ائتلاف های شکننده و شجره نامۀ سیاه سیاستگران افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید تغییر ناپذیری طالبان و ناتاثیر گذاری مخالفان اعتماد…

             خواب ظلمانی

خفتگا ن رویا ی  یک  آرا مش ا ند  همچوکشتی بسته…

      نسبت ونسبیت 

نسبت بیان منسوب ومربوط ،ربط وتعلق وبا مفاهیم تناسب ،متناسب…

این هم بیاد تاریخ بماند

قومگرایی و ائتلاف ها بر بنیاد قومیت حلال مشکل افغانستان نیست! گرایش…

چرا اخلاق در همه‌ عرصه‌های زنده‌گی میان بیش‌ترین بشرِ قرنِ…

اخلاق‌نگری به سیاست‌مدارانِ بد اخلاق: مورد ترامپ محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب-دینی فلسفی من…

برابری حقوی + استعداد ذاتی = شایسته سالاری...!

انسان ها٬ نظر به توانایی های ذاتی برابر آفریده نشده اند.…

مرغ رویا  

رسول پویان  مسوزان بال پـرواز پرستـوهـای زیبا را   میفگـن در قفسهای طلایی…

تعامل که انزوا؟

نور محمد غفوري په نړیوالو اړیکو کې د هېوادونو برخلیک د…

از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

«
»

ترکیه درآتش تروریسم ،ضعف های امنیتی ترکیه

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

سازمان امنیت ترکیه ، میت (ملی استخبارات تشکیلاتی) هیچگاه به عنوان یک سازمان اطلاعاتی کارآمد مطرح نبوده است. این تشکیلات دارای پنج هزار کارمند نظامی وغیرنظامی است. رئیس کنونی میت، حقان فیدان گروهبان سابق ارتش ترکیه می باشد. حقان فیدان مدتی در چارچوب نیرو های پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو) در آلمان خدمت کرده است. فیدان خیلی زود از ارتش بیرون آمد و به دنبال اخذ مدرک تحصیلی رفت، وی سپس در چارچوب خدمت در مریلند آمریکا موفق شد مدرک لیسانس نه چندان معتبر خود را که از دانشگاهی در ترکیه بدست آورده بود در یک کالج آمریکایی تبدیل به احسن نماید.

فیدان از سال 2010 میلادی تاکنون رئیس سازمان امنیت ترکیه ( میت) می باشد، وی از نزدیکان رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و از وفاداران او بشمار می رود. فیدان پس از کودتای نافرجام تابستان گذشته درترکیه به دلیل این که تشکیلات زیر دست او نتوانسته بود اطلاعاتی در مورد کودتا بدست آورد برای چند ماه مورد غضباردوغان واقع شد، ولی با پا در میانی برادر همسر ازدوغان دوباره بکار خود بازگشت. اردوغان شخصی به نام؛ فریدون هادی سینیرلی اوغلو، را در کنار حقان فیدان گمارده که او را زیرنظر داشته باشد.

مئیر داگان رئیس پیشین سازما ن اطلاعاتی اسرائیل (موساد) به جانشین خود تامیر پرادو گفته بود؛ حقان فیدان به ایدئولوژی پاسداران انقلاب اسلامی ایران بسیار نزدیک است. گفته می شود حقان فیدان مسلمان شیعه! است. دو سال پیش فیدان به همراه اردوغان در مراسم عزاداری عاشورای شیعیان ترکیه شرکت کرد و هر دو به سینه زنی پرداختند. رسانه های اسرائیلی از حقان فیدان به عنوان (چشم تهران) نام می برند. اسرائیل، فیدان و سازمان میت ترکیه را متهم کرد که اسامی ده ها نفر از ماًمورین موساد را به ایران داده است. این ماًمورین اغلب از کرد های مخالف حکومت ایران بودند که برای اسرائیل کار می کردند.

در سپتامبر 2016، هشتاد و هفت تن از اعضای سازمان امنیت ترکیه به اتهام طرفداری از فتح الله گولن رقیب رجب طیب اردوغان از کار برکنار شدند. پاکسازی هزاران تن از نیرو های ارتش، انتظامی و سازمان های اطلاعاتی ترکیه ضربه مهلکی به امنیت ترکیه وارد کرده است. عملیات متعدد تروریستی اخیر در ترکیه؛ کشتن سفیر روسیه ، کشتار در یک دیسکوتک، حمله مسلحانه به یک رستوران و بمب گذاری در شهر ازمیر، بیانگر ضعف نیروهای امنیتی این کشور می باشد. نیرو های امنیتی ترکیه هم زمان با گروه های تندرو اسلامی و کرد های این کشور در جدال می باشند.

در راستای تغییرات در ساختار نیرو های ارتش و امنیتی ترکیه ، اردوغان نفر دوم سازمان امنیت ترکیه، اسماعیل حقی موسی، را به سفارت ترکیه در فرانسه منصوب کرد. سفیر تازه ترکیه در پاریس شخصی با تجربه اطلاعاتی و سیاسی می باشد. ماه پیش کنفرانسی از سوی ترک های تجزیه طلب ایرانی در شهر استکهلم سوئد برگزار شد. هم زمان کنفرانسی با شرکت شماری به اصطلاح مخالفین! جمهوری اسلامی در استانبول برپا شد که چند تن از ایرانیان مقیم اروپا و فرانسه در آن شرکت داشتند. این کنفرانس ها همه به کمک سازمان امنیت ترکیه برگزار می شوند. بی شک حضور سفیر تازه ترکیه در پاریس از سویی به منظور کنترل فعالیت های سیاسی گروه های کرد مخالف ترکیه در فرانسه و اروپا و از سوی دیگر نقطه ای برای تماس و به خدمت گرفتن ایرانیان علیه جمهوری اسلامی می باشد.

در ژانویه سال 2013 میلادی، در پاریس شخصی به نام عمر گونی، سه زن عضو گروه کرد پ-ک-ک را ترور کرد. دوسال و نیم پس از این کشتار پلیس فرانسه نتیجه تحقیقات خود را در هفتاد صفحه منتشر کرد، در این گزارش دست سازمان امنیت ترکیه در این ماجرا دیده می شود. عمر گونی، قاتل سه زن کرد پیش از پایان سال 2016 میلادی در بیمارستانی در پاریس به دلیل یک نوع بیماری مغزی درگذشت و پیش از برگزاری دادگاه این پرونده تروریستی خاتمه یافت.