شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

«
»

روایتی از یک خبر| بهره‌برداری اقتصادی آمریکا از جنگ اوکراین، آشکارتر از گذشته

روایتی از یک خبر| بهره‌برداری اقتصادی آمریکا از جنگ اوکراین، آشکارتر از گذشته

ایالات متحده آمریکا تاکنون همه تلاش خود را برای ادامه جنگ اوکراین انجام داده تا از پیامدهای آن سود قابل توجهی را متوجه اقتصاد آسیب دیده خود کند و از رکود اقتصادی ناشی از این جنگ در اروپا بهره کافی را ببرد.

«پیتر سیارتو» وزیر خارجه مجارستان روز گذشته گفت که آمریکا در حال بهره‌برداری از رکود اقتصادی اروپا که بر اثر جنگ در اوکراین و تحریم‌های ضد روسیه شکل گرفته، است.

وی گفت: با نگاه به اقتصاد جهانی شاهد هستیم که اتحادیه اروپا (بازی) را باخته است. کاملا مشخص است چه کسی از متضرر شدن اقتصاد اروپا بهره می‌برد. موقعیت و رقابت‌پذیری اقتصاد آمریکا قطعا در چند وقت اخیر بهبود یافته است. حرکت اقتصاد اروپا به سمت رکود یک خبر خوب برای اقتصاد آمریکا است.

وی تاکید کرد: قانون کاهش تورم آمریکا، محدودیت‌های فروش خودروهای الکتریکی اروپایی در بازار آمریکا و تعرفه‌های آلومینیوم در میان اقدام‌هایی است که ظن و گمان‌ها درباره نقض قوانین حاکم بر تجارت جهانی را افزایش می‌دهد. اتحادیه اروپا باید یک واکنش با احترام به آمریکا در جهت حمایت از اقتصاد خود و شرکت‌های ملی بدهد.

پیشینه

اقتصاد اروپا پیش از شروع جنگ اوکراین و در آستانه سال ۲۰۲۲ میلادی تحت تاثیر افزایش قیمت‌های انرژی، شاهد بالا رفتن تورم بود اما با شروع درگیری نظامی بین مسکو و کی‌یف امید نزد کشورهای اروپایی برای بهبود شرایط رنگ باخت.

با اینحال اتحادیه اروپا با همراهی متحدان خود در حمایت از دولت ولودیمر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، تحریم‌هایی را علیه فدراسیون روسیه اعمال کرد تا در واکنش به این اقدام‌ها با کاهش صادرات گاز شرکت‌های انرژی زیر نظر کرملین مواجه شود.

کاهش صادرات گاز روسیه و متعاقبا تحریم نفت این کشور توسط غرب، شرایط را از آنچه برای اروپایی‌ها بود بدتر کرد و تورم بی سابقه‌ای سراسر این قاره را فرا گرفت تا جاییکه کمبود سوخت‌های فسیلی (نفت و گاز) و روند صعودی قیمت‌های انرژی آینده بیمناکی را پیش روی آنها قرار داده است. پیش از جنگ تقریبا ۴۰ درصد از گاز طبیعی اروپا برای استفاده در تولید برق و گرما، از روسیه تامین می‌شد.

نرخ تورم بر اساس اعلام بانک مرکزی اروپا حدود ۱۰ درصد اعلام شده و به همین خاطر برای کنترل تورم کم سابقه در این قاره این نهاد طی سه ماه گذشته نرخ بهره را از منفی ۰.۵ درصد به ۱.۵ درصد افزایش داده است.

اهمیت موضوع

آمریکا که به اعتقاد کارشناسان با دمیدن در آتش تنش بین اوکراین و روسیه از عاملان شرایط موجود در اروپا به حساب می‌آید، باور دارد که احتمال روند فزاینده رکود اروپا بعید است تحت شرایط فعلی تغییر کند. وزارت خزانه داری و مشاوران شورای اقتصادی آمریکا پیش بینی کردند که تاثیر رکود اروپا بر ایالات متحده نسبتا کم و قابل مدیریت است.

مشاوران کاخ سفید معتقد هستند که رکود اقتصادی در اروپا لزوما منجر به رکود در ایالات متحده نمی‌شود به این علت که تجارت واشنگتن با اروپا کمتر از یک ۱ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد.

روزنامه واشنگتن‌پست سه ماه گذشته گزارش داد که اگر روسیه به فروش نفت ادامه دهد و صادرات گاز به اروپا را قطع کند، تاثیرش بر اقتصاد آمریکا حداقلی است. در حقیقت، این مساله ممکن است به شرکت‌های آمریکایی در راستای تولید گاز طبیعی مایع کمک کند، همچنین می‌تواند درخواست جهانی را تقلیل داده و به کاهش فشارهای قیمت داخلی کمک نماید.

این روزنامه آمریکایی به نقل از یک اقتصاد دان افزود: اگر اروپا وارد رکود اقتصادی شود به وضوح تقاضا برای محدوده وسیعی از اجناس پایین می‌آید. ما اکنون در وضعیت غیرطبیعی قرار داریم که می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.

شرایط موجود موید سخنان وزیر امور خارجه مجارستان مبنی بر بهره گیری آمریکا از رکود اقتصادی در اروپا است. واشنگتن تنها نگران یک سناریو است؛ روسیه صادرات نفت خود را متوقف کند که با تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه بین ۶۵ تا ۷۰ دلار می‌تواند احتمال آن را بالا ببرد و در این صورت رکود اقتصادی مجدد دامن آمریکا را خواهد گرفت و از تورمی که به تازگی توانستند آن را مهار کنند، آسیب جدی خواهند دید.

جنت یلن وزیر خزانه داری آمریکا تایید کرده که اگر از طرفی اتحادیه اروپا هم مقدار زیادی از نفت روسیه را نخرد و ارائه خدمات مرتبط با انتقال آن از طریق دریا را متوقف کند، خطر افزایش مجدد قیمت‌های سوخت در زمستان برای واشنگتن وجود خواهد داشت.

ارزیابی

رکود اقتصادی اروپا احتمالاً منجر به کاهش تقاضا و صادرات کمتر خواهد شد. دلیل این امر هم کاهش قدرت خرید در میان خریداران اروپایی و تضعیف یورو است. این می تواند به کاهش فشار قیمت ها در ایالات متحده کمک کند.

نگرانی از وضعیت اقتصادی در اروپا منجر به پایین آمدن ارزش یورو در برابر دلار شده است. تقویت دلار در برابر یورو باعث می‌شود که هزینه واردات آمریکا از اروپا کاهش پیدا کند. از سوی دیگر نیز یورو تضعیف شده، اجناس آمریکایی را برای مصرف کنندگان و کسب و کارهای اروپایی گران‌تر می‌کند که احتمال واردات کالاهای آمریکایی را کاهش می‌دهد و همین کاهش تقاضا می‌تواند به کنترل تورم کمک کند.

بنابراین ادامه جنگ اوکراین و ضربات ناشی از آن به رکود اقتصادی اروپا، به نظر منافع آمریکا در تقویت موضع اقتصادی این کشور را تامین می‌نماید و به نظر ارسال سلاح به کی‌یف برای شعله ور نگه داشتن این جنگ هم در این راستا تعبیر می‌شود.