داستان کوتاه اعلان

 ندارم بخدا! نیست! والله ندارم! بلله ندارم!- ندارم و نیست…

با زهر پاشی های قومی نمی توان سیاه کاران تاریخ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و فراافگنی های سیاسی در…

حقوق مالکیت آب دریاها بین کشورها

نوشته : کریم پوپل مورخ۴ جون 2023 افغانستان کشور محاط به خشکه…

                                     میله گل زرد

                        ولایت باستانی کاپیسا تجلیگاه نوروز                   جایگاه عیاران وجولانگاه مهمانان بهاری میباشد ظهور…

افغانستان به چه سمت و سویی در حرکت است؟

نویسنده: مهرالدین مشید مردم افغانستان قربانی بدهکاری های رهبران طالبان به…

رابطه ثنویت زرتشتی با 2گرایی مغز

دکتر بیژن باران ثنویت تصمیم گیری با گزینه این یا…

                      تهدید و اخطار به طالبان 

       نوشته ی : اسماعیل فروغی       اظهارات تهدید آمیز و اخطارگونه ی…

د غبرګولي، اتمه،‌ د پښتو خوږه ژبه، په ویاړ ټولو…

لیکونکۍ: محمدعثمان نجیب ژبه،‌ او مورنۍ ژبه، د څښټن تعالیٰ له…

چگونه بنویسیم؟ 

نویسنده: محمدناصر غلامی  اگر بنویسیم، چگونه بنویسیم؟ از مدت‌ها به این‌سو…

پرنده‌ی خیال روایت از شرح حال جامعه افغانستان

«پرنده‌ی خیال» دفتر شعری است‌که به‌تازگی به زیور چاپ رفته…

جنگ آب و تریاک

رسول پویان جنگ آب و معدن و تریاک را در می…

منازعه بر سر حق آبۀ هلمند یا بازی های  سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید حق آبه یا بازی آخوندها و طالبان با…

از دموکراسی نباییست نالید!

این یادداشت را بخاطری مینویسم که گاهی عده یی از…

     انقلاب سفید نیاز به فلسفه اسپینوزا می داشت

آرام بختیاری       اسپینوزا،نبوغی چون مارکس،در 3 قرن پیش. فلسفه اسپینوزا(1677-1632م)، یک هلندی…

چگونگی مشروعیتِ نظام سیاسی 

نگارشی از سخی صمیم:  ***  یاد آوری ضروری: افکار ونگارش این قلم…

زاغه نشینی در غرب و رونق کالای چینایی

نویسنده: مهرالدین مشید هر از گاهی که از جا بلند می…

داستان «درگیری میشیگان»

نویسنده «ارنست همینگوی» مترجم «جعفر سلمان نژاد» جیم گیلمور از کانادا…

اطلاعیه در مورد حکم اعدام محمد رامز رشیدی و نعیم…

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جمهوری جنایتکار اسلامی سرمایه در ایران پس…

از جنگجویان استخباراتی تا پیش مرگان جنگ قومی

نویسنده: مهرالدین مشید پیش مرگان جنگ قومی چوب سوخت شبکه های…

بازی زیرکانه ایران و طالبان در مسئله آب

عبدالناصر نورزاد- پژوهش گر امنیت و ژئوپولیتیک معلوم است که این…

«
»

افشای پرونده پنتاگون

عدم اعتماد متقابل بین ایالات متحده و متحدانش را تشدید می کند و ضربه سنگینی به هژمونی ایالات متحده وارد میکند.


توسط فن آنقی
گلوبال تایمز
ترجمه مجله هفته
April, 2023


کارشناسان چینی روز سه‌شنبه با بررسی افشای اسناد بسیار محرمانه پنتاگون اظهار نظر کردند که این فرصت نادری است تا نگاهی اجمالی به نحوه عملکرد سیستم جاسوسی ایالات متحده از متحدانش بیندازیم، کاری که فقدان اعتماد متقابل استراتژیک بین آنها را تشدید می‌کند و ضربه ای سنگین به استراتژی واشنگتن برای حفظ هژمونی جهانی خود خواهد بود.

