مهندسی قومی یا طرح توازن قومی در ساختار قدرت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید مشروعیت‌ بخشی قومی؛ از توجیه انحصار تا مهندسی…

صرصر ظلم 

از فروغ حسن تو ماه فلک شرمنده شد  مهر لطفت هر…

از همین خاک جهان دگری باید ساخت !

با شروع زمزمه های کم شدن موسسات خارجی و خروج…

چرا شطحیات! ترامپ را درک نه‌می‌کنیم؟

اولویت مردم ما اسقاط طالبان است، نه تعامل. ✍️ محمدعثماننجیب در جهان…

پاکستان د افغانستان په خاوره کې د TTP د غړو

د ویشتلو حق نه لري د افغانستان او پاکستان اړیکې له تاریخي…

اپلاتون

د ده اصلي نوم «اریستوکلس» دی، د یونان یو نوموتی…

نقض حاکمیت ملی از سوی طالبان؛ از سلطه ایدئولوژیک تا…

نویسنده: مهرالدین مشید اجندا های قومی و اختلاف برانگیز منافی حاکمیت…

توماس مور؛ را هم اعدام کردند؛ بی وجدانا!

Thomas More ( 1477-1536 ) آرام بختیاری نخستین تئوریسین سوسیالیسم تخیلی در…

پاییز 

باد خزان وزید چمن بی نقاب شد  از برگ زرد صحن…

توافق طالبان و پاکستان

محمد عثمان نجیب پیش‌نوشت: با توجه به اهمیت این یادداشت که چند…

بازی های تروریستی پاکستان و ادامه جنایات آن در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ طالبان و پاکستان سناریوی استخباراتی با راستی…

سقراط

نوموړی د لرغوني یونان ستر فیلسوف او عالم او…

   جنگ پاکستان با طالبان

       نوشته ی : اسماعیل فروغی        جنگ کنونی میان گروه طالبان وپاکستان…

 با درد بساز که خون بهای تو منم

شوخی و مزاح جزء جدایی‌ناپذیر از زندگی اجتماعی انسان‌ها هستند…

ترامپ چرابگرام رامی خواهد؟

بخش دوم طوریکه می دانیم در15 آگست سال 2021امریکائی هاظاهراًازروی اجباردربرابرمقاومت…

پاکستان حق نه لري چې د افغانستان په خاوره تعرض…

نور محمد غفوری  د نړيوالو اړيکو او دولتونو ترمنځ د متقابل…

آنانیکه طور مستقیم یا تلویحی در دفاع از پاکستان قرار…

۱-- انهدام حکومت‌ها ؛ -- پیش انداختن شهزاده آمین جان در…

درگیری نظامی میان طالبان-پاکستان

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و…

قراردادهای اجتماعی: پیمانی برای زندگی مشترک !

قرارداد اجتماعی یک مفهوم فلسفی است که تلاش می‌کند توضیح…

جنگ پاکستان و طالب، بازی‌ اوپراتیفی است، حتا اگر ارگ…

محمدعثمان نجیب یکی از مزیت‌!؟ های پیدایش و‌ ابداع شبکه‌های بی‌شمار…

«
»

رنج ترکیه غم افغانستان ، رنج افغانستان غم ترکیه

 گزارش: خلیل الرحمن سلحشور

یاد شهدای حادثه درد ناک لرزش زمین دربدخشان و سیلاب ها در شمال کشور و همچنان حادثه  دلخراش معدن در ترکیه  از سوی محصلین افغان مقیم انقره با حضور سفیر افغانستان و رِییس منطقوی خوابگاه های محصلی  با گردهم آیی و ختم قرآن عظیم الشان گرامی داشته شد.

داکتر امان لله جیحون سفیر افغانستان در انقره  طی سخنانی در این مراسم ضمن تسلیت به بازماندگان حوادث بدخشان،جوزجان، سرپل، سمنگان، فاریاب وسایر ولایت آفت زده و همچنین فاجعه معدن در ترکیه گفت ابراز تاسف ما را از جانب دولت و ملت افغانستان بپذیرید؛ امیدواریم که این ابراز همدردی، مرهمی بر زخم های خانواده های این عزیزان باشد.

سفیر افغانستان در بخش دیگری از سخنان خود به حوادث اخیر شمال افغانستان از جمله سیل و انفجار در معدن زغال سنگ و حادثه رانش زمین در منطقه «ارگو» بدخشان اشاره کرد و افزود: این حوادث تلخ و تأسف بار هر چند که ما را در ماتم و غم نشاند ولی از آنجایی که مردم افغانستان با درک و احساس این که همه از یک پیکر واحد هستند و به کمک آسیب دیدگان شتافتند همگان خوشحال شدند.

داکتر جیحون تسلیت و همدردی عمیق خویش را به حکومت و مردم برادر ترکیه بخصوص بازماندگان این حادثه المناک ابراز کرده  و از درگاه خداوند (ج) برای شهدا جنت برین و به زخمی شدگان صحتمندی عاجل تمنا نموده اظهار داشت، ما در شرایطی مراتب تسلیت وهمدردی خود را به خانواده های عزا دار، مردم ودولت کشور دوست وبرادر ترکیه تقدیم می داریم که درافغانستان نیز حوادث پی در پی طبیعی تلفات انسانی وآسیب های زیاد مادی را به بارآورده  است.

سفیر افغانستان یکبار دیگر به نمایندگی از افغانستان ،  عمیق ترین تأثرات خویش را به این غم واندوه بزرگ ملت ترکیه شریک دانسته از خداوند غفور به شهدای بهشت برین ، به مجروحان صحتمندی مجدد وبه ملت بزرگ ترکیه صبر جمیل استدعا نمود.

از سوی دیگر محترم سیو بان  یلدریم رییس منطقوی خوابگاه های محصلی که مهماندار این همایش بود در سخنانی پیرامون دوستی و برادری دوکشور سخنرانی نموده گفت ما بعنوان برادر همدیدگر عمیقاً از وقوع حادثه طبیعی ویرانگر که در ولایت بدخشان افغانستان به وقوع پیوست، تکان خوردیم و متاثر گردیدیم.

مردم ترکیه در این حادثه المناک با مردم کشور دوست افغانستان، ایستاده اند و در غم و اندوه کسانیکه در این حادثه کشته و یا مفقود گردیده اند، شریک می باشند. دعا ها و قلوب ما در این ایام درد و رنج با آنهاست. من یقین دارم که مردم افغانستان این تراژیدی را با شجاعت و متانت فراوان تحمل خواهند کرد.

محترم سیوبان یلدرم اظهار داشت ، برگزاری چنین گردهمایها به اتفاق همدیگر نشان دهنده اتفاق واتحاد دراسلام وهمدردی هردو کشور می باشد . وی تاثر عمیق وبابلندکردن دست دعا برای قربانیان حادثه ازخداوند(ج)جنت فردوس استدعانموده وبرای بازماندگان شان صبرجمیل ارزونمودند.

همایش یاد بود با برنامه های سروده های الهی ، شعر  و دعای ختم قرآن کریم خاتمه یافت