شهروندی بنیاد عملی دموکراسی

شهروندی به مفهوم منتفی امت نیست. بلکه رویکرد عملی از…

برهی که رفته ایم!

امین الله مفکرامینی      2025-22-05! بـرهی که رفته ایم ورویــم،نگردیم بــرعقــــــــب ورجان وتنــراوقربان داریم…

نشست تخصصی و کارگاهی فردوسی‌شناسی در بروجرد برگزار شد

به گزارش رها نیوز، و نقل از دکتر "محمد فصیحی"…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(فصل دوم)

مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم نوشته: آ. لوزوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم کارل…

آنجا که دیوار ها فریاد می زنند؛ روایت یک ویرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید از خشت تا خیال؛ روایت خانه ایکه طالبان…

اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

من و هوش مصنوعی CHATGPT

دوستش‌ شوید… محمدعثمان نجیب بخش نخست از دیر زمانی می‌شنیدم که هوش‌مصنوعی ابداع…

دی‌دار آشنا، گزاره‌یی نکو از گزارنده‌گان نکو

لطفاً نامش را مگر تغییر بدهید. محمدعثمان نجیب برمقتضای نیاز، وظایف گونه‌‌گونی…

درک لنین از عدالت

ترجمه. رحیم کاکایی کازونوف الکساندر سرگیویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور دانشگاه دولتی…

افغانستان در یک ناگزیری

افغانستان که در یک ناگزیری ناشی از فشارهای آمریکا و…

کنګره څه شی ده؟

  نور محمد غفوری یادونه: له ټولو هغو ځوانانو څخه چې د فیسبوک او…

آدرنو؛- نابغه تئوری، ناتوان در عمل

Adorno, Theodor (1903-1969) آرام بختیاری نقش آدرنو، در مکتب فرانکفورت. تئودور-آدرنو(1969-1903.م)، فیلسوف،جامعه شناس،…

مرز بندی تخصصی: سیاست٬ ایمان و دولتداری...!

·      سیاست: اراده کردن همانا انسان موجودی در اراده یا حیوان سیاسی…

             پلان شهری یا مهندسی قدرت؟ واکاوی اهداف پنهان طالبان در…

نویسنده: مهرالدین مشید نگاهی به پروژه‌های عمرانی در شهر کابل با…

شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

«
»

در کمپ داوود سهم جالوت قوطی بگیر و بنشان بود

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

در دو ماه گذشته اعراب خلیج فارس بویژه عربستان سعودی در رابطه با اختلافاتی که با ایران دارند دستکم  تاکنون سه بار تحقیر شده اند: نخست امضای تفاهم نامه هسته ای در ژنو. دوم جنگ بی حاصل در یمن و گیر کردن در باتلاق یمن. سوم دست خالی برگشتن از نشست کمپ دیوید. عرب ها رفتند که شیر برگردند ولی روباه برگشتند. هدف پرزیدنت اوباما از احضار سران کشور های شبه جزیره عربستان به کمپ دیوید (کمپ داوود! دومین پادشاه یهودیان) جدا کردن اعراب خلیج فارس از دنباله روی سیاست های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر معترض اسرائیل علیه تفاهم هسته ای میان کشور های پنج به اضافه یک و ایران بود.

نشست دو روزه کمپ دیوید میان آقای اوباما و نمایندگان کشورهای عربی خلیج فارس به پایان رسید و در گیر و دار توافقات میان آمریکا و جمهوری اسلامی بر سر تفاهم هسته ای لوزان، رفع تحریم ها علیه ایران و مبارزه مشترک دو کشور علیه داعش درعراق وسوریه، سهم اعراب همیشه نگران! خلیج فارس پر کردن حساب های بانکی شرکت های اسلحه سازی آمریکایی و غربی با خرید چند میلیارد دلار سیستم ضد موشک علیه موشک های جمهوری اسلامی شد.