سی ان ان گزارش داد، سخنگوی ارشد پنتاگون روز دوشنبه گفت که افشای این پرونده ها خطری “بسیار جدی” برای امنیت ملی آمریکا به همراه دارد که به شدت مقامات آمریکایی را نگران کرده است، زیرا می ترسند این افشاگری ها “منابع حساس را به خطر بیندازند و روابط مهم خارجی را به خطر بیندازند”.
فایل های طبقه بندی شده ابتدا در اواخر فوریه در Discord ظاهر شدند و بعداً به سایر سایت های رسانه های اجتماعی از جمله تلگرام و توییتر گسترش یافتند.
وقتی که نیویورک تایمز در روز ۶ آوریل در مورد این مطالب گزارش داد لوید آستین، رئیس پنتاگون نیز در جریان این موضوع قرار گرفت.
سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون روز یکشنبه خاطرنشان کرد که اسناد منتشر شده در سایت های رسانه های اجتماعی “به نظر می رسد حاوی مطالب حساس و بسیار طبقه بندی شده باشد.”
علاوه بر اطلاعات بسیار دقیقی که نقاط ضعف کلیدی اوکراین را در یک نقطه حساس در میدان نبرد یا “حمله متقابل بهاری” مورد انتظار کی یف را آشکار می کند، برخی از اسناد فاش شده میزان استراق سمع و جاسوسی ایالات متحده از متحدان کلیدی خود از جمله را کره جنوبی، اسرائیل و اوکراین افشا کرده است.

یک منبع نزدیک به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفت: اوکراین قبلاً برخی از برنامه‌های نظامی خود را به دلیل درز اطلاعات تغییر داده است.
نیویورک تایمز گزارش داد که یک مقام ارشد اطلاعاتی با اشاره به ایالات متحده، بریتانیا، استرالیا، نیوزیلند و کانادا، کشورهایی که به طور گسترده اطلاعات مشترکی دارند، این افشاگری را “کابوسی برای پنج چشم” خواند.
در تلاشی برای تسکین اعصاب مضطرب، ودانت پاتل، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که آنها در حال تعامل با متحدان و شرکای خود در سطوح بالا در این زمینه هستند و در تلاش هستند تا آنها را نسبت به تعهد ایالات متحده به حفاظت از اطلاعات و “وفاداری” ب مشارکت ها مطمئن کنند. 

کارشناسان می‌گویند این افشاگری می‌تواند تأثیر عمیق و پیچیده‌ای بر روابط بین ایالات متحده و متحدانش، به‌ویژه در همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی داشته باشد.

یانگ ژیو، محقق ارشد موسسه مطالعات بین‌المللی چین، روز سه‌شنبه به گلوبال تایمز گفت که این حادثه بر نارضایتی متحدانش از ایالات متحده افزوده و مهم‌تر از همه، فقدان اعتماد متقابل استراتژیک بین آنها را تشدید خواهد کرد.

در حالی که متحدان می دانند که منافع امنیتی آنها به شدت به منافع ایالات متحده گره خورده است، اما آنها متوجه می شوند که رابطه شان با واشنگتن بیشتر یک رابطه سلطه جویانه و تبعیت از آمریکا است تا همکاری. ایالات متحده برای ارضای نیازهای خودخواهانه خود، امنیت متحدان خود را تهدید می کند. یانگ خاطرنشان کرد: از طریق جاسوسی اطلاعاتی از آنها یا به هر وسیله لازم دیگر.

سونگ ژونگ پینگ، کارشناس نظامی چینی، این نشت “یکی دیگر از رویدادهای PRISM” نامید و خاطرنشان کرد که از یک جهت، شکاف بزرگی را در امنیت ملی آمریکا آشکار می کند و از سوی دیگر، ضربه قابل توجهی به مسئولان اطلاعاتی ایالات متحده وارد می کند ان رسوایی به یک نقص بزرگ تبدیل شده که بر همکاری با متحدانش تأثیر می گذارد.

سونگ به گلوبال تایمز گفت: “بی اعتمادی و عدم اتحاد ناشی از این حادثه ضربه سنگینی به استراتژی ایالات متحده برای حفظ هژمونی جهانی است. هژمونی ایالات متحده بدون حمایت استراتژیک متحدانش روز به روز کاهش می یابد.”

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی به گزارشگر صدای آمریکا گفت: از آنجایی که این حادثه موجب بوجود آمدن موجی از شوک در کاخ سفید شده است، این نگرانی وجود دارد که اطلاعات بیشتری درز کند.زیرا ما نمی دانیم چه کسی پشت این ماجراست.
ما چیزی در مورد انگیزه افشا کنندگان نمی دانیم و ما نمی دانیم چه چیزهای دیگری به دست آنها افتاده.”

افشای اسناد طبقه بندی شده نشان دهنده اختلافات داخلی در ایالات متحده است، این نشان دهنده نظرات و ارزشهای متفاوت است که با هم به مقابله برخاسته اند.
لی هایدونگ، استاد دانشگاه روابط خارجی چین، روز سه شنبه به گلوبال تایمز گفت، بسیاری در آمریکا از سیاست های واشنگتن ناراضی هستند، این سیاست ها هم به منافع خود و هم به رفاه مشترک کشورهای سراسر جهان لطمه می زند و خشم آنها از سوء استفاده دولت از قدرت در عملیات های خارجی و داخلی به حدی انباشته شده است که در نهایت منجر به افشای این اطلاعات شده است.