شماره ۳/۴ محبت 

شماره ۳/۴ م سال ۲۸م محبت از چاپ برآمدږ پیشکش…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۸)

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش اعتصاب مارکس و انگلس حداکثر توجه خود…

مائوئیسم در افغانستان: از نظریه‌پردازی تا عمل‌گرایی بدون استراتژی

این مقاله به بررسی تاریخی و تحلیلی جنبش مائوئیستی در…

                        به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

فدرال خواهی و هویت خواهی

در کنار فدرال خواهی درین تازگی ها پسوند دیگری بنام…

 ضرورت و اهمیت ادغام سیاسی در افغانستان

رویکردی تحلیلی به مشارکت سیاسی و تعامل مدنی نور محمد غفوری عصاره دقیق…

افغانستان معاصر و بازتعریف هویت ملی پس از فروپاشی دولت

 نویسنده: مهرالدین مشید     افغانستان معاصر یگانه کشوری در جهان است که…

یار در پیری

نوشته نذیر ظفر12/30/25سفیدی  يى که  به زلفان  یار  میبینمشکوفه  هاى…

هستی، بود و است !

امین الله مفکر امینی                        1015-22-12! بهشتِ این دنیا را مفروش به نسیــــه…

از روایت سازی تا مهندسی نفوذ و تاثیر گذاری بر…

 نویسنده: مهرالدین مشید     سفید سازی، معامله و مهار؛ الگوهای نوین تعامل…

د ارواښاد سمیع الدین « افغاني » د پنځم تلین…

نن  د ارواښاد  سمیع الدین « افغاني »  چې  د…

از نیم قرن دست آلودگی بیگانگان

باید درس عبرت گرفت ! افغانستان در جغرافیای موجود جهان از…

به پیشواز شب یلدا

دوباره نوبت دیدار یلداست شب برف است و یخبندان و سرماست دگر…

فیثاغورث

نوموړی د نړۍ تر ټولو لوی فیلسوف او ریاضي پوه…

آنارشیسم؛ نوستالژی اتوپی است

Anarchism.  آرام بختیاری ناکجاآباد مدینه فاضله، شوق دیدار بهشت زمینی بود.   واژه یونانی…

ایستاده گی طالبان در برابر جریان شکست ناپذیری تاریخ

نویسنده: مهرالدین مشید فرهنگ تسامح گرای خراسان تاریخی و ستیزه جویی…

علم او ټکنالوژي؛ د رښتینې خپلواکۍ محور

په اوسني عصر کې د نړۍ بڼه په بشپړه توګه…

تله‌ی «شرِ کوچک‌تر»؛ چرا نباید بد را در برابر بدتر…

هانا آرنت، فیلسوفی که عمر خود را صرف مطالعه ریشه‌های…

هستی، انسان و عدم 

رسول پویان  عمری گذشت در خم و پیچ مدام هیچ  بـودن نـدیده مانـدن کس در دوام هیچ  جاه و جلال و قـدرت آدم فـسـانه بود  ابحـاری در سـراب تخیّـل تمــام هیچ  زور…

            ائتلاف های شکننده و شجره نامۀ سیاه سیاستگران افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید تغییر ناپذیری طالبان و ناتاثیر گذاری مخالفان اعتماد…

«
»

رنج ترکیه غم افغانستان ، رنج افغانستان غم ترکیه

 گزارش: خلیل الرحمن سلحشور

یاد شهدای حادثه درد ناک لرزش زمین دربدخشان و سیلاب ها در شمال کشور و همچنان حادثه  دلخراش معدن در ترکیه  از سوی محصلین افغان مقیم انقره با حضور سفیر افغانستان و رِییس منطقوی خوابگاه های محصلی  با گردهم آیی و ختم قرآن عظیم الشان گرامی داشته شد.

داکتر امان لله جیحون سفیر افغانستان در انقره  طی سخنانی در این مراسم ضمن تسلیت به بازماندگان حوادث بدخشان،جوزجان، سرپل، سمنگان، فاریاب وسایر ولایت آفت زده و همچنین فاجعه معدن در ترکیه گفت ابراز تاسف ما را از جانب دولت و ملت افغانستان بپذیرید؛ امیدواریم که این ابراز همدردی، مرهمی بر زخم های خانواده های این عزیزان باشد.

سفیر افغانستان در بخش دیگری از سخنان خود به حوادث اخیر شمال افغانستان از جمله سیل و انفجار در معدن زغال سنگ و حادثه رانش زمین در منطقه «ارگو» بدخشان اشاره کرد و افزود: این حوادث تلخ و تأسف بار هر چند که ما را در ماتم و غم نشاند ولی از آنجایی که مردم افغانستان با درک و احساس این که همه از یک پیکر واحد هستند و به کمک آسیب دیدگان شتافتند همگان خوشحال شدند.

داکتر جیحون تسلیت و همدردی عمیق خویش را به حکومت و مردم برادر ترکیه بخصوص بازماندگان این حادثه المناک ابراز کرده  و از درگاه خداوند (ج) برای شهدا جنت برین و به زخمی شدگان صحتمندی عاجل تمنا نموده اظهار داشت، ما در شرایطی مراتب تسلیت وهمدردی خود را به خانواده های عزا دار، مردم ودولت کشور دوست وبرادر ترکیه تقدیم می داریم که درافغانستان نیز حوادث پی در پی طبیعی تلفات انسانی وآسیب های زیاد مادی را به بارآورده  است.

سفیر افغانستان یکبار دیگر به نمایندگی از افغانستان ،  عمیق ترین تأثرات خویش را به این غم واندوه بزرگ ملت ترکیه شریک دانسته از خداوند غفور به شهدای بهشت برین ، به مجروحان صحتمندی مجدد وبه ملت بزرگ ترکیه صبر جمیل استدعا نمود.

از سوی دیگر محترم سیو بان  یلدریم رییس منطقوی خوابگاه های محصلی که مهماندار این همایش بود در سخنانی پیرامون دوستی و برادری دوکشور سخنرانی نموده گفت ما بعنوان برادر همدیدگر عمیقاً از وقوع حادثه طبیعی ویرانگر که در ولایت بدخشان افغانستان به وقوع پیوست، تکان خوردیم و متاثر گردیدیم.

مردم ترکیه در این حادثه المناک با مردم کشور دوست افغانستان، ایستاده اند و در غم و اندوه کسانیکه در این حادثه کشته و یا مفقود گردیده اند، شریک می باشند. دعا ها و قلوب ما در این ایام درد و رنج با آنهاست. من یقین دارم که مردم افغانستان این تراژیدی را با شجاعت و متانت فراوان تحمل خواهند کرد.

محترم سیوبان یلدرم اظهار داشت ، برگزاری چنین گردهمایها به اتفاق همدیگر نشان دهنده اتفاق واتحاد دراسلام وهمدردی هردو کشور می باشد . وی تاثر عمیق وبابلندکردن دست دعا برای قربانیان حادثه ازخداوند(ج)جنت فردوس استدعانموده وبرای بازماندگان شان صبرجمیل ارزونمودند.

همایش یاد بود با برنامه های سروده های الهی ، شعر  و دعای ختم قرآن کریم خاتمه یافت