سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

دلسوز محمد

خانم " #دلسوز_عبدالرحمان_محمد " (به کُردی: #دڵسۆز_عەبدولڕەحمان_حەمە)، مشهور " #دلسوز_محمد…

آمریکا و متحدانش باید غرامت به مردم و کشور ما…

مشورت من برای حقوق‌دانان گرامی کشور! از آمریکا و‌ متحدانش غرامت…

اسارت؛ ایستگاهی حیرت شکن و سیاه چاله ای گریز ناپذیر

نویسنده: مهرالدین مشید اسارت یعنی ایستگاه ی سیاه چاله ی ظلمت…

آراس عبدالکریم 

آقای "آراس عبدالکریم" (به کُردی: ئاراس عەبدولکەریم) شاعر کُرد زبان…

هنر و حقوق فرهنگ ها...!

هنر یا خوب دیدن: عمق و ظرفیت دریافت کننده را٬ لازم…

سیاست مداران افغان و جهان میگویند افغانستان به دولت  مانندطالبان…

نوشته  کریم پوپل  ۸.اپریل ۲۰۲۵                                                                                                                                                 ۱۱. مسله سمتی قوم گرایی ملیت گرایی …

شماره یکم سال ۲۸م گاهنامه محبت 

شماره یکم سال ۲۸م گاهنامه محبت نشر شد. پیشکش می…

چالش های فرا راه طالبان و ناکارآمدی این گروه برای…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم قرن رخداد های خونین؛ درس های آموزنده…

لنین در دنیای وانفسای بحران فرهنگ گلوبال!

LENIN. W.I (1870´- 1924) لنین؛ سومین ستاره جهانبینی کمونیسم علمی.  آرام بختیاری لنین…

دگرگونی های ژرف و گسترده و چالش های فکری و…

نویسنده:  مهرالدین مشید تحولات شتاب زدۀ جهان؛ ناپاسخ گویی و شگفت…

تاریخ هویت های ملی...!

ملی از ملت گرفته شده٬ که خود پدیده «ملت» و یا…

«
»

اصلاحات گام به گام !

سید علی خمینی نوه امام ره….تصریح کرد : بدانیم اگر بخواهیم کارهای ساختار شکنانه انجام بدهیم از همان پله ای هم که هستیم پایین تر خواهیم افتاد. راه اصلاح گام به گام است….یادگار امام تصریح کرد اصلاح گام به گام کمی طول میکشد ولی از سرنگونی خیلی بهتر است به روح بابا بزرگم راست میگم…در اصلاح گام به گام یک شبه همه چیز درست نمیشود . به اطلاع امت گوسفندی برسانم که واحد اندازه گیری روحانییت ثابت نیست . موقع سوار شدن به دینداران ، گامها یک متر است ولی موقع عقب نشینی یا اصلاح هر گام حداکثر یک سانتی متر است !


«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه اواخر سال جاری برای رایزنی با مقامات حکومت اسلامی به تهران می‌آید. تا یک گام دیگر برای اصلاحات بردارد .  لودریان در خصوص برنامه سفر خود گفته : ما چون خیلی گام به گام دوست داریم بکنیم به همین خاطر است 5 ماه می امسال به ایران می‌روم تا یک گام دیگر به مقام عظما بچپانیم و تا آن موقع اگر دلار بازهم بالاتر رفت و اقتصاد اسلامی بیشتر رید به جامعه ایران … از آمریکا میخواهیم تا 150 میلیارد دلار دیگر پول به سیستم ولایت فقیه تزریق کند تا بشود خاله بازی را ادامه دارد ، و گام به گام اصلاح کرد . اصلاح یهویی خوب نیست .

یک کارشناس مسائل اسلامی و بین‌المللی در تهران هم با بیان اینکه سیاست‌های منطقه‌ای ولایت فقیه باید گام به گام تغییر کند ، در مورد برجام گفت : ادامه این مسئله در شکل فعلی به نفع ما نیست. نظام اقتصادی ما دچار یک بی‌تکلیفی و بی‌سروسامانی است همین باعث شده که سرمایه‌گذار با احتمال تهدیدات اقتصادی آمریکا میل به سرمایه‌گذاری در ایران نداشته باشد.ما خودمان باید بنشینیم و فکری کنیم که این چارچوب‌هایی که ما در سیاست‌های منطقه‌ای و سیاست خارجی‌مان داشتیم، دیگر جواب نمی‌دهد و قبل از این‌که برجام به انتها برسد مقداری از این مقاومت منفی که الان ما داریم از خودمان نشان می‌دهیم ، کاهش پیدا کند . آمریکاییها دست برنمی‌دارند . این یک امر قطعی است و اگر تا الان هم همراهی کردند و تمدید دادند ، به خاطر شکاف عمیق جامعه و حکومت است .

خبرگزاری رویترز می‌گوید محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه حکومت اسلامی ایران سفر خود را به نشست داووس در 2018 را یهویی لغو کرده است. رسانه‌های حکومت اسلامی تاکنون گزارشی در این باره منتشر نکرده‌اند. در اجلاس سالیانه داووس مقام‌های رسمی کشورها، چهره های بین‌المللی و افراد خلاق و مبتکر و کارآفرین جهانی درباره طرح ها و برنامه های خود در نشست های مختلف سخنرانی می کنند. به گزارش رادیو فردا برای اولین بار پس از سال ها، هیچ مقام رسمی حکومت اسلامی در اجلاس امسال مجمع جهانی اقتصاد در داووس حضور ندارد.


خامنه ای که دستور واگذاری بنگاههای اقتصادی را به ارتش و سپاه داد ، یاد اصلاحات گام به گام گورباچف افتادم . پرسترويکای شوروی در هنگامه عمل قدرت وزارتخانه ها در بخش اقتصاد رامستمر کاهش میداد . اين کاهش های مثبت در1986و 1987و 1988 مکانيسم های هماهنگ کننده عمده اقتصاد را دگرگون ساخت . پرسترويکای گورباچف ارتباط وزارتخانه های دولتی با بنگاه های اقتصادی را باید زیرورو میکرد . درنوزدهمين کنفرانس حزب کمونیست شوروی با تصويب رهنمودی، حزب حاکم ، ارگان های شوروی، و مديريت اقتصادی را مجبور به جدايي کرد. اين رهنمود نقش بزرگ و عمده ای درعقب راندن حزب حاکم از عرصه اقتصاد، سطح سازماني و قلمرو ايدئولوژيک ايفا کرد. در پائيز 1988 گورباچف 1064 دايره و465 شعبه را در کميته های مرکزی جمهوری ها و کميته های حزبي ناحيه و بخش منحل کرد .عقب نشيني حزب حاکم از مديريت اقتصاد ، پیش در آمدی جهت شل شدن تسمه های اجتماعی و سیاسی هم بود . در حالی که سیستم حاکم مشغول رتق و فتق امور از بالا و در بالا بود و میدانست که تسمه ها از کجا باید شل شود، نسل ساده لوح ما ،هنوز هم کودکانه فکر میکرد در لابلای ادبیات داستانهای چخوف “همیشه انقلاب” در کمین است !

23.01.2018

اسماعیل هوشیار