صفای عشق 

رسول پویان  جلوۀ صـورت حـدیـث خـفـتۀ سـیرت کند  عقل ازسودای دل لرزان…

تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

«
»

در اولین مناظره هیلاری و ترامپ چه گذشت؟

نخستین مناظره انتخاباتی میان دو کاندیدای جمهوری‌خواه و دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برگزار شد.

در این مناظره که حدود ۹۰ دقیقه به طول انجامید، هیلاری کلینتون، کاندیدای دموکرات به اولین سوال پاسخ داد. این مناظره در دانشگاه هوفسترای نیویورک انجام شد. این مناظره قرار بود رأس ساعت چهار بامداد به وقت تهران آغاز شود که با نیم ساعت تأخیر مواجه شد. مسائل مربوط به آینده آمریکا، رفاه، مالیات، اشتغال، سیاست خارجی و امنیت از جمله موضوعات مطرح شده در این مناظره بود.

مجری این مناظره لستر هولت، مجری شناخته‌شده‌ای بود که در سال‌های اخیر مجری برنامه‌های دیت‌لاین و تودی شبکه ان‌.بی.سی بوده و در حال حاضر مجری اخبار شامگاهی این شبکه است که میلیون‌ها بیننده دارد. ناظران پیش‌بینی کرده‌ بودند این مناظره رکورد ۸۰ میلیونی مناظره جیمی کارتر و رونالد ریگان (۱۹۸۰) را بشکند.

در بخش نخست این مناظره، کلینتون در تبیین سیاست‌های خود در رابطه با وضعیت اشتغال و اقتصاد، از افزایش مالیات برای طبقه سرمایه‌دار حمایت کرد و ترامپ نیز گفت که حامی کاهش مالیات برای سرمایه‌داران به منظور توسعه مشاغل و جلوگیری از سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی در خارج از این کشور است. ترامپ افزود، تخفیف مالیاتی که به مردم خواهد داد، بزرگ‌ترین تخفیف از زمان ریاست‌جمهوری ریگان خواهد بود.

کلینتون گفت: محور کلیدی انتخابات مسأله اقتصادی است و باید تضمین کرد که دستمزد زنان و مردان برابر شود. ترامپ ثروتمند است و طرح مالیاتی وی بزرگ‌ترین کاهش مالیاتی برای ثروتمندان خواهد بود و به طبقه متوسط کمکی نخواهد کرد. ترامپ فعالیت خود را با سرمایه چندصد میلیون دلاری که پدرش در اختیار او قرار داده بود، شروع کرد.

در مقابل، ترامپ اظهار کرد: فرصت‌های شغلی آمریکایی‌ها به کشورهای دیگر مانند چین و مکزیک می رود. سرقت مشاغل از آمریکا باید متوقف شود. نباید بگذاریم شرکت‌ها و مشاغل از کشور خارج شوند.

کلینتون گفت: دونالد ترامپ در سال ۲۰۰۶ گفته بود که امیدوار است بازار مسکن سقوط کند که سرمایه‌های او افزایش یابد که ترامپ در پاسخ گفت این یعنی کسب و کار.

ترامپ اظهار کرد، کلینتون ۳۰ سال است در عرصه سیاسی بوده و به مشکلات اقتصادی توجهی نداشته است. کلینتون نیز با خنده پاسخ داد که به این موضوع فکر کرده و در دوران ریاست‌جمهوری آمریکای همسرش اوضاع اقتصادی کشور بهبود یافته بود.

در بخش دیگری از مناظره مجری از دونالد ترامپ در مورد انتشار اظهارنامه‌های مالیاتی‌اش پرسید. ترامپ تاکنون از انتشار این اظهارنامه‌ها خودداری کرده است. کلینتون نیز در این باره گفت: چرا ترامپ اظهارنامه مالیاتی‌اش را منتشر نمی‌کند؟ حتماً چیزی هست که او مخفی می‌کند.

بیل کلینتون و چلسی دخترش در حین تماشای مناظره

ترامپ در پاسخ گفت که پس از پایان فرآیند حسابرسی اقدام به انتشار اظهارنامه خود خواهد کرد. کاندیدای جمهوری‌خواه در مقابل خواستار آن شد که کلینتون ۳۳ هزار ایمیل محرمانه خود را منتشر کند.

ملانیا و ایوانکا ترامپ، همسر و دختر دونالد ترامپ در کنار مایک پنس، معاون ترامپ

بیل کلینتون و چلسی دخترش در حین تماشای مناظره
از سوی دیگر ترامپ تصریح کرد، ایران پس از توافق هسته‌ای به یک قدرت بزرگ تبدیل می‌شود در حالی که با اعمال تحریم‌ها دچار مشکل بود. در مقابل کلینتون اظهار کرد: من در دوران سناتور بودنم به تمام تحریم‌های ایران رأی موافق دادم اما پس از آن آمریکا در صدد آن برآمد که در کنار تحریم‌ها با سایر کشورها وارد تعامل شود و با تشکیل ائتلاف ایران را پای میز مذاکرات بکشاند؛ بدون آن که جنگی رخ دهد.

کاندیدای دموکرات ادعا کرد: وقتی وزیر خارجه شدم ایران چند هفته تا دستیابی به مواد لازم برای ساخت بمب هسته‌ای فاصله داشت. ما سنگین‌ترین تحریم ها را علیه ایران وضع و در نهایت برنامه هسته‌ای ایران را بدون شلیک یک گلوله محدود کردیم.

ملانیا و ایوانکا ترامپ، همسر و دختر دونالد ترامپ در کنار مایک پنس، معاون ترامپ

وی گفت: بسیار مهم است که ما به شرایط جهانی توجه داشته باشیم. من نسبت به توافقی که درباره برنامه هسته‌ای ایران حاصل شده راضی هستم. اگر دونالد ترامپ این توافق را مورد انتقاد قرار می‌دهد، باید بگوید که گزینه جایگزین چیست. ما باید در مورد چنین مسائلی با دقت بیشتری صحبت کنیم.

کلینتون از فقدان سیاست مشخص ترامپ در قبال داعش انتقاد کرد و گفت: ترامپ به طور مکرر از برنامه‌های محرمانه خود درباره مقابله با داعش سخن می‌گوید اما تنها موضوع محرمانه این است که او هیچ برنامه‌ای در این خصوص ندارد.

ترامپ در مورد داعش، سیاست‌های دولت واشنگتن را در شکل‌گیری این گروه مقصر دانست و افزود: یکی از علل تشکیل داعش این بود که ما عراق را بیش از اندازه زود ترک کردیم. اوباما و کلینتون در عراق خلأ قدرت ایجاد کردند و داعش به وجود آمد. کلینتون مدت‌هاست که می‌خواهد داعش را نابود کند.

کاندیدای جمهوری‌خواه گفت: من از حمله آمریکا به عراق حمایت نکردم؛ این ادعا را رسانه‌هایی که طرفدار کلینتون هستند، مطرح می‌کنند. کلینتون اما اظهار کرد، ترامپ هم از جنگ عراق حمایت کرده بود و هم از حمله به لیبی و سرنگون کردن قذافی.

کلینتون از مردم آمریکا خواست که در انتخابات شرکت کنند زیرا آینده آن‌ها به نتیجه انتخابات بستگی دارد. ترامپ نیز تأکید کرد: می‌خواهم عظمت آمریکا را احیا کنم. در پایان این مناظره دو طرف اعلام کردند که در صورت پیروزی جناح رقیب، از کاندیدای پیروز حمایت خواهند کرد.

 مناظره بعدی ترامپ و کلینتون نهم اکتبر در واشنگتن برگزار خواهد شد.