اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

مهاجرستیزی آخوندهای ایران و غمنامه بی‌پایان مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید هزاران کیلومتر دور از میهن، میلیون‌ها مهاجر افغانستانی…

آغوش وطن

فریادِ خراسان بزرگ   و   ایران قدیم  رسول پویان   جوزای 1404  در خانـه قـوی باش که…

اعلامیه‌ی سربازِ مکتب دینی – فلسفی “من بیش از این…

هشدار نسبت به نقش حامد کرزی در روند سیاست‌گذاری مهاجرتی اروپا! در…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

(۱) اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

مشاهیر جنبش کارگری، در سوسیال دمکراسی انقلابی

August Bebel(1840-1913) آرام بختیاری آگوست ببل،- در جنبش کارگری آلمان.   آگوست ببل (1913-1840)…

جـنـبـش نـازیـسـم نـو

 " جـنـبـش نـازیـسـم نـو"، کـه بـا نـظـر بـه فـعـلـیـت تـهـدیـدآمـیـز…

آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

«
»

بحرین بر سر دوراهی ، رضا پهلوی یا مجاهدین

بحرین که تا سال 1971 میلادی استان چهاردهم ایران بشمار می رفت و در پی یک توطئه انگلیسی-عربی و معامله پشت پرده با محمد رضا شاه پهلوی ،ظاهراً به استقلال رسید و به عضویت سازمان ملل متحد در آمد. چند سال پس از جدایی از ایران، امیربحرین لقب خود را به شاه تبدیل کرد و از امیری به شاهی ارتقاء یافت. چند سال پیش در پی بحران هایی که کشور های اسلامی منطقه خاورمیانه را در بر گرفت و به بهار عربی معروف شد، بحرین نیز با شورش های مردمی روبرو گردید و به ناچار از حکومت عربستان سعودی درخواست کمک کرد.

Flag_of_Bahrain.png wordt weergegeven

در پی این درخواست شمار زیادی از نیرو های ارتش و پلیس عربستان به جزیره  اعزام شدند. هم اکنون اداره امور دفاعی ، خارجه، اقتصادی و امنیت داخلی این جزیره به عربستان واگذار شده است. بحرین ازسال 1986، با احداث یک پل بیست و پنج کیلومتری به عربستان متصل شده است . این پل به نام ” فهد ” پادشاه درگذشته عربستان، نامگذاری شده است.

بخش مهمی از مردمان بحرین  ایرانی تبار و پیرو مذهب  شیعه می باشند، به همین دلیل روابط محکم تاریخی و مذهبی میان ایران و بحرین وجود دارد، این روابط و احتمال واژگونی خاندان آل خلیفه و برپایی یک جمهوری اسلامی موجب نگرانی اعراب جنوب خلیج فارس می باشد. درسال های گذشته حکومت بحرین کوشیده است، شمار اعراب سنی را در جزیره افزایش دهد ولی با همه این ترفند ها نزدیک به هفتاد درصد مردم بحرین پیرو مذهب شیعه می باشند و به مراجع تقلید شیعه در ایران و عراق اقتدا می کنند.

پس از مداخلات جمهوری اسلامی در برانگیختن شورش های شیعیان در بحرین دولت این جزیره بفکر افتاد تا در برابر این اقدامات حکومت ایران چاره ای بیاندیشد، به همین دلیل به بررسی اوضاع و احوال اپوزیسیون ایران پرداخت تا بتواند گروه هایی از اپوزیسیون جمهوری اسلامی را به همکاری با بحرین علیه جمهوری اسلامی برانگیزد.

مجاهدین خلق در قالب شورای ملی مقاومت،  تنها گروهی است که سابقه همکاری علنی با کشورهای عربی را تجربه کرده بود ولی مشکل این سازمان در این است که بر پایه اساسنامه و ادعا های سی و هفت سال گذشته، این گروه به دنبال حکومتی در چارچوب جمهوری اسلامی از نوع دموکراتیک آن می باشد که به مزاج حکومت بحرین سازگار نیست. مجاهدین از دیر باز بویژه پس از بسته شدن پایگاه اشرف در عراق، همواره در پی بدست آوردن پایگاه دیگری در کشور های نزدیک به مرز های ایران می باشند.

طرفداران بازگشت سلطنت به ایران در چارچوب پادشاهی رضا پهلوی مدعی تاج و تخت طیف فکری دیگری بودند که می توانستند مورد پشتیبانی و برخوردار از کمک های مادی و معنوی اعراب قرار گیرند، این طیف فکری غیر فعال و عملاً دارای هیچگونه  سازماندهی نبودند.

در همان زمان رضا پهلوی بفکر افتاد تا با  تشکیل گروهی به نام شورای ملی ایران برای انتخابات آزاد بتواند یک بار دیگر به حکومت های عربی ثروتمند خلیج فارس نزدیک شود. پس از جلسه دو روزه این شورا در شهر پاریس تنها خبرنگار خارجی شرکت کننده یک خبرنگار بحرینی ! بود. هنگامی که بروشور های  تبلیغاتی و اساسنامه شورای ملی پخش شد ناظران در یافتند که بجز زبان های فارسی، انگلیسی و فرانسه در همه جا به زبان عربی نیز نوشته شده است و این نشانه چشمک زدن این شورای ملی! به کشور های عربی خلیج فارس بود. شورای ملی در مدت کوتاهی با اختلافات درونی مواجه شد و عملاً از همان روز های نخست به دلیل نفوذ عوامل جمهوری اسلامی و ضعف مدیریت از هم پاشید.

بیش از سه سال از تاریخی که بحرین به تکاپو افتاد تا با اپوزیسیون ایران تماس هایی برقرار کند می گذرد، گزارش هایی مبنی بر تماس های پنهانی مقامات امنیتی بحرین با برخی از اشخاص و گروه های اپوزیسیون ایران در خارج به گوش می رسد.

در امرداد ماه امسال، جمال بوحسن، یک نماینده از دبیر خانه پارلمان بحرین در یک نشست گروه مجاهدین در پاریس شرکت کرده بود. جمال بوحسن از نمایندگان تندروی پارلمان بحرین می باشد. هر چند سایت خبری «مرآة‌ البحرین» اعلام کرد که شرکت «جمال بوحسن» نماینده پارلمان این کشور در جلسات سازمان مجاهدین خلق یک اقدام شخصی بوده است ولی به گفته ناظران آگاه با این اقدام  بحرین نشان داد که میان گروه مجاهدین و رضا پهلوی بالاخره مجاهدین را که دارای کارآیی بیشتری می باشند برگزیده است.

به این ترتیب امکان دارد از این پس کمک های مالی که تاکنون بحرین به برخی از سلطنت طلبان می کرد قطع شوند.

ششم سپتامبر2015