افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

حقیقت فرا ذهنی: بنیاد برترین واقعیت

ذهنیت به مفهوم تفکر٬ و تعقل از جوهر حقیقت٬ بنیاد…

ژرفنای فاجعه در افغانستان و سناریو های فراراه ی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید ستم طالبان و ایستادگی ملت؛ اراده مردم افغانستان…

پایداری

ثبا ت و پا یداری را نمانده  قدر و مقدارش چنان…

«
»

تغییرات احتمالی در سیاست خارجی آمریکا با وزیر خارجه جدید

ان بی سی گزارش داد:مایک پمپئو به عنوان گزینه پیشنهادی ترامپ برای سمت وزیر امور خارجه جدید آمریکا همواره رویکرد افراطی و جنگ طلبانه در قبال چالشی های سیاست خارجی ایجاد شده توسط کشورهایی همچون روسیه و کره شمالی داشته اما باید دید که وی در این سمت تفکرات قبلیش را در دولت ترامپ در پیش خواهد گرفت؟

 این شبکه آمریکایی افزود: در صورت حضور قطعی مایک پمپئو در سمت وزیر امور خارجه آمریکا، سیاست خارجی واشنگتن در قبال دشمنان آمریکا از جمله کره شمالی و سوریه ممکن است خصمانه تر شود.
پمپئو که در ژانویه 2017 به عنوان رئیس سازمان سیا منصوب شده بود، در 14 ماه حضورش در این سمت موضوع تقابلی علیه ایران در پیش گرفت و حمایت محکمی از اسرائیل داشته است.
به برخی از مواضع و اظهارنظرهای وزیر امور خارجه پیشنهادی ترامپ اشاره می شود:

** کره شمالی
پمپئو در اکتبر 2017  در اظهارنظری گفته بود که کره شمالی بزودی می تواند یک شهر آمریکا را با تسلیحات هسته ای تهدید کند. وی دیدگاههای ترامپ را در انتقاد از ناکامی دولت های گذشته برای متوقف کردن برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی نیز بازگو کرد.
وی همچنین در ژوئیه 2017  گفت: امیدوارم راهی را برای جداکردن کره شمالی از سیستم موجود پیدا کنیم.

** روسیه
پمپئو پیش از این، از اقدامات مسکو علیه غرب و دیگر کشورها به شدت انتقاد کرده و برعکس ترامپ، خواستار موضع قاطعانه در قبال کرملین بوده است. وی در ژانویه  در اظهارنظری گفته بود: من همچنان نه تنها در مورد روس ها بلکه در مورد اقدامات یکسری دیگر نگران هستم. ما دشمنان بسیاری داریم که به دنبال تضعیف دمکراسی غرب هستند. ما بر مداخله روسیه بر امور واشنگتن تمرکز داشته ایم.
آندرس آسلاند یک عضو شورای آتلانتیک معتقد است، گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزیر امور خارجه آتی آمریکا پیش از حضور در سمت ریاست سازمان سیا، دیدگاههای افراطی در مورد مسکو داشت اما به عنوان یک وفادار به ترامپ، دیدگاههایش را در قبال روسیه تلطیف کرده و به نظر می رسد در این رابطه با رئیس جمهوری آمریکا همسو شده باشد.

