تقسیم جامعه به: نخبه گان- عوام، نژادگرایانه است

Elitetheorie: آرام بختیاری  تئوری الیت-توده ها، ارتجاعی است. جامعه شنایان چپ، تئوری الیت…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی و بی پایگی آن در متون…

بختیار علی محمد

استاد "بختیار علی محمد" (به کُردی: بەختیار عەلی موحه‌مه‌د)، شناخته…

آرمان ضداجتماعی-ضد ترقی در عرفان

دکتر بیژن باران آیا عارفان ضداجتماعی بودند؟ آیا رفتارشان با…

              پروژه تاپی (TAPI)

نوشته کریم پوپل مورخ۱۶.سپتمبر.۲۰۲۴ کالنگ دنمارک                                  انتقال لوله گاز از ترکمنستان به هند پس…

نشانه هایی از رستاخیز مردمی و نگرانی های رهبران طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید آنسوی افق های تاریک و طلوع خورشید آزادی…

صید گرفتار 

چو برگی در شکنج پنجه های باد پاییزم  به خواری و…

داستان «تو را دوست دارد!»

نویسنده «تولگا گوموشای» مترجم «پونه شاهی» نگهبان کلاس‌ام، بنابراین، در طول…

ترجمه داستان «علی بابا و چهل راهزن»

نویسنده «آنتوان گالاند»؛ مترجم «اسماعیل پورکاظم» در زمان‌های بسیار پیش از…

دولت از اسلام یا در اسلام؟

دولت از اسلام عبارت از حکومت قانون استکه: ارزش های…

دل صدپاره 

رسول پویان  اگر یک لحظه گـردد در تمام عمر همدردم  ز ژرفای…

نگاهی به برخی از لایه های اجتماعی

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف اساساً، هر فرد و هر گروه اجتماعی…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

بزرگداشت ازدهمین سال درگذشت داکتراناهیتا راتبزاد  

به تاریخ هفت سپتامبر سالجاری ازسوی  شورای سراسری زنان افغانستان…

بازی با دم اژدها یا تعامل با حاکمان تروریست و…

نویسنده: مهرالدین مشید تبدیل شدن افغانستان به مفرزۀ تروریسم  و احتمال…

دلسوز صابر

بانو "دلسوز شیخ صابر"  (بە کُردی: دڵسۆز شێخ سابیر -…

عرفان در هنر

دکتر بیژن باران عرفان در هنر تجسمی با هنر کلامی…

زیبا پسند

غم خانه گشته است دل مستمند من هم شد خمیده قد…

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی      به…

اطاق فکر، د فکر خونه یا (Think Tank) یعنی چه؟

نور محمد غفوری در بین گروه های سیاسی، اجتماعی، علمی و…

«
»

اشتباه محاسبه !


عروج مجدد وتصنعی جریان 
موسوم به سلطنت طلب با پرچمداری رضا پهلوی درمدیای مختلف با عنوان فرشگرد به دلایلی جای نگرانی برای بقیه ندارد…چون رضا پهلوی نمیتواند به تنهایی جامعه 100 میلیونی قرن 21 را اداره کند . یعنی هیچکس به تنهایی نمیتواند !


شرایط کاملا متفاوتی در جغرافیای سیاسی ایران و منطقه و جهان به وجود آمده است ، شکاف بین شرق و غرب بسته شد ، شرق زمین خودش را واگذار کرد و حالا فقط یک بازیکن قوی در تنها کازینوی جهان ( غرب ) محسوب میشود . تضاد آنتاگونیستی وجود ندارد . حالا غرب مطابق قوانین قرن پیش کردیت نمیکشد نیازی هم ندارد تا یک سلول انتخابی مثل شاه سابق یا پینوشه را در لابراتوار بسازد و جهت تاج گذاری تقدیم جامعه کند .

در صحنه سیاسی ایران بین نیروهای مدعی و موجود ، منهای توانمندی اجرایی ، بقیه تفاوتها کمّی است . ترکیب استحاله طلبان حکومت با سلطنت طلبان قرن پیش با هژمونی سیاسی رضا پهلوی شاید گزینه ارجح غرب باشد که البته به شکل و قیافه کسی ربط ندارد . دوران تاج گذاری و عمامه در ماه گذشته است نیم قرن آن و نیم قرن این  حالا رسیدیم به سرفصلی که همه نقطه های بزرگ و کوچک سیاسی باید باشند .

تجربه تاریخی نشان میدهد که از دیر باز غرب در سیاست به جریانی علاقه نشان داده که کمترین تلاش سیاسی و مردمی را کرده و یا اصلا تلاشی ندارد . روحانییت حاکم همراه با سلطنت طلبها تاریخا تلاشی مثبت نکرده و با هم مشکلی نداشته و ندارند . شاه سابق بارها خواب دیده بود که هربار یک امامی چطور او را نجات داده است ، روحانییت حاکم هم همیشه دست بوس انواع شاهان همایونی بوده اند… مامور وزارت اطلاعات به فعال سیاسی پیشنهاد میدهد که تلفن رضا پهلوی را میدهم تماس بگیر و با رضا پهلوی کار کن و رضا هم عاشق سپاه پاسداران ولایت فقیه است … و بالاخره اینکه تاریخ پاندول ساعت نیست تا بین تاج و عمامه بارفیکس بزند .

تاریخ مترادف تجربه است و تجربه میگوید به وقت ضرورت هیچ خدا و امامی کمک شاه سابق نکرد و یه امام خمینی ریقو دخل جزیره ثبات را آورد ، ضرورتی که هر آینه دوباره به کار بیاید باز هم به تیز هوشی سیاسی انتخاب شوندگان ربطی ندارد ، که این هم از طرف غرب همیشه ریشه در نبض جامعه ایران دارد ، همان جامعه ایی که هیچوقت تجربه نکرد و یاد نگرفت تا انتخاب متعارفی در میان احزاب و گزینه های مختلف داشته باشد حداکثر نگاهش بین بد و بدتر گیر کرده است .

بعد از اعمال دور دوم تحریمها … خامنه ای به تحریمها خوشآمد گفت…


روحانی هم گفت ما دور میزنیم و این هیچی نیست و حاضر نیستیم به 40 سال قبل برگردیم


ترامپ : تحریم نفتی علیه ایران تدریجی خواهد بود


کاخ سفید در ادامه معافییت ها ی زنجیره ای به معافیت تاسیسات هسته‌ای بوشهر، اراک و فردو از تحریم‌های آمریکا رسید

و اما صحبت از اشتباه محاسبه بود که آیا غرب هم میتواند در سیاستهای جهانی اشتباه محاسبه داشته باشد ؟


جواب مثبت است ، بله میتواند مهندسی انواع پازلهای سیاسی توسط موجودات غربی به این معنی نیست که این موجودات از کرات دیگر بیایند و بدون خطا… در جنگ ویتنام مثلا اشتباه محاسبه کلان داشتند و موارد بسیار دیگر

اما به مرور و تجربه دریافتند که این اشتباه محاسبه را چگونه به حداقل برسانند و حالا با حداقل خطا طی طریق میکنند که البته قیمت حداکثری این بازیها را مردم میپردازند .


حدود 40 سال پیش که خمینی را وارد ایران کردند میدانستند چه میکنند و چگونه توازن عقب ماندگی را در کل خاورمیانه حفظ کنند تا محاسباتشان در جاهای دیگر کمتر به هم بخورد همان سناریو امروز به شکلی دیگر ادامه دارد … حاکمان مسلمان فعلی هم میدانند که با خیال راحت جولان میدهند 
.

تمام تحریمها از امروز 5 نوامبر 2018 برمیگردند و کاخ سفید وعده داد ، سخترین فشارها را به حکومت اسلامی ایران وارد میآورد تا آنها تغییر رفتار دهند . فروش نفت را به صفر میرساند با تعدادی معافییت برای متحدان خودش عمدتا در شرق آسیا…

بلومبرگ خبر داد کره جنوبی و ژاپن که از متحدان نزدیک آمریکا هستند و همین‌طور کشور هند که به طور قابل ملاحظه‌ای به تامین شدن از طرف ایران احتیاج دارد مورد اغماض از تحریم‌ها واقع شده‌اند و افزون بر این انتظار می‌رفت لیستی از تمام کشورهایی که از این تحریم‌ها معافیت‌هایی شامل حال‌شان می‌شود در روز دوشنبه منتشر شود.این معافییت ظاهرا سابقه قبلی دارد.

جان کری، وزیر خارجه وقت آمریکا هم سالها پیش اعلام کرده بود که نه کشور از جمله چین، هند، کره جنوبی، ترکیه و تایوان بار دیگر از قانون تحریم نفت ایران معافیت دریافت کرده اند. وی افزود: این معافیت از بخش ۱۲۴۵ “قانون مجوز دفاع ملی” (ان دی اِی اِی) برای سال مالی ۲۰۱۲ به خاطر کاهش قابل توجه واردات نفت این کشورها از ایران اعطا می شود. مالزی، آفریقای جنوبی، سنگاپور و سریلانکا چهار کشور دیگری هستند که بار دیگر معافیت می گیرند…


این معافییتها اولا سابقه دیرینه دارد و دوما به دلایلی توازنی باید حفظ شود … غرب البته توانش را دارد تا تمام روزنه ها را ببندد و در چنین حالتی به پدیده اکسیژن نمیرسد و پدیده خفه میشود…اما هدف از ابتدا هم این نبود که پدیده خلق شده در 1357 توسط خودشان خفه شود
.

آیت‌الله خامنه‌ای : آمریکا رو به افول و ایران در مسیر استقلال صنعتی است…

جناب ولایت فقیه نمیدانم دقیقا منظور از استقلال صنعتی چیست ؟ پراید اسلامی یا خط تولید جنگنده کوثر با اجرای مشتی اصغر و جواد یا فرغون اسلامی…ولی یک چیز را میدانم برای شروع و الفبای استقلال و صنعت باید از همان فرهنگی عبور کرد و سیراب شد که فعلا در سیستم ولایت فقیه میوه ممنوعه است …

بهترین های دنیای موسوم به سوسیالیسم در قرن پیش از فرهنگ بورژوازی عبور کرده بودند مارکس و لنین و رزا لوکزامبورگ و خیلی های دیگر فرهنگ بورژوازی را هضم کرده بودند یعنی یک عبور طبیعی و اجتناب ناپذیر که انسان را فرهنگی بار میآورد ، تنها تناقض تاریخی چنین صحنه ایی را باید درست دید تا تجربه اش کارایی داشته باشد . عبور واقعی بزرگان و رهبران و همزمان نرسیدن بقیه جامعه … چنین تناقضی نتیجه مثبتی ندارد یا ظهور فاشیسم هیتلری و یا استالین یا ولایت فقیه … عبور رهبران یا افراد خوب است ولی فقط قدم اول است و کافی نیست .جامعه که به شکل جمعی و سیاسی از این دوران عبور کرد آنوقت نه بُت میسازد و نه بُت میپرستد و نه جایی خم میشود تا سوارش شوند .

برای استقلال و صنعت ، شما حاکمان مسلمان در ایران اول بگذارید جامعه فعلی به آن سرخط و جاده ارزشهای بورژوازی برسد تا بتواند همزمان رشد و عبور کند … برای اینکه کمک کنید یا اجازه دهید جامعه برسد باید خودتان اول برسید یا عبور کنید … البته میدانم چنین انتظاری که حاکمانی با متوسط سنی صد سال بتوانند دوباره جوان و نوجوان شوند عبس است …

اکثریت جامعه ایران و جهان موسوم به سوم ، تشنه همین چیزهایی است که در دنیای بورژوازی موج میزند و توسط خیلی ها نفی میشود ، بی نقص و اشکال و آرمانی نیست ولی از همه تجربه های گذشته واقعی تر است .

07.11.2018
اسماعیل هوشیار