فرهنگ سیاسی مقتضای حاکمیت قانون – هدف چون بن ۲۰۰۱…

چندی پیش با نظیف شهرانی در نهضتی ظاهراً برای تغییر…

اسلام گرایان افراطی و انحطاط سیاسی و اجتماعی در جهان…

نویسنده: مهرالدین مشید طیف های گوناگون سلفی ها و دشمنی آنان…

قتل عام انسان

رسول پویان جهـان نظاره گر قتل عـام انسان است خـدا به حق…

دو داستان کوتاه از زانا کوردستانی

[فریبا] پیپ‌اش را گوشه‌ی لب گذاشت با طمأنینه... روی تخت نشست.…

ماهیت ساختار ساز در قانون اساسی!

حاکمیت قانون که لوازم ماهوی آن سطح آگاهی مردم از…

تعامل قدرت ها با طالبان؛ خیانت به مردم افغانستان و…

نویسنده: مهرالدین مشید تعامل با طالبان؛ دشنه ی زهر آلود بر…

خسته

نوشته نذير ظفر  12/03/23بلوك ستون بد گمانى نكنيد ، گر  ز…

گفت و شنود با استاد دستگیر نایل

گفت و شنود با محترم استاد دستگیر نایل چهره شناخته…

شرح حضور بنده در برنامه ۲۱۱۷ رازق مامون راجع به…

https://youtu.be/lIm0OnXkAwA?si=iqMP8yJeYpB12qsH اولاً تز یا تتبین مسئله این گونه اشتباه است: ریاستی…

انقلاب

دکتر بیژن باران ‎ زوال هر حکومت با زوال اصولی که…

صنعت مرغداری در افغانستان

نوشته کریم پوپل سال نشرکتاب ۲۵نوامبر۲۰۲۳ کشور دنمارک فهرست   مطالب صفحه      …

رفیق صابر

استاد "رفیق صابر" (به کُردی: ره‌فیق سابیر / انگلیسی: Refiq)…

اسلام گرا ها در فرازی از گزینه ی اسلام حکومتی…

نویسنده: مهرالدین مشید اسلام گرا ها و نبود اجماع آنان  در…

تاریخ ماتریالیسم،- از الحاد وعلم و انقلاب، تا انسان روشنگر

materialismus. آرام بختیاری سه هزارسال اندیشه ماتریالیستی در 12 شاخه. بحث ماتریالیسم حدود…

افغانستان میدان یکه تازی طالبان و جنگ بر سر تقسیم…

نویسنده: مهرالدین مشید بحران مشروعیت و ستمروایی طالبان؛ نارضایتی سراسری مردم…

بار غم 

کشور ما کشور درد و غم است  رنج در رنج است…

عقیم های سیاسی در کنار رهبر خود خوانده جوان –…

اول:‌ عقیم های سیاسی یعنی اینکه عده با داشتن فرصت…

اصلاحات و توهمات

– دکتر بیژن باران چرا اصلاحات در غرب به انباشت سرمایه…

فلسفه حق در تز آفرینی عمل – شتاب بسوی پایداری…

تشخیص آسیب شناسی مقدم: خاک باد کرده روان هستیم٬ که ده…

نیم قرن رخداد های خونین در جهان اسلام و ناکارآمدی…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم قرن مبارزات گروه‌های اسلامی و تبدیل شدن…

«
»

بررسی سال ۲۰۲۱: افزایش نابرابری، فقر و گرسنگی 

منبع: مجله هفته

ترتیب و فرستنده: حسین تلاش

04.01.22

در چند ماه گذشته، مطالعات متعددی منتشر شده است که به اثرات اجتماعی سیاست بین المللی محدودیت های کرونائی می پردازد.