این شبکه تلویزیونی امروز (چهارشنبه) در گزارشی افزود: در صورت حضور قطعی مایک پمپئو در سمت وزیر امور خارجه آمریکا، ممکن است سیاست خارجی واشنگتن در قبال دشمنان آمریکا از جمله کره شمالی و سوریه خصمانه تر شود.
پمپئو که در ژانویه 2017  به عنوان رئیس سازمان سیا منصوب شده است، در 14 ماه حضورش در این سمت موضع تقابلی علیه ایران در پیش گرفت و حمایت محکمی از اسرائیل داشته است.
به برخی از مواضع و اظهارنظرهای وزیر امور خارجه پیشنهادی ترامپ اشاره می شود:
* کره شمالی
پمپئو در اکتبر 2017  در اظهار نظری گفته بود که پیونگ یانگ بزودی می تواند یک شهر آمریکا را با تسلیحات هسته ای تهدید کند. وی دیدگاههای ترامپ را در انتقاد از ناکامی دولتهای گذشته برای متوقف کردن برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی نیز بازگو کرد. وی همچنین در ژوییه 2017  گفت: امیدوارم که راهی را برای جداکردن کره شمالی از سیستم موجود پیدا کنیم.
* روسیه
پمپئو پیش از این از اقدامات مسکو علیه غرب و دیگر کشورها به شدت انتقاد کرده و برعکس ترامپ وی خواستار موضع قاطعانه در قبال کرملین بوده است. وی در ژانویه  در اظهار نظری گفته بود: من همچنان نه تنها در مورد روس ها بلکه در مورد اقدامات یکسری دیگر نگران هستم. ما دشمنان بسیاری داریم که به دنبال تضعف دمکراسی غرب هستند. ما بر مداخله روسیه بر امور واشنگتن تمرکر داشته ایم. آندرس آسلاند یک عضو شورای آتلانتیک معتقد است، گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزیر خارجه آینده آمریکا پیش از حضور در سمت ریاست سازمان سیا دیدگاههای افراطی در مورد مسکو داشت اما به عنوان یک وفادار به ترامپ وی دیدگاههایش در قبال روسیه را تلطیف کرده و به نظر می رسد در این رابطه با رئیس جمهوری آمریکا همسو شده باشد.
* ماموریت های مخفی سازمان سیا
پمپئو در مصاحبه اخیرش با شبکه سی بی اس عنوان کرد که سازمان ملل مطمئنا در حال گسترش عملیات های مخفیانه و سری در سراسر جهان است. وی اخیرا تصریح کرد: شکی در این راستا نیست. آنچه ما در سازمان سیا انجام دادیم کاری بود که یکسال پیش انجام نشده بود. می خواهم رئیس جمهوری آمریکا بهترین اطلاعات را در مورد امور جهان در اختیار داشته باشد.

** ایران
پمپئو که قبلا نارضایتی خود را از حصول توافق هسته ای غرب با ایران در سال 2015 اعلام کرده بود، در اظهار نظری در نوامبر 2016 در مورد برجام گفت: به دنبال عقب راندن این توافق فاجعه بار با بزرگترین حامی تروریسم در جهان هستم.
موسسه خاورمیانه در مطلبی عنوان کرد: گزینه پیشنهادی ترامپ برای سمت وزیر امور خارجه آمریکا که همواره یک مخالف جان سخت دیرینه جمهوری اسلامی ایران و سالهاست حامی سیاست تغییر حکومت در ایران بوده است. از وی به عنوان فردی یاد شده که تمایل به کمک برای فراهم شدن زمینه مناقشه نظامی میان ایران و آمریکا داشته است.

** ماموریت های مخفی سیا
پمپئو در مصاحبه اخیرش با شبکه سی بی اس عنوان کرد سازمان ملل مطمئنا در حال گسترش عملیات های مخفیانه و سری در سراسر جهان است.
وی اخیرا تصریح کرد: شکی در این راستا نیست. آنچه ما در سازمان سیا انجام دادیم، کاری بود که یکسال پیش انجام نشده بود. می خواهم رئیس جمهوری آمریکا بهترین اطلاعات را در مورد امور جهان در اختیار داشته باشد.

** سوریه
پمپئو بارها از حضور برخی کشورها در سوریه انتقاد و بر اهمیت به چالش کشیدن بشار اسد رئیس جمهوری سوریه تاکید کرده است. بررسی چندین اظهار نظر گزینه پیشنهادی ترامپ برای سمت وزیر خارجه آمریکا نشان می دهد که وی مواضع خصمانه ای علیه دولت سوریه و حامیانش داشته است.

** چین
در گذشته مایک پمپئو از چین به عنوان دومین اقتصاد برتر جهان تمجید کرده بود، اما همچنین در مورد تهدید امنیتی چشمگیر از سوی پکن هشدار داده است. وی چند ماه پیش در اظهارنظری گفته بود: فکر می کنم چین این ظرفیت را برای تبدیل شدن به بزرگترین رقیب آمریکا در کوتاه و دراز مدت دارد.