چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

«
»

دکتور عبدالباطن ظاهر

شادروان دکتر عبدالباطن « ظاهر »به خاک سپرده شد

 

جنازه مرحومی پیش از ظهر   امروز  اول اپریل  در حالیکه جمع غفیری ازافغانان اعم از اعضای خانواده ، اقارب  و دوستان از دنمارک و سایر کشور ها، همکاران و شاگردان استاد فقید حضور بهم رسانیده بودند؛ بعد از ادای نماز جنازه به امامت جناب داکتر « رحیمی » مسوول مسجد افغانان در هدیره مسلمانان واقع کوپن هاگن به خاک سپرده شد. 

در ختم مراسم جنازه جناب فتاح سکندری رییس شورای افغانان دنمارک سوانح مرحومی را قرائت و پیرامون شخصیت نیک او صحبت نمود که متن آن تقدیم دوستان میگردد: 

 

 مرور مختصر برشخصیت و بیوگرافی داکتر ظاهر فقید 

 

با وفات مرحوم دکتر عبدالباطن « ظاهر » جامعه افغانی مقیم دنمارک ضایعه جبران نا پذیر علمی را متحمل گردیده است و اکنون ما بار دیگر در وداع با یکی از بهترین استادان سابقه دار افغانسنتان سوگوار میباشیم.

 

دریغا میبرد امواج ایام

عزیزان را زما آرام آرام

 

دکتر الباطن فقید در سال  1957  م در شهر کابل و در یک فامیل افسر عالیرتبه نظامی دیده به جهان گشود.  تعلیمات ابتدایی و متوسطه را در شهر قندهار و دوره ثانوی را در لیسه عالی حبیبیه بمثابه شاگرد ممتاز به اتمام رسانید.  در سال 1974 م در انستیتوت پولی تخنیک کابل  در رشته جیولوجی و جیودیزی شامل گردید. موصوف  با اخذ دیپلوم ودرجه عالی در سال 1979م، نایل آمد. و بنابر قریحه واستعداد عالی،  و کسب معیار های لازم در کدر علمی آن موسسه  پذیرفته شد. 

استاد فقید ضمن خدمت گذاری بمثابه اسیستانت و پس ازان به حیث استاد در آماده ساختن کدر های جوان ملی، مصدر خدمات شایان و صادقانه بوطن گردید.

استاد فقید  با استفاده از بورس های دولتی تحصیلات عالی باز هم عاشقانه، تحصیلات اکادمیک خویش را تا درجه ی  داکترا  در موسسات عالی تحصیلی شهر ماسکو  به پایان رسانیده و تا  مسول دیپارتمنت  و ارتقا به رتبه پوهنوال ایفای وظیفه نموده و مدارک علمی- تحقیقی را آماده نمود.

تیزس های ماستری و دوکترای که به لسانهای ملی ترجمه شده منحیث ماخذ علمی در اختیار محصلان و محققان قرار داشته و دارد. افزون بران، شادروان استاد « ظاهر » طی این سالها رساله های زیاد علمی را آماده و آثار جدید را به لسانهای ملی برگردان نموده است. 

در دهه نود که جنگ های خانمانسوز تنظیمی و برادر کشی دمار از روزگار مردم بیرون میکرد، استاد فقید همانند هزاران هموطن خویش به جلا وطن مجبور و در سال 2000 م به کشور دنمارک پناهنده گردید.

 

زنده یاد استاد ظاهر به برکت استعداد عالی و فراگیری لسان دنمارکی توانست در یونورستی   تخنیکی دنمارک” دی. تی. او.”( دانسک تکنیک اونیورسیتت)  بحیث استاد در همان رشته تحصیلی تعیین و با برجستگی وظایف محوله را انجام و منحیث شخصیت علمی در سمینار ها و سمپوزیم های علمی اشتراک و منبع افتخار برای هموطنان گردد. 

حب الوطن من الایمان و عشق به مسلک و احساس عالی خدمت بمردم انگیزه استاد فقید در کار های علمی و تربیه کدر ملی بود. چنانچه خود با انکسار اذعان مینمود که مقروض وطن است و با همین نیت نیک و شریفانه از طریق سکایب روابط علمی و تدریسی را با انستیتوت پولی تخنیک کابل برقرار ساخته بود. 

در دیار غربت و در جامعه افغانی مقیم دنمارک، استاد فقید بحیث یک شخصیت نیک سیرت و خیر خواه طرفدار اتحاد ووفاق افغانان بود و پیوسته در محافل فرهنگی و ملی اشتراک میورزید. 

شادروان داکتر عبدالباطن « ظاهر » در برخورد با همکاران و محصلان و دوستان بسیار صمیمی و با محبت بود و خاطرات نیک از او در اذهان همه ی ما به جا مانده است.

 

استاد فقید در زندگی شخصی  انسان مهربان و با عطوفت، پدر عزیزفرزندان و شوهر خوب خانم با تحصیل عالی خود بود و در مجموع خانواده بزرگ شان محبوب همه بود.

 

با دریغ ودرد که این هموطن عزیز و شخصیت علمی افغانستان در حالیکه آرزوهای سترگ خدمت گذاری بوطن و مردم را را همیشه در سر می پرورانید، در آوانیکه میتوانست خدمت بیشتر به علم و رشته تخصصی خود انجام بدهد، به بیماری مهلکی گرفتار و به روز 28 مارچ  داعی اجل را لبیک گفته  فامیل، دوستان، همکاران علمی و وطنداران را سوگوار ساخت.

 

شورای افغانان دنمارک به این مناسبت غم انگیز و فقدان این شخصیت علمی وطن خود را سوگوار دانسته و ضمن ابراز تسلیت، صبر و شکیبایی را به خانم فرزندان و خانواده ارجمند مرحومی آرزو  و روحش را شاد و فردوس برین را برایش استدعا میدارد.

خادم چه په وطن وی حوک په صدق او صداقت

وطن یی پس له مرگه په مدفن فخر کوی

 

گزارشگر شورای افغانان مقیم دنمارک

 

 

اعلان فوتی

دپلوم انجنیر عبدالقاهر ظاهر سابق رئیس سرک های وزارت فوائد عامه،  پوهنوال عبدالولی ظاهر سابق معاون اکادمی حارندوی و دکتور عبدالشکور ظاهر سابق رئیس شفاخانه جمهوریت برادران. ساجده ظاهر خانم. زهره و صوفیا دختران. محمد رسول احمدزی خسر بره. ملیحه ظاهر ودکتورس زیبا ظاهر خانمهای برادران. دکتورس هیله ظاهر، زحل ظاهر ، دیوه ظاهر ، ماری ظاهر ، مینه ظاهر ، ولید ظاهر و عبدالله ظاهر برادر زاده ها.دکتور عبدالصادق و دکتور عبدالواسع پسران کاکا.انجنیر غلام قادر صدیقی و حشمت الله احمدی باجه های برادر. صابره بابکرخیل ، ماری صدیقی ، رونا نورستانی ، فروزان احمدی خاشنه های برادر. عبدالنبی سروری خسربره برادر.  انجیلا امرخیل و فریبا امرخیل عروسان کاکانسبت وفات دکتور عبدالباطن ظاهر استاد در یونیورستی تخنیکی کوپن هاگن به اطلاع میرسانند که جنازه مرحومی ساعت 10 ونیم روز شنبه 1.4.2017 پس از ادای نماز جنازه در هدیره اسلامی واقع آدرس ذیل به خاک سپرده میشود:                                 

 

Vestre Kirkegårds Allé 15, 2450 København SV

 

فاتحه مردانه و زنانه مرحومی از ساعت یک تا ساعت دو و نیم همان روز به آدرس ذیل گرفته میشود.

 

Gammel Køge Landevej 117, 2500 Valby