بررسی کوتاه آمار سال ۲۰۲۱

تحلیلی توسط کریستین کریس

افزایش نابرابری

گزارش دوسالانه نابرابری جهانی در ۷ دسامبر ۲۰۲۱ نشان داد که نابرابری جهانی به طور چشمگیری در نتیجه سیاست محدودیت های کرونایی افزایش یافته است و اکنون به سطح بسیار بالای آغاز قرن بیستم بازگشته است، دوران «اوج امپریالیسم غربی» .
این گزارش به معنای واقعی کلمه می گوید: «از سال ۱۹۹۵، سهم میلیاردرها از ثروت جهان از یک در صد٬ به بیش از سه درصد افزایش یافته است. این افزایش در طول همه گیری کووید تشدید شد. در واقع، سال ۲۰۲۰ شاهد بزرگترین افزایش ثروت میلیاردر ها در تاریخ بوده ‌ایم. بر اساس ارقام شرکت آلمانی بیمه آلیانز، ۴۱ درصد دارایی های خالص مالی متعلق به ۱ درصد طبقه برتر بوده است؛ این ارقام در ضمن نشان میدهد که تا ۸۴ درصد ثروت جهان در اختیار۱۰ درصد طبقه ب است. 
بنابراین، سیاست محدودیت های کووید منجر به افزایش منحصر به فرد قدرت اقتصادی در میان نخبگان قدرت (سیاسی/ اقتصادی) که بخش بسیار کوچکی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند شده است.

افزایش قیمت مواد غذایی

در ۲ دسامبر ۲۰۲۱، فائو، سازمان خواربار و کشاورزی جهانی سازمان ملل متحد، در گزارش ماهانه خود که در مورد تحولات قیمت جهانی غذا منتشر کرد٬ نشان داد که قیمت مواد غذایی در نوامبر ۲۰۲۱ ،۲۷ درصد گرانتر از ماه مشابه یکسال قبل یعنی نوامبر ۲۰۲۰ بوده است. 

بر اساس محاسبات فایو در مقایسه با میانگین قیمت مواد غذایی نسبت به یک دوره شش سال قبلی، قیمت ‌ها برای شش سال یعنی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ (سطح شاخص ۹۵.۳) در نوامبر ۲۰۲۱ (سطح شاخص ۱۳۴.۴) ۴۱ درصد گران ‌تر شده است. ۴۱ درصد افزایش قیمت برای اقشار فقیرتر جمعیت، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، مبلغ بسیار زیادی است، اما قطعاً برای اقشار پایین در کشورهای صنعتی نیز پول زیادی محسوب میشود. سیاست محدودیت‌ های کرونائی و قرنطینه منجر به افزایش قیمت مواد غذایی شده است که به طور مستقیم و گسترده به طبقات پایین٬ آسیب می رساند. غذا های اصلی اکنون از نظر اسمی و واقعی گرانتر٬ از دوره پس از جنگ دوم جهانی هستند.

افزایش سوء تغذیه

شاخص جهانی گرسنگی ۲۰۲۰ در اکتبر ۲۰۲۱ منتشر شد نشان میدهد که شیوع سوء تغذیه در سراسر جهان دوباره در سال ۲۰۲۰، آنهم «پس از چندین دهه کاهش»، به شدت افزایش یافته؛ شاخص از حدود هشت درصد از جمعیت جهان در سال ۲۰۱۹؛ یا معادل ۶۴۰ میلیون نفر تا حدود ۱۰ درصد یا معادل ۸۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ افزایش را نشان میدهد، افزایشی در حدود یک پنجم یا تقریباً ۱۶۰ میلیون نفر (محاسبات طبق آمار استاتیتا)؛ تا نوامبر ۲۰۲۱، قیمت مواد غذایی اصلی ۳۷ درصد در مقایسه با میانگین سال ۲۰۲۰ افزایش یافته بود. این وضعیت برای آمار احتمالی سال ۲۰۲۱ نیز نوید خوبی ندارد، آمار سوء تغذیه و گرسنگی٬ احتمالاً در سال ۲۰۲۱ افزایش بیشتری خواهد یافت.

