بزرگداشت ازدهمین سال درگذشت داکتراناهیتا راتبزاد  

به تاریخ هفت سپتامبر سالجاری ازسوی  شورای سراسری زنان افغانستان…

بازی با دم اژدها یا تعامل با حاکمان تروریست و…

نویسنده: مهرالدین مشید تبدیل شدن افغانستان به مفرزۀ تروریسم  و احتمال…

دلسوز صابر

بانو "دلسوز شیخ صابر"  (بە کُردی: دڵسۆز شێخ سابیر -…

عرفان در هنر

دکتر بیژن باران عرفان در هنر تجسمی با هنر کلامی…

زیبا پسند

غم خانه گشته است دل مستمند من هم شد خمیده قد…

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی      به…

اطاق فکر، د فکر خونه یا (Think Tank) یعنی چه؟

نور محمد غفوری در بین گروه های سیاسی، اجتماعی، علمی و…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست "مرتد"

karl kautsky 1854-1937 آرام بختیاری کائوتسکی مرتد رنگات؛ تئوریسین سوسیال دمکراسی. کارل کائوتسکی…

گذر عمر 

رسول پویان  عمـر در انـتـظار می گذرد  بـا دل بـی قـــرار می…

شماره دوم/ سوم سال ۲۷م محبت

شماره دوم/ سوم سال ۲۷م محبت از چاپ برآمد و…

امید

قاسم آسمایی عبدالله سپنتگر از جملۀ سروده سرایانی است که کم…

در باره شرایط انقلاب مسالمت آمیز

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف وظیفه کنونی و اصلی مبارزه توده های…

پرچمداران!

امین الله مفکر امینی       204-01-09! ســر فرازیهـــا بـــود پرچمداران را درنبرد بــا…

« قانون » اسارت اسلامی افغانستان 

میر عبدالواحد سادات انگیزهء پرداختن به این موضوع، نشر سندی است…

مخالفت با طالبان دفاع از حق است و نه دفاع…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان نباید بخاطر شماری خاینان حق مشروع مردم…

هیوا قادر"، شاعر، رمان‌نویس و مترجم نامدار کُرد

استاد "هیوا قادر"، شاعر، رمان‌نویس و مترجم نامدار کُرد، زاده‌ی…

دستورهای سیاه یا «قانون امربه معروف ونهی از منکر» حکومت…

 ح «حریف» آلمان – آگست ۲۰۲۴ قانون ، دساتیروقواید عمومی واجباری است…

د بڅرکي صاحب بشپړه مرکه

د ادب او فرهنګ درنو او پتمنو مینه والو! ښاغلی بڅرکی…

به بهانۀ نگاهی به دیوان اشعار نثار احمد " نثاری"

نویسنده: مهرالدین مشید از طفیل عشقری، شایق جمال و حیدری بوریای فقر…

«
»

اگر سوریه «اس- 300» بگیرد چه می‌شود؟

خبرگزاری فارس: اگر سوریه «اس- 300» بگیرد چه می‌شود؟

گزارش‌های خبری حاکی از هراس رژیم صهیونیستی نسبت به اقدام احتمالی روسیه در تحویل سامانه‌های موشکی اس-300 به ارتش سوریه است.

به گزارش   پایگاه خبری «دمشق الان» در گزارشی با عنوان «اگر سوریه اس 300 داشته باشد چه می‌شود؟» قدرت موشکی سوریه را در برابر هر گونه حماقت احتمالی تازه آمریکا و اسرائیل برای تعرض به آسمان این کشور را روز افزون توصیف کرد.

در این گزارش آمده است: سوریه اسطوره ارتش شکست ناپذیر (ارتش اشغالگر اسرائیل) را نابود کرد، هنگامی که در سال 1973، سامانه‌های دفاع هوایی سوریه بیش از نیمی از هواپیماهای فانتوم دشمن را بر فراز آسمان سوریه و سرزمین‌های اشغالی فلسطین منهدم کرد.

