آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

راز عقب نشینی واشنگتن مقابل ایران و خروج از افغانستان

دوم ماه می- ۲۰۲۱

 
فرستنده: حسین تلاش 

یک تحلیلگر مسایل منطقه‌ ای به مهم‌ ترین عامل پشت پرده امتیازدهی‌ های اخیر آمریکا به ایران و خروج نیروهای نظامی این کشور از افغانستان پرداخته است.

عبدالباری عطوان تحلیلگر مسائل منطقه ای، در مقاله‌ ای به بررسی اقدام آمریکا برای خروج نظامیان خود از افغانستان پرداخته و می‌ نویسد که آمریکا از امروز خروج رسمی حدود ۳۵۰۰ نفر از نیرو های خود را بعد از اینکه ۲۵۰۰ نفر از این نیرو ها در افغانستان کشته و ۲۴ هزار نفر زخمی شدند، آغاز کرد.

وی افزود: این در حالی بود که آمریکا دو تریلیون دلار در این جنگ هزینه کرده بود. خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان نه تنها اعتراف به شکست و پایان دادن به طولانی‌ ترین جنگ در تاریخ آمریکا به شمار می‌رود، بلکه به معنای اعلام آمادگی برای ورود به جنگ های جدید در شرق آسیا و شمال اروپا نیز هست (تکیه از فرستنده).

عطوان در ادامه این مقاله به برخی ابعاد تحول نظامی و استراتژیک روسیه و چین که باعث تغییر در موازنه‌ های قدرت و قواعد درگیری‌ ها در عرصه رقابت بر سر زعامت و سردمداری جهان شده، اشاره و آنها را در موارد زیر بر می‌ شمارد:

اول اینکه چین برای اولین ‌بار از جنگنده‌ های «جی ۲۰» خود رونمایی کرده که مجهز به سیستم جنگ الکترونیکی بسیار قوی بوده و قدرت فرماندهی و کنترل ناوگانی از هواپیما های بدون سرنشین را دارد.

بنابر اعلام مجله “Ordnance Industry Science Technology” عملکرد این جنگنده به نحوی است که سیستم‌ های دفاع هوایی دشمن را از بین می‌ برد.

دوم: چین همچنین کشتی‌ ها و ناو های هواپیمابر آبی و خاکی خود را به دریای چین اعزام کرده، ناوهایی که ۴۰ هزار تن وزن دارند و در حد و اندازه‌ های ناو های هوا پیما بر اروپایی، نظیر شارل دوگل فرانسه هستند و می‌ توانند ۲۰ جنگنده و ۲۰ بالگرد و ده‌ ها تانک و خودروهای زرهی و سامانه‌ های دفاع موشکی ضد هوایی پیشرفته را در خود حمل کنند.

سوم: روسیه نیز اخیرا از سلاح های جدید خود در عرصه‌ های زمینی، دریایی و هوایی رونمایی کرده که به زودی به مرحله بهره‌ برداری خواهد رسید. از جمله این تسلیحات، زیردریایی های هسته‌ای و موشک‌ های بالستیک بسیار پیشرفته است که برد آن به ۱۸ هزار مایل می‌ رسد. یکی از این موشک‌ ها موشک «اس ۲۸» یا «سارمات» است که غیر قابل رهگیری است و سرعت آن ۱۵ هزار مایل در ساعت است. این موشک هسته‌ ای «روز قیامت» لقب گرفته و قابلیت حمل ۱۶ کلاهک جنگی سنتی یا هسته ای را دارد.

روزنامه انگلیسی «سان» در این زمینه می نویسد که خطر واقعی این موشک در توانمندی آن برای عبور از هر نوع سامانه دفاعی در جهان از جمله سامانه‌ های آمریکایی است. قدرت تخریب این موشک نیز باعث تخریب منطقه‌ ای در وسعت تگزاس می‌ شود که دومین ایالت بزرگ آمریکا (تکیه از فرستنده) از نظر مساحت به شمار می رود.

چهارم: دست برتر رسمی چین نسبت به آمریکا در مورد بالا بودن تعداد ناوشکن‌ های این کشور به میزان صد فروند و برتری هواپیما های «سو ۳۴» روسیه نسبت به اف ۳۵ یا شبح آمریکایی در شرایطی رقم خورده که بمب‌ افکن های غول پیکر «تو ۱۶۰ » روسیه نیز بنا بر اعلام تحلیلگران مسائل نظامی در غرب، نسبت به «بی ۵۲» همتای آمریکایی، این غول‌ های هوایی برتری دارند. علاوه بر اینکه سامانه دفاع موشکی اس ۵۰۰ روسیه نیز سامانه بسیار پیشرفته است.

عطوان در ادامه این مقاله خود اینگونه نتیجه‌ گیری می‌ کند که برتری نظامی آمریکا در برابر ائتلاف روسیه و چین که قدرت روز افزونی داشته و یک قدرت هسته‌ ای نظیر کره شمالی نیز به آن اضافه شده و احتمالا ایران نیز به آنها خواهد پیوست، در حال افول است. شاید این نکته راز عقب‌ نشینی های گسترده آمریکا در برابر ایران در مذاکرات هسته‌ ای و احتمال بازگشت این کشور به احیای توافق برجام و عقب نشینی یک‌ جانبه از افغانستان باشد، آن هم در شرایطی که واشنگتن با فشار روز افزونی در جهت اخراج نیروهای این کشور از عراق مواجه است.

این تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه در پایان تاکید می‌ کند:

«ما با ژنرال اوستن {وزیر دفاع امریکا} موافق هستیم که جنگ‌ های آینده متفاوت خواهد بود و شباهتی به جنگ‌ های کلاسیک نخواهد داشت؛ مهمترین وجه اختلاف این جنگ‌ ها نیز این است که آمریکا دیگر دست برتر نظامی و اقتصادی را نظیر سدهٔ گذشته نخواهد داشت. نیرو های ناتو نیز که به رهبری آمریکا و برای ترساندن رقبای این کشور ها تشکیل شده، در آستانه فروپاشی و شکست قرار دارد. همین موضوع اندکی خوش‌ بینی به ما می‌ دهد که طی سالهای گذشته از ظلم و استبداد آمریکا همواره در رنج بوده‌ ایم.»

پایان 

تارنگاشت تسنیم