در گزارشی که در ژانویه ۲۰۲۱ منتشر شد، آکسفام تخمین زد که حداقل ۶۰۰۰ نفر دیگر در روز در نتیجه کرونا و اقدامات سیاسی مرتبط با آن در پایان سال ۲۰۲۰ از گرسنگی می میرند. بسیاری از آنها احتمالاً کودک هستند. در سپتامبر ۲۰۲۰، گرد مولر، وزیر توسعه فدرال وقت (حزب سوسیال مسیحی آلمان / باواریا) گفت: «مردم به مراتب بیشتر از عواقبی محدودیت های کرونائی و قرنطینه جان خود را از دست خواهند داد تا ویروس». یک واقعیت، با توجه به افزایش شدید قیمت مواد غذایی ضروری و افزایش فقر در طبقات پایین جامعه، این در حالیست که بعید است که اوضاع در سال ۲۰۲۱ بهتر شود.

در سال ۲۰۲۲ چه چیزی در انتظار ما است؟

خطر به وقوع پیوستن نا آرامی های مرتبط با گرسنگی در سال ۲۰۲۲ کم نیست، چیزی مانند بحران تورتیلا در مکزیک در سال ۲۰۰۷، یا قیام هایی مانند «بهار عربی» از سال ۲۰۱۰، که این شورش ها یک مورد مشابه داشتند٬ همه به دلیل خشم و اعتراض به افزایش شدید قیمت مواد غذایی ضروری و اولیه بوقوع پیوستند.

حالا بیائید این تحولات اجتماعی نگران‌ کننده را به کوهی از بدهی‌ های کم نظیر تاریخی اضافه کنیم. 

صندوق بین المللی پول در ۱۵ دسامبر ۲۰۲۱ گزارش داد که بدهی جهانی در سال ۲۰۲۰ به طرز چشمگیری افزایش یافته و رکورد جدیدی به میزان ۲۲۶۰۰۰ میلیارد دلار یا ۲۵۶ درصد از محصول World national product  تولید شده جهانی را به ثبت رسانده است. یعنی حجم بار سنگین اقدامات کرونایی که دولت‌ ها به عنوان راهکار مقابله با پاندمی انجام داده‌ اند٬ اکنون به‌ شدت تمام به دوش اقشار فقیر و آینده بشریت منتقل شده است، آنهم طبعا به زیان نسل‌ های بعدی که روزی مجبورند بدهی ‌های ما را بپردازند.

اگر در سال ۲۰۲۲ به دلیل افزایش نابرابری توزیع در سراسر جهان، افزایش قیمت مواد غذایی و افزایش گرسنگی، ناآرامی ها، اعتراضات و قیام ها در مقیاس وسیع رخ دهد، این امر می تواند به سرعت در بازار های مالی بین المللی٬ عواقب خطرناکی داشته باشد و باعث ایجاد یک بحران مالی و اقتصادی در جهان شود. 

پروفسور دکتر کریستین کریس، متولد ۱۹۶۲: 

تحصیلات و دکترا در اقتصاد و تاریخ اقتصادی در LMU مونیخ. نه سال کار به عنوان بانکدار؛ هفت سال آن به عنوان بانکدار سرمایه گذاری. از سال ۲۰۰۲ استاد امور مالی واقتصاد در دانشگاه آلن. نویسنده هفت کتاب: Science Bought ۲۰۲۰؛ اصل مفیستو  (Mopheito)در اقتصاد ما (۲۰۱۹)؛ BWL Blenden Wuchern Lamentieren ۲۰۱۹، همراه با Heinz Siebenbrock؛ تبلیغات بدون تشکر (۲۰۱۶); تحقیق خریداری شده (۲۰۱۵); سایش و پارگی برنامه ریزی شده (۲۰۱۴); جنون سود (۲۰۱۳). سه دعوت به بوند ستاگ آلمان به عنوان کارشناس مستقل (سبزها، چپ، حزب سوسیال دمکرات آلمان). مصاحبه های تلویزیونی، رادیویی و مجلات متعدد، سخنرانی ها و نشریات عمومی. عضو ver.di و مسیحیان برای نظم اقتصادی عادلانه.

منتشر شده در روسیه امروز