خروج نظامیان شوروی؛ پایانی برای مداخله، آغازی برای فاجعه

روزنامههای امروز چاپ کابل در دیدگاهها و سرمقالههای خود به سالروز خروج نظامیان خارجی از افغانستان پرداخته و آن را پایان مداخله و آغاز یک فاجعه توصیف کردهاند.
روزنامههای امروز (یکشنبه) چاپ کابل در دیدگاهها و سرمقالههای خود سالروز خروج نظامیان شوروی را از این کشور بررسی کرده و به مسائل مهم این کشور نیز پرداختهاند که بخشهایی از آن در زیر آمده است:
روزنامه «سخن جدید»، در دیدگاه رسمی خود روز خروج نظامیان شوروی را آغاز یک فاجعه دانسته و نوشته است که در نهایت این اقدام به پیروزی مجاهدین افغان انجامید .
نویسنده روزنامه سخن جدید در ادامه نوشته است که خروج نظامیان شوروی با تمام پیامدهای منفی و مثبت، خود آغازی شد برای فجایع بیشتر در کشور، فاجعههایی که همچنان از شهروندان بیدفاع قربانی میگیرند و خواب راحت را از چشم مردم گرفتهاند.
روزنامه «جامعهباز»، در سرمقاله خود نیز به خروج نظامیان شوروی از افغانستان پرداخت و آن را پایان بیفرجام و یک آغاز شوم برای مردم این کشور پنداشته است.
این روزنامه نوشته است: قرار بود که پایان حضور نظامی ارتش سرخ در افغانستان به معنای پایان بحران در این کشور باشد، اما با خروج کامل و پایان حضور نظامی شوروی سابق در افغانستان، نه تنها جنگ و نزاع پایان نیافت، بلکه سر آغازی شد برای بحرانهای دوامدار و پایانناپذیری که تاکنون هم چشمانداز روشنی برای آن دیده نمیشود. ارتش سرخ از کشور خارج شد، اما پیامدهای حضور 9 ساله انها، تاکنون دامنگیر مردم افغانستان است. یکی از پیامدهای حضور ارتش سرخ در افغانستان، سرازیر شدن هزاران جنایت کار و جانی از زندان های کشورهای عربی زیر نام جنگجوی داوطلب بود که به منظور مقابله با آنان وارد کشور شده بودند و تاکنون کشور ما از سایه شوم آنها در جنگ و بدبختی زیر نام القاعده بسر می برد.
روزنامه «ماندگار» در سرمقاله خود به آخرین فعالیتهای مخالف «حامد کرزی»، رئیس جمهور کنونی با آمریکا و «نجیب الله» رئیس جمهور پیشین افغانستان در برابر نظامیان شوروی پرداخته و نوشته است: مسلماً میان موضعگیریها و رفتارهای سیاسی کرزی و آخرین مهرۀ حاکمیت حزب دموکراتیک خلق افغانستان (نجیبالله)، شباهتهای آشکاری وجود دارد.
یکی از رفتارهای سیاسی نجیب، اعلام مشی مصالحۀ ملی بود که پس از خروج نیروهای شوروی برای توجیه حکومت خود به اجرا گذاشت. وی میخواست با اعلام این مصالحه، نیروهای مجاهدین را به سوی خود بکشاند و حاکمیت خود را گسترده ساخته و ابقا سازد. رفتار آقای کرزی نیز دقیقاً در همین جهت است.