قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

«
»

اندر فواید بمب اتم

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی فرانسه

روز پنجشنبه نوزدهم فوریه 2015، فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه درسخنرانی خود در پایگاه هوایی استراتژیکی فرانسه از فواید دارا بودن بمب اتم سخن گفت، ونسان ژوورت، روزنامه نگار نشریه لا نوول اوبسرواتور، نوشت این سخنرانی آقای اولاند تشویقی است برای کشورهایی که به دنبال دست یابی به سلاح اتمی می باشند و افزود؛ از هنگام پایان جنگ جهانی دوم همه رؤسای جمهور فرانسه سلاح اتمی را یک شرّ لازم!  شمرده اند و بر این باورند که روزی باید از شرّ آن رهایی یافت.

آقای اولاند در سخنرانی خود با اشاره به نیروی هسته ای گفته است؛ این نیروی بازدارنده محرک تلاش های تحقیقی، توسعه و کمک به تعالی و رقابت صنایع ما می باشد. این نیرو به ما اجازه و اطمینان می دهد که تعهدات بین المللی فرانسه همواره با سربلندی رعایت شوند، اگر چه استفاده از سلاح های هسته ای تنها در شرایط ویژه ودفاع قانونی از خود قابل تصور است.

آقای اولاند در پایان افزود؛ این نیروی بازدارنده به ما توان زندگی آزاد و قدرت می دهد تا بتوانیم پیام خود را بدون هیچ هراس  و نگرانی به همه جای جهان برسانیم. ما اطمینان داریم که دارای ظرفیت دفاع از خودمی باشیم . آقای اولاند رفاه، آزادی و نفوذ فرانسه در جهان را به لطف دارا بودن بمب اتمی می داند.

سلاح جادویی ولی بی خاصیت

در شصت سال گذشته مجموع کشور های دارنده این سلاح جادویی تاکنون هزاران هزار میلیارد دلار در زمینه هسته ای هزینه کرده اند ، هیچ دلیلی در دست نیست که سلاح هسته ای آنطوری که آقای اولاند معتقد است به سود فرانسه بوده برای بشریت رفاه و آزادی سوقات آورده باشد.

پس از پایان جنگ جهانی دوم آمریکا، انگلیس وفرانسه دارندگان بمب اتمی بارها در نبرد های گوناگون در گوشه و کنار جهان درگیر شدند ولی هیچیک نتوانستند با بمب اتمی دشمنان خود را در هم بشکنند. در سال 1954 میلادی، فرانسویان با سر شکستگی از ویتنام گریختند، بیست و یک سال بعد در 1975 میلادی، نوبت فرار آمریکایی ها از ویتنام بود. شوروی ها با بمب اتمی خود نتوانستند در افغانستان پیروز شوند و فرار را بر قرار ترجیح دادند. پس از حمله اتمی آمریکا به هیروشیما و ناکازاکی همه جنگ های بزرگ و کوچکی که در جها ن اتفاق افتاده اند با ارتش ها و اسلحه های کلاسیک انجام شده اند.

اگر بمب اتم جادویی کارساز بود چرا اروپا و آمریکا در برابر گروه های تروریستی به بن بست رسیده اند ؟ چرا هم اکنون در برابر روسیه در اوکراین کاری از دستشان ساخته نیست؟

در حال حاضر نه کشور جهان مجهز به سلاح اتمی می باشند، پنج  کشور آمریکا، چین، روسیه، فرانسه و بریتانیا رسماً مورد شناسایی قرار گرفته و پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل به شمار می روند و از حق وتو! برخوردارند.

چهار کشور اسراییل، هند، پاکستان و کره شمالی نیز بطور غیر رسمی مجهز به سلاح اتمی می باشند. کشور های پیشرفته صنعتی جهان چون؛  آلمان، ژاپن، کره جنوبی و سوئیس نیز قادرند در صورت لزوم در کمترین زمان به سلاح هسته ای دست یابند. بنابراین این گفته های آقای اولاند رئیس جمهور فرانسه می تواند تحت تاًثیر لابی های اسلحه سازی و منافع آنان باشد.

پس از این سخنان آقای اولاند، مردم ایران می تواند از کشور های پنج به علاوه یک بپرسد؛ اگر بمب اتمی می تواند رفاه، آزادی و قدرت بوجود آورد چرا این کشور ها مخالف ” رفاه، آزادی و قدرت ”  ایران می باشند؟.

22 فوریه 2015