امریکا ، با رویایِ شکستِ استراتژیکِ روسیه ، جمهوری اوکراین و مردم خوب آنرا قربانی یک جنگ بیهوده کرده اند – رویایی که هرگز تحقق نخواهد یافت . امریکا و شرکای دنباله رو اروپایی اش که طی این یکسال می خواستند با تحریم های بی رویه و ادامه ی جنگ ، روسیه را تضعیف و پارچه پارچه کنند ، به مقصد نرسیدند . آنان نه تنها روسیه را تضعیف نتوانستند ؛ بلکه آن کشور را قوی ترو یکپارچه ترازپیش هم نمودند .

    براساس تازه ترین گزارشهای خبری ـ پژوهشی جهان ــ ازجمله گزارش همین هفته ی نیویورک تایمز، یکسال پس ازجنگِ ناتوعلیه روسیه ،  ” حس وطنپرستی روسها تقویت بیشتریافته وفیصدی طرفداران دولت روسیه بیشترازشروع جنگ شده است . انفلاسیون در روسیه درسطح بسیار پایان تراز اروپا قرارداشته ، حجم تجارت خارجی آنکشور در پایان سال 2022 ، با وجود تحریم‌ها وسایرمحدودیت‌های اعمال شده ، به شاخص‌های برابر به دوره ی قبل ازآغازحمله نظامی ی این کشور به اوکراین رسیده است . ” این گزارش با توجه به واقعیت ها ، یادآورمی‌شود که ” سیاست تهاجمی تحریم‌های امریکا علیه روسیه ، ثمری در پی نداشته ، اقتصاد رو به رشدِ روسیه متوقف نگردیده وبا شرایط جدید سازگار شده است … مبادلات بازرگانی روسیه با چین که طی این مدت به بالاترین حد خود رسیده است ، کاهش شدید تجارت روسیه با اروپا را بخوبی جبران کرده است . “

     علاوه برآن ، از مجموع گزارشها واطلاعات برمی آید که اکنون پس از یکسال جنگ ، هیچ دولت اروپایی وحتا ایالات متحده ی امریکا هم به پیروزی اوکراین دربرابر روسیه باورندارند . تقریباً همه رهبران اروپا درحالی که زیرفشارایالات متحده ی امریکا هنوز به مسلح سازی اوکراین ادامه میدهند ، بخوبی می دانند که این جنگ نه روسیه را بلکه اوکراین و اروپا را ازپا وازنفس خواهد انداخت . 

      جنگ اوکراین که بی تردید جنگ ناتو در برابر روسیه است ، هم  بی برنامه گی ناتو را درروبروشدن با مسایل بزرگ نظامی برملا کرد و هم ظرفیت و توان نظامی هریک از کشورهای عضواین سازمان نظامی را  . به گونه ی مثال وقتی اعضای ناتو بر روی ارسال تانک های نظامی به اوکراین چانه می زدند ، همه دانستند که  تعداد تانک های نظامی  تمام کشورهای ناتو به 11000 چین تانک می رسد ( که 3200 جین آن مربوط ترکیه دوست روسیه است )  ، درحالیکه روسیه به تنهایی دارای 22000 چین تانک است . حالا اینکه 14 تانک انگلیسی ، 30 تانک آلمانی ، 130 چین تانک امریکایی وجمعاً 300 چین تانک درخواستی اوکراین چه تأثیری درمیدان جنگ خواهد داشت ؛ همه تحلیگران نظامی نتیجه ی آنرا از قبل می دانند .

     از جانب دیگر، رهبران کشورهای اروپا که از اولین روزهای جنگ با تردید و دلهره  وارد معرکه شده اند ، درین مدت هرگز نتوانسته اند اختلافات شان را و خواستهای ملت های شانرا در مورد بیزاری ازجنگ ، از انظار پنهان نگه دارند . 

     مخالفت جدی رهبران هنگری ، صربستان ، کورواسی ، سویس و قسماً ایتالیا و آلمان با تحریم های روسیه و ادامه ی جنگ دراوکراین و تظاهرات میلیونی دوامدارمردم در سراسراروپا ، گواه روشنی از اختلافات درونی اعضای ناتو وبیزاری مردم از ادامه ی جنگ است .  

     اساساً کشورهای بزرگ اروپایی چون جرمنی و فرانسه تاکنون چندین بارعدم صداقت امریکاییان را درتصمیم گیری های امنیتی ــ نظامی جهانی ( عراق ، لیبیا ، ونزویلا و فرار بی خبر ازافغانستان ) ، آزموده و ازنیات و نیرنگ های امریکا بخوبی آگاهی دارند ؛ اما آنان تاهنوزجرأت و شهامت این را نیافته اند تا دربرابر نقشه های جنگ افروزانه ی امریکا بایستند و نه بگویند . ولی هرگز آن روز دور نخواهد بود که ملت های بیداراروپا در برابرنظامی گری های امریکای سودجو بایستند و به دنباله روی دولتهای شان از نقشه های سودجویانه وجنگ طلبانه ی امریکا خاتمه ببخشند .