مهندسی قومی یا طرح توازن قومی در ساختار قدرت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید مشروعیت‌ بخشی قومی؛ از توجیه انحصار تا مهندسی…

صرصر ظلم 

از فروغ حسن تو ماه فلک شرمنده شد  مهر لطفت هر…

از همین خاک جهان دگری باید ساخت !

با شروع زمزمه های کم شدن موسسات خارجی و خروج…

چرا شطحیات! ترامپ را درک نه‌می‌کنیم؟

اولویت مردم ما اسقاط طالبان است، نه تعامل. ✍️ محمدعثماننجیب در جهان…

پاکستان د افغانستان په خاوره کې د TTP د غړو

د ویشتلو حق نه لري د افغانستان او پاکستان اړیکې له تاریخي…

اپلاتون

د ده اصلي نوم «اریستوکلس» دی، د یونان یو نوموتی…

نقض حاکمیت ملی از سوی طالبان؛ از سلطه ایدئولوژیک تا…

نویسنده: مهرالدین مشید اجندا های قومی و اختلاف برانگیز منافی حاکمیت…

توماس مور؛ را هم اعدام کردند؛ بی وجدانا!

Thomas More ( 1477-1536 ) آرام بختیاری نخستین تئوریسین سوسیالیسم تخیلی در…

پاییز 

باد خزان وزید چمن بی نقاب شد  از برگ زرد صحن…

توافق طالبان و پاکستان

محمد عثمان نجیب پیش‌نوشت: با توجه به اهمیت این یادداشت که چند…

بازی های تروریستی پاکستان و ادامه جنایات آن در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ طالبان و پاکستان سناریوی استخباراتی با راستی…

سقراط

نوموړی د لرغوني یونان ستر فیلسوف او عالم او…

   جنگ پاکستان با طالبان

       نوشته ی : اسماعیل فروغی        جنگ کنونی میان گروه طالبان وپاکستان…

 با درد بساز که خون بهای تو منم

شوخی و مزاح جزء جدایی‌ناپذیر از زندگی اجتماعی انسان‌ها هستند…

ترامپ چرابگرام رامی خواهد؟

بخش دوم طوریکه می دانیم در15 آگست سال 2021امریکائی هاظاهراًازروی اجباردربرابرمقاومت…

پاکستان حق نه لري چې د افغانستان په خاوره تعرض…

نور محمد غفوری  د نړيوالو اړيکو او دولتونو ترمنځ د متقابل…

آنانیکه طور مستقیم یا تلویحی در دفاع از پاکستان قرار…

۱-- انهدام حکومت‌ها ؛ -- پیش انداختن شهزاده آمین جان در…

درگیری نظامی میان طالبان-پاکستان

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و…

قراردادهای اجتماعی: پیمانی برای زندگی مشترک !

قرارداد اجتماعی یک مفهوم فلسفی است که تلاش می‌کند توضیح…

جنگ پاکستان و طالب، بازی‌ اوپراتیفی است، حتا اگر ارگ…

محمدعثمان نجیب یکی از مزیت‌!؟ های پیدایش و‌ ابداع شبکه‌های بی‌شمار…

«
»

داووس ۲۰۲۳؛ پایان گسترش جهانی شدن

گال لوفت محقق آمریکایی با بیان اینکه نشست داووس ۲۰۲۳ دیگر نشان‌دهنده نگرانی‌های واقعی اکثریت جمعیت جهان برای حل معضلات اقتصادی و سیاسی کشورهای دنیا نبود، گفت: این نشست نمایشی از پایان گسترش جهانی شدن و به نوعی آغاز رویکرد جهانی‌زدایی بود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از اسپوتنیک، نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) از ۱۶ تا ۲۰ ژانویه ۲۰۲۳ (۲۶ تا ۳۰ دی) در داووس برگزار شد. گال لوفت مدیر مؤسسه تحلیل امنیت جهانی مستقر در واشنگتن در گفت‌ وگو با اسپوتنیک به طور خلاصه به بررسی و تحلیل پیام اصلی این گردهمایی پرداخته است.