در اوائل ماه مارس گذشته بنیامین نتانیاهو کوشید با شرکت و سخنرانی علیه مواضع دولت اوباما در کنگره آمریکا آقای اوباما را بی اعتبار کند. اوباما پاسخ این اقدام نتانیاهو را با رام کردن اعراب لجام گسیخته خلیج فارس در کمپ دیوید داد و نتانیاهو را  در انزوای مطلق نگهداشت. اکنون دولت اسرائیل در ادامه سیاست های خود علیه ایران تنها مانده و چشم امید به نمایندگان وابسته به لابی های قدرتمند یهودیان در حزب جمهوریخواه آمریکا دوخته است. روز گذشته واتیکان نیز با شناسایی دولت مستقل فلسطین ضربه ای جانکاه به نتانیاهو زد.

در بیانیه پایانی نشست کمپ دیوید اوباما گفت:« از کشورهای عرب حمایت می‌کنیم، ولی ایران را به حاشیه نمی‌رانیم» این سخن به هیچ وجه خوشایند اعراب نیست. اعراب توقع داشتند که آمریکا ایران را منزوی کند و پیشنهاد ملک عبدالله پادشاه پیشین عربستان را که به آمریکایی ها گفته بود: « سر این مار در ایران است، سر مار را قطع کنید» انجام دهد ولی در حال حاضر آمریکایی ها مایل هستند که این مار! را دست آموز خود کنند و اعراب را در ترس نگهدارند. اوباما قوطی بگیر و بنشان را به سران عرب داد.

گفته اوباما مبنی بر این که ایران را به حاشیه نمی راند پیام روشنی همزمان به اعراب و اسرائیل می باشد؛ از این پس اعراب و اسرائیل بایستی با مسالمت با یکدیگر و جمهوری اسلامی برخورد کنند و همسایگان خود را به رسمیت بشناسند. اعراب ناچارند تا زمانی که رژیم جمهوری اسلامی بر سر کار است، ایران را در حیاط خلوت خود تحمل کنند و به ناچار سالانه بودجه (باج) هنگفتی برای امنیت خود به کشور های غربی بپردازند. آمریکا وعده داده که در صورت حمله به خاک کشور های عربی خلیج فارس از این کشور ها پشتیبانی کند.

می دانیم که اگر آمریکا چنین وعده ای هم به اعراب نمی داد باز هم ناچار بود تا زمانی که نفت در زیر زمین های این حکومت های دست نشانده غرب وجود دارد و هر سال میلیارد ها دلار از سوی این کشور هزینه خرید های تسلیحاتی از آمریکا می شود اجازه ندهد بجز هفت خواهران نفتی! کسی کلید این ذخائر را در دست داشته باشد. به همین دلیل هنگامی که کویت از سوی صدام حسین اشغال شد به خلیج فارس لشکر کشید.

پرزیدنت اوباما در برابر زیاده خواهی های سران عرب خلیج فارس ایستاد و آنان را سرجای خود نشاند. اعراب گمان می کنند که در ازای بذل و بخشش ها، ولخرجی های شاهزادگان عرب در اروپا و آمریکا و خرید های تسلیحاتی بزرگی که از آمریکا و کشور های غربی انجام می دهند، می توانند امیال خود را به آمریکا و غرب تحمیل کنند. سران عرب باید بدانند که خود نه مالک چاه های نفت می باشند و نه فرمانده نیروی های نظامی کشور هایشان، بلکه تنها کارگزاران وابسته به قدرت های جهانی هستند و از خود اختیاری ندارند.

آمریکایی ها خوب می دانند که  خطر اصلی که حکومت های عرب را تهدید می کند خطر خارجی نیست بلکه خطر مردم ناراضی و خشمگین کشور های عربی می باشد. مردمی که از خود کامگی شیوخ عرب، بیکاری، فقر و فساد در رنج می باشند.

پانزدهم ماه مه 2015