معلوم است هر کسی که هوا را در اختیار دارد، جنگ را به هر عظمتی تحت کنترل خود می‌گیرد، چیزی که ارتش سوریه در سال‌های گذشته به علت غیر فعال شدن سامانه و تیپ‌های دفاع هوایی از جغرافیای سوریه پس از حمله تروریست‌ها از دست داده و شکاف و اختلال بزرگی در سامانه پدافند هوایی ارتش سوریه ایجاد کرد، همین امر نفوذ هواپیماهای دشمن (اسرائیل) به آسمان سوریه و حمله آن به پایگاه‌های نظامی ارتش سوریه در سال‌های گذشته را موجب شد و تعجب آور نیست که حملات تروریستی به گردان‌های دفاع هوایی سوریه با حمایت و هدایت دشمن (اسرائیل) صورت گرفته باشد.

پس از آنکه ارتش سوریه توانست بیشتر خاک سوریه را بازپس گرفته و گروه‌های تروریستی را از بین ببرد، نیروهای دفاع هوایی و سیستم‌های دفاع هوایی از رده خارج، دوباره فعال شدند و حوزه پدافند هوایی قدرت خود را بازیافت و به مقابله با هواپیماهای متعرض به حریم هوایی سوریه پرداخت.

سقوط هواپیمای F-16 (اسرائیل) در 10 فوریه بر فراز منطقه اشغالی الجلیل نقطه عطف مهمی در عرصه منطقه و در قضیه برتری هوایی در منطقه است، دیگر زمان یکه تازی هوایی دشمن گذشته است و البته بیشتر از یک هواپیما در این حادثه مشهور افتاده است اما سانسور رسانه‌ای دشمن به منظور کاستن از شدت وحشت در داخل اسرائیل صورت گرفت.

دفاع هوایی ارتش سوریه در بهترین وضعیت خود قرار دارد و این موضوع پس از تجاوز سه جانبه توسط ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه به پایگاه‌های نظامی سوریه در سپیده دم 14 آوریل و به بهانه حمله شیمیایی دوما روشن شد که در آن سامانه‌های دفاع هوایی سوریه غرور موشک‌های هوشمند بالدار (تاماهاوک و الستورم شادو) و غیر آن را در هم شکستند.

به گفته منابع رسمی نظامی سوریه و روسیه 71 فروند موشک از جمع 103 موشک شلیک شده از ناوها و هواپیماهای راهبردی منهدم شدند و مسیر حرکت بیشتر موشکهایی هم که توانستند از تیررس سامانه‌های دفاع هوایی سوریه خارج شوند، نیز منحرف شد.

نیروی دفاع هوایی سوریه 110 موشک را از سامانه‌های جدید و قدیم خود شلیک کرد تا موشک‌های خوشگل و هوشمند ترامپ را به انبوهی از ضایعات بر فراز آسمان سوریه مبدل کند.

شگفت آور است که اکثر سیستم های دفاع هوایی سوریه با وجود برخی سیستم‌های مدرن در آنها، قدیمی هستند، اما شاید ارتش سوریه برای مطابقت با بهترین سیستم های دفاعی در جهان آنها را نوسازی کند. برخی از سیستم های دفاع هوایی سوریه به دهه شصت و هفتاد قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بازمی گردد و هنوز هم با کارایی بالایی کار می کند.

ما نباید کارآیی سربازان سوری را در استفاده از دفاع هوایی خود فراموش کنیم چرا که انهدام موشک های بالدار و هواپیماهای برای آنها مدرن فقط یک سرگرمی شده که در اوقات فراغت خود انجام می‌دهند.

ما در مورد سامانه‌های S-200 و  S-125، و غیره صحبت کردیم اما اگر سوریه S-300 داشت، چه می شد؟ مقامات ارشد روسیه گفته اند که موضوع تعلیق تحویل S-300 به ارتش سوریه پس از تجاوز اخیر مورد بازنگری قرار گرفته است و اگر این امر اتفاق افتد هواپیماهای دشمن اسرائیلی جرأت ترک پایگاه هایشان را نخواهند داشت.