لوفت گفت: همایش امسال وضعیت جدید جهان را نشان داد: متفرق، سرخورده، ترسناک و غم‌انگیز.

وی افزود: داووس به رختکن تیمی غرب تبدیل شد و مجمع جهانی اقتصاد بیش از هر زمان دیگری از سایر کشورهای دنیا جدا افتاده است.

این محقق آمریکایی با بیان اینکه داووس ۲۰۲۳ دیگر نشان‌دهنده نگرانی‌های واقعی اکثریت جمعیت جهان نبود، گفت: وسواس آن نسبت به تغییرات آب و هوایی، عدالت اجتماعی و بیداری باعث شده است که این مجمع به اسباب مضحکه و خنده بیشتر ملت‌های جهان تبدیل شده و از سوی آنها تحقیر شود.

به نوشته اسپوتنیک، مجمع جهانی اقتصاد یک سازمان بین‌المللی غیردولتی و لابی‌گر است که در ژانویه ۱۹۷۱ توسط اقتصاددان آلمانی کلاوس شواب تأسیس شد. در ابتدا این نهاد «انجمن مدیریت اروپا» نام داشت اما در سال ۱۹۸۷ نام خود را به مجمع جهانی اقتصاد تغییر داد.

این انجمن با گرد هم آوردن مدیران تجاری، رهبران فکری و سیاستمداران برجسته به دنبال تبدیل شدن به یک پلت فرم جهانی برای رهبری ایده‌های جهانی شدن و حل معضلات اقتصادی و سیاسی کشورهای دنیا بود. با این حال به عقیده برخی از مفسران حتی غربی، این انجمن به سرعت به یک باشگاه نخبه‌گرای تکنوکرات (فن‌سالار) جهانی تبدیل شد که به دنبال دیکته کردن قوانین برای بقیه جهان بود.

مدیر مؤسسه تحلیل امنیت جهانی ادامه داد: جهانی شدن بر اساس پذیرش گسترده نهادها، هنجارها و قوانین جهانی و همچنین جریان آزاد کالاها، پول و اطلاعات است. هر یک از اینها در چند سال گذشته اولا با دور شدن آمریکا و چین از یکدیگر و تقابل روز افزون آنها و ثانیا با افروخته شدن آتش جنگ در اروپا به خطر افتاده است،

این محقق آمریکایی افزود: ما در سراسر جهان به دو اردو تقسیم شده‌ایم؛ اردوی کشورهای غربی به اضافه اعضای افتخاری آن و اردوی مقابل که متشکل از سایر کشورهاست. ظهور نهادها، اتحادها، ابزارهای مالی، بلوک‌های تجاری و مجموعه‌های جدید نیز برخاسته از همین جبهه‌بندی و اردوکشی دوگانه است.

وی با تاکید براینکه هیچ بازگشتی به سیستم پس از جنگ جهانی دوم وجود ندارد، گفت: علاوه بر این ما شاهد انکار گسترده پدیده جهانی شدن از سوی برخی از نهادها و افرادی هستیم که بیشترین ارتباط را با جهانی شدن داشته‌اند.

لوفت همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر نه‌تنها شاهد رونق و گسترش «جهانی شدن» در میان کشورهای دنیا نیستیم بلکه حتی نوعی «جهانی‌زدایی» نیز در مقابل آن شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: رویکرد جهانی‌زدایی از آنجا شکل گرفت که میلیاردها نفر در سراسر جهان دست رد بر سینه ایده‌ها، اخلاقیات و ارزش‌های غربی زدند چرا که به عقیده آنها این ایده‌ها، اخلاقیات و ارزش‌ها نه‌تنها عامل ثبات و وحدت نیستند بلکه تفرقه و بی‌ثباتی را با خود به ارمغان می‌